facebook_pixelÖstra Varvsgatan 20D Skåne län, Malmö - hitta.se
Hitta.se

Östra Varvsgatan 20D

211 75 Malmö, Malmö Skåne län

Adress i Malmö Sankt Petri i Malmö i Skåne län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Östra Varvsgatan 20D.

Hitta hit

Bolån i Malmö - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Malmö. Genomsnittlig ränta föregående månad (mar 2021) för ett bolån bundet på 2 år: 1,25%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,26% (mar 2021).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,25% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 313 021 kronor och den första avbetalningen är 2 708 kronor.
Bolån i Malmö

Boendemiljön i Malmö Sankt Petri

Boendemiljön i Malmö Sankt Petri

I området kring Östra Varvsgatan 20 bor många i flerbostadshus som för det mesta är byggda på 2010-talet. De flesta flerfamiljshusen är bostadsrätter (856%).

Husen byggda efter 2010 är ofta byggda i fasadmaterial som spegla boendets karaktär. ofta ett fokus på miljö och energi, bland annat med system för återvinning av värme.

Boendemiljön i Malmö Sankt Petri

Tre drönarbilder över Malmö Sankt Petri

En drönare har flugit över Malmö Sankt Petri och tagit tre bilder med 360° helikopterperspektiv.

Se Malmö Sankt Petri från ovan

Wikipediafoton från närområdet

Skrovet 5
Scaniaparken
Skånes Dansteater
Turning Torso

Människorna i Malmö Sankt Petri

Människorna i Malmö Sankt Petri

Etablerade studenter med låga inkomster och hög utbildning i storstad och universitetsstäder

I Malmö Sankt Petri bor 51% kvinnor och 49% män. Medelåldern i området är 40 år, vilket är lägre än medelåldern i Malmös kommun (45 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 20-34, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (4%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är vidareutbildning/gå på kurser, spela dataspel/tv-spel, följa populära tv-serier, andra länders kultur, datorer, styrketräning, utrikespolitik, gympa och workout, sy kläder och utförsåkning.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Högutbildade med jobb i offentlig sektor

Av de som bor i området räknas 60% som högutbildade. 19% har gymnasieutbildning och 3% har endast grundskoleutbildning. 63% arbetar i offentlig sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 66%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 26 409 kr, vilket är 3% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 2 028 248 kronor i lån.

-3%

Här i Malmö betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Östra Varvsgatan 20D gäller skattetabell 32. Det innebär att inkomstskatten här är 1,0 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 400 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,24% (-0,41)

10,69% (-0,59)

0,242% (0,00)

Summa

32,172% (-1,00)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Moderaterna det största partiet med 25,5% av rösterna. Miljöpartiet är det parti som sticker ut med 113% fler röster än riksgenomsnittet.

MP+113%

Bostadsmarknaden i området

i området pågår och planeras det för 427 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Dockan

Just nu finns det 100 hyreslägenheter att byta till i närheten av Östra Varvsgatan. Snitthyran är 7 151 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns sex förskolor i närheten

157 meter från adressen ligger Fregattens förskola.

Matbutiker och restauranger

Bara fem minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Lidl på Västra Varvsgatan 42.

Lockas man av restaurangbesök finns Graffiti Café Sweden Aktiebola och White Shark i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca två minuters gångväg (297 meter) från vattnet. Närmsta grönområde, Varvsparken, ligger ca två minuters gångväg (212 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Fitness 24seven, nio minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Malmö Sankt Petri

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Mord/dråp, försök

Rapporterat tisdagen den 20 april kl 06:37

Miistänkt mordförsök på Engelbrektsgatan.

En man i 20-års åldern inkommer till akuten i Malmö med en misstänkt skottskada. Polis har varit på sjukhuset och pratat med mannen. Enligt mannen har han kommit gåendes utomhus och hört ett skott, sen känt smärta högt upp vid benet. Mannen har nu lämnat sjukhuset. Ett större område har varit avspärrat vid Engelbrektsgatan där vi sökt med specialsökhundar, avspärrningen är nu hävd. Ytterligare förhör kommer att ske med mannen. Det finns i nuläget inga misstänkta eller gripna. I nuläget rubriceras det som försök till mord.

Skadegörelse

Rapporterat tisdagen den 13 april kl 07:00

Man omhändertagen efter skadegörelse, Västra hamnen.

En uppringare berättar om ett eventuellt pågående inbrott på en innergård tillhörande ett flerfamiljshus på Östra Varvsgatan. Uppringaren berättar vidare att det hört en smäll från innergården och att en man sett röra sig på platsen i samband med detta. Polis skickas till platsen och en man som stämmer in på signalementet anträffas i närheten på Slupens gränd. Den 30-årige mannen omhändertas för fylleri och misstänks även för skadegörelse.

Stöld/inbrott

Rapporterat söndagen den 11 april kl 07:01

Inbrott på restaurang, Barometergatan.

Polis larmas till en restaurang på Barometergatan där flera inbrottslarm utlöst. Brytmärken på en dörr konstateras. En brottsplatsundersökning genomförs. Ärendet rubriceras som försök till stöld.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
719%
SverigeMalmö Sankt Petri

Brott jämfört med riket