facebook_pixelEinar Hansens Esplanad 45 Skåne län, Malmö - hitta.se
Hitta.se

Einar Hansens Esplanad 45

211 13 Malmö, Malmö Skåne län

Adress i Malmö Sankt Petri i Malmö i Skåne län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Einar Hansens Esplanad 45.

Hitta hit

Bolån i Malmö - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Malmö. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Malmö

Boendemiljön i Malmö Sankt Petri

Boendemiljön i Malmö Sankt Petri

I området kring Einar Hansens Esplanad 45 bor många i flerbostadshus som för det mesta är byggda kring millennieskiftet och 2010-talet. De flesta flerfamiljshusen är bostadsrätter (856%).

Flerbostadshusen byggda kring och efter millennieskiftet varierar mycket i stil beroende på byggherre. Ofta är husen byggda med energioptimering och miljö i fokus. Husen byggda efter 2010 är ofta byggda i fasadmaterial som spegla boendets karaktär. ofta ett fokus på miljö och energi, bland annat med system för återvinning av värme.

Boendemiljön i Malmö Sankt Petri

Två drönarbilder över Malmö Sankt Petri

En drönare har flugit över Malmö Sankt Petri och tagit två bilder med 360° helikopterperspektiv.

Se Malmö Sankt Petri från ovan

Wikipediafoton från närområdet

Scaniaparken
Turning Torso
Kranen 9
Skånes Dansteater

Människorna i Malmö Sankt Petri

Människorna i Malmö Sankt Petri

Etablerade studenter med låga inkomster och hög utbildning i storstad och universitetsstäder

I Malmö Sankt Petri bor 51% kvinnor och 49% män. Medelåldern i området är 38 år, vilket är lägre än medelåldern i Malmös kommun (45 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 20-34, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (4%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är vidareutbildning/gå på kurser, spela dataspel/tv-spel, följa populära tv-serier, andra länders kultur, datorer, styrketräning, utrikespolitik, gympa och workout, sy kläder och utförsåkning.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Högutbildade med jobb i offentlig sektor

Av de som bor i området räknas 60% som högutbildade. 19% har gymnasieutbildning och 3% har endast grundskoleutbildning. 63% arbetar i offentlig sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 66%.

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 28 505 kr, vilket är 5% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 905 050 kronor i lån.

+5%

Här i Malmö betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Einar Hansens Esplanad 45 gäller skattetabell 32. Det innebär att inkomstskatten här är 1,0 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 400 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,24% (-0,41)

10,69% (-0,59)

0,242% (0,00)

Summa

32,172% (-1,00)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Moderaterna det största partiet med 25,8% av rösterna. Miljöpartiet är det parti som sticker ut med 108% fler röster än riksgenomsnittet.

MP+108%

Bostadsmarknaden i området

i området pågår och planeras det för 107 lägenheter och snittpriset är 27 482 kr/m2. Se alla här

Just nu finns 9 objekt till salu i Ribersborg

Just nu finns det 100 hyreslägenheter att byta till i närheten av Einar Hansens Esplanad. Snitthyran är 9 452 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns sex förskolor i närheten

92 meter från adressen ligger Fregattens förskola.

Matbutiker och restauranger

Bara tre minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Lidl på Västra Varvsgatan 42.

Lockas man av restaurangbesök finns Kasai in the sky och Curry Republik i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca fyra minuters gångväg (419 meter) från vattnet. Närmsta grönområde, Varvsparken, ligger mindre än en minuts gångväg (47 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Fitness 24seven, tio minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Malmö Sankt Petri

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Skadegörelse

Rapporterat söndagen den 24 januari kl 08:06

Flera fall av skadegörelse av träd, Malmö.

Under dagen har ett flertal anmälningar inkommit avseende skadegörelse av träd: Norra Vallgatan/Centralplan: Ett tiotal mindre träd har tillfogats skador på barken. Träden står utmed en gång- och cykelväg mellan Centralstationen och en roddklubb. En anmälan om skadegörelse är upprättad. Per Albin Hanssons väg: Fyra träd utsatta för skadegörelse. Anmälan upprättad. Poppelstigen: Två träd utsatta för skadegörelse. Anmälan upprättad. Polisen tar tacksamt emot tips på 114 14.

Trafikolycka

Rapporterat fredagen den 22 januari kl 07:16

Påkörd person, Amiralsgatan.

Polis och ambulans har skickats till Amiralsgatan där en person uppges ha blivit påkörd av en personbil vid korsningen med Föreningsgatan. Uppdatering: En kvinna är förd till sjukhus för kontroll efter olyckan.

Brand

Rapporterat fredagen den 15 januari kl 07:46

Värnhem. Brand i underjordiskt garage.

Det brinner i ett underjordiskt garage på Östra Förstadsgatan. Polis, räddningstjänst och ambulanssjukvård skickas till adressen. Det ligger en livsmedelsbutik i anslutning till garaget, butiken är utrymd på människor. Det är just nu för Polisen okänt vad det är som brinner. Det finns just nu ingen uppgift om personskada. Räddningstjänstens arbete pågår. Händelsen är en räddningsinsats som leds av räddningstjänsten. Polis är på plats för att bistå räddningstjänsten och för att utreda om brott kan misstänkas. Uppdatering kl. 22.45: Det var en moped som av okänd anledning brann i garaget. Polisen upprättar anmälan om skadegörelse.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
719%
SverigeMalmö Sankt Petri

Brott jämfört med riket