facebook_pixelPrästgatan 2A Skåne län, Landskrona - hitta.se
Hitta.se

Prästgatan 2A

261 29 Landskrona, Landskrona Skåne län

Adress i Landskrona i Landskrona i Skåne län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Prästgatan 2A.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1954

Fastigheten på Prästgatan 2A är ett flerfamiljshus byggt 1954.

Bolån i Landskrona - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Landskrona. Genomsnittlig ränta föregående månad (mar 2021) för ett bolån bundet på 2 år: 1,25%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,26% (mar 2021).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,25% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 313 021 kronor och den första avbetalningen är 2 708 kronor.
Bolån i Landskrona

Boendemiljön i Landskrona

Boendemiljön i Landskrona

I området kring Prästgatan 2 bor många i flerbostadshus och radhus som för det mesta är byggda på 1950- och 1990-talet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (40%).

Boendemiljön i Landskrona

Tre drönarbilder över Landskrona

En drönare har flugit över Landskrona och tagit tre bilder med 360° helikopterperspektiv.

Se Landskrona från ovan

Wikipediafoton från närområdet

Johannes Döparens katolska kyrka
Sancti Johannis Baptistae kyrka
Landskrona församling
Landskrona museum

Människorna i Landskrona

Människorna i Landskrona

Medelinkomsttagande singelhushåll i hyresrätt i förort till stora och medelstora städer

I Landskrona bor 52% kvinnor och 48% män. Medelåldern i området är 45 år, vilket är lägre än medelåldern i Landskronas kommun (48 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (17%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är följa populära tv-serier, skönhetsvård, teater, film, astrologi, hårvård, spela dataspel/tv-spel, jämställdhetsfrågor, ungdomskultur och kändisar.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 29% som högutbildade. 47% har gymnasieutbildning och 6% har endast grundskoleutbildning. 22% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 53%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 22 008 kr, vilket är 19% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 748 236 kronor i lån.

-19%

Här i Landskrona betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Prästgatan 2A gäller skattetabell 31. Det innebär att inkomstskatten här är 2,0 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 700 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

20,24% (-1,41)

10,69% (-0,59)

0,242% (0,00)

Summa

31,172% (-2,00)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Sverigedemokraterna det största partiet med 28,7% av rösterna. Sverigedemokraterna är det parti som sticker ut med 64% fler röster än riksgenomsnittet.

SD+64%

Bostadsmarknaden i området

i området pågår och planeras det för 165 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 77 objekt till salu i Centrum

Just nu finns det 4 hyreslägenheter att byta till i närheten av Prästgatan. Snitthyran är 7 676 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns två förskolor i närheten

1 892 meter från adressen ligger Tegskiftets förskola.

Matbutiker och restauranger

Bara en minuts promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, City Gross Landskrona på Drottninggatan 31.

Lockas man av restaurangbesök finns Mamma Teresa och Fellini i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca en minuts gångväg (132 meter) från vattnet. Närmsta grönområde, Teaterparken, ligger ca två minuters gångväg (260 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Fitness 24seven, fem minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Landskrona

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikolycka, singel

Rapporterat lördagen den 10 april kl 03:41

E6, i höjd med trafikplats Landskrona Södra. En personbil har voltat.

En personbil voltar på E6 strax innan trafikplats Landskrona Södra, södergående körbana. Polis, räddningstjänst och ambulanssjukvård skickas till platsen. Det är just nu okänt om någon person är fysiskt skadad. Det är delvis avstängt i båda färdriktningarna. Uppdatering kl. 16.00: Personbilens förare, som var ensam i fordonet vid olyckstillfället, är förd till sjukhus med ambulans. Förarens skadeläge är för Polisen okänt. Bärgare är beställd till personbilen.

Trafikolycka

Rapporterat onsdagen den 31 mars kl 04:33

E6, i höjd med Häljarp. Kollision mellan sex fordon.

Sex bilar kolliderar på E6 i höjd med Häljarp, norrgående körbana. Polis, räddningstjänst och ambulanssjukvård skickas till platsen. Tolv personer involveras i olyckan, det är just nu okänt om någon är fysiskt skadad. Det är begränsad framkomlighet även i södergående körbana. Uppdatering kl. 16.47: Två personer är förda till sjukhus med ambulans. Polisen har ingen uppgift om personernas skadeläge. Bärgare är beställd till fyra fordon. Trafiken leds om vid trafikplats Lundåkra. Uppdatering kl. 17.12: Polisens regionledningscentral får flera samtal om att trafikanter, i rådande köbildning, vänder på motorvägen och kör mot färdriktningen - en manöver som riskerar leda till ytterligare trafikolyckor.

Brand

Rapporterat onsdagen den 31 mars kl 12:35

Brand i personbilar, Wienergatan.

Larm inkommer om en brand i två parkerade personbilar. Polis och räddningstjänst kör till platsen. Uppdatering: Larm inkommer om fler brinnande bilar, nu på Norra Ljunggatan/ Västra Fridhemsgatan.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
197%
SverigeLandskrona

Brott jämfört med riket