facebook_pixelFinessvägen 5A Skåne Län, Klippan - hitta.se
Hitta.se

Finessvägen 5A

264 39 Klippan, Klippan Skåne Län

Adress i Västra Sönnarslöv i Klippan i Skåne Län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på finessvägen 5A.

Hitta hit

Bolån i Klippan - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Klippan. Genomsnittlig ränta föregående månad (okt 2021) för ett bolån bundet på 2 år: 1,25%

Räkna på ditt bolån!

Bolåneräntan du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,26% (okt 2021).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,25% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 313 021 kronor och den första avbetalningen är 2 708 kronor.

Nordea Logo
Bolån i Klippan

Boendemiljön i Finessvägen 5A

Människorna i Finessvägen 5A

Människorna i Finessvägen 5A

Medelinkomsttagarfamiljer i bostadsrättsradhus i förorter till de större städerna

Vanliga intressen är ishockey, föreningsverksamhet, heminredning, besöka sportevenemang, styrketräning, se sport på tv/läsa om sport, bantningstips, trav och galopp, krukväxter och spela dataspel/tv-spel.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i förskoleålder

I Finessvägen 5A har 16% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är högre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i förskoleålder och 27% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är högre än genomsnittet (23%) för kommunen.

Barn i förskoleålder
Barn i grundskoleålder
Barn i gymnasieålder

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 50% som högutbildade. 24% har gymnasieutbildning och 5% har endast grundskoleutbildning. 34% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 75%.

I Västra Sönnarslöv är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 18 595 kr, vilket är -32% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 642 281 kr i lån.

-31%

Här i Klippan betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda i området gäller skattetabell 32. Det innebär att inkomstskatten här är 1,5 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 400 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

20,75% (-0,90)

10,69% (-0,59)

0,242% (0,00)

Summa

31,682% (-1,49)

Hög medelålder i området

Medelåldern i området är 53 år, vilket är högre än medelåldern i Klippans kommun (50 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (17%) är lägre än i resten av kommunen.

Sverigedemokraterna är ovanligt starka i Västra Sönnarslöv

I valdistriktet röstar man borgerligt. Sverigedemokraterna får 113% fler röster än riksgenomsnittet. Sverigedemokraterna är största parti med 37.3% av rösterna.

SD+113%

Bostadsmarknaden i Västra Sönnarslöv

i Västra Sönnarslöv pågår och planeras det för 15 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 21 objekt till salu i Klippan

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Närmaste grundskola är Snyggatorpsskolan (1 793 meter), som är en kommunal skola med ca 551 elever i årskurserna 1-9. Här har 86 av lärarna lärarexamen och det går 12 elever per lärare.

Den gymnasieskola som ligger närmast är Åbyskolan (1 590 meter), som är en kommunal skola med ca 465 elever. Här har 87 av lärarna lärarexamen och det går 12 elever per lärare.

Skolor, grönområden, etc

Matbutiker och restauranger

Närmsta livsmedelsbutik är ICA Nära på Storgatan 21.

Lockas man av restaurangbesök finns Villan - MiLgårdarna och 21:ans Restaurang & Pizzeria i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca två minuters gångväg (114 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca två minuters gångväg (136 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Finessvägen 5A

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikolycka

Rapporterat torsdagen den 25 november kl 07:12

Bil i ån, RV21.

Larm inkommer om en singelolycka på RV21 i höjd med Klippan. En personbil har av okänd anledning kört ner i ån. Föraren är ute ur fordonet. Polis, räddningstjänst och ambulans skickas till platsen.

Trafikolycka

Rapporterat lördagen den 4 december kl 07:16

Personbil i olycka, Tranarpsbron.

Larm inkommer om en singelolycka på Tranarpsbron. En personbil har av okänd anledning kört in i räcket. Olyckan har skett i norrgående riktning. Föraren uppges vara ute ur fordonet. Oklart skadeläge. Polis, räddningstjänst och ambulans är på väg till platsen.

Trafikolycka

Rapporterat lördagen den 27 november kl 17:12

Trafikolycka på Östra vägen.

Polis, räddningstjänst och ambulanssjukvård är på väg till olycksplatsen. Enligt uppringaren har en personbil kört in i en mur. Oklart skadeläge.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
5%
SverigeFinessvägen 5A

Brott jämfört med riket