facebook_pixelFricksgatan 11 Skåne län, Malmö - hitta.se
Hitta.se

Fricksgatan 11

214 26 Malmö, Malmö Skåne län

Adress i Möllevången i Malmö i Skåne län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Fricksgatan 11.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1966

Fastigheten på Fricksgatan 11 är ett flerfamiljshus byggt 1966.

Bolån i Malmö - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Malmö. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Malmö

Boendemiljön i Möllevången

Boendemiljön i Möllevången

I området kring Fricksgatan 11 bor många i flerbostadshus och kedjehus som för det mesta är byggda på 1960- och 1970-talet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (39%).

Boendemiljön i Möllevången

En drönarbild över Möllevången

En drönare har flugit över Möllevången och tagit en bild med 360° helikopterperspektiv.

Se Möllevången från ovan

Wikipediafoton från närområdet

Spårvägsgatan
Fricksgatan
Södra Fisktorget
Smedjegatan, Malmö

Människorna i Möllevången

Människorna i Möllevången

Unga och medelålders singlar med låga inkomster i hyresrätt i multikulturella förortsområden till storstad

I Möllevången bor 57% kvinnor och 43% män. Medelåldern i området är 36 år, vilket är lägre än medelåldern i Malmös kommun (45 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par utan barn, 20-34, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (8%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är konst, jämställdhetsfrågor, andra länders kultur, utrikespolitik, inrikespolitik, litteratur, modenyheter, följa populära tv-serier, vidareutbildning/gå på kurser och meditation/yoga mm.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 36% som högutbildade. 27% har gymnasieutbildning och 17% har endast grundskoleutbildning. 16% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 44%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 18 326 kr, vilket är 32% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 371 659 kronor i lån.

-32%

Här i Malmö betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Fricksgatan 11 gäller skattetabell 32. Det innebär att inkomstskatten här är 1,0 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 400 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,24% (-0,41)

10,69% (-0,59)

0,242% (0,00)

Summa

32,172% (-1,00)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 38,0% av rösterna. Feministiskt initiativ är det parti som sticker ut med 352% fler röster än riksgenomsnittet.

FI+352%

Bostadsmarknaden i området

i området pågår och planeras det för 107 lägenheter och snittpriset är 27 482 kr/m2. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Möllevången

Just nu finns det 100 hyreslägenheter att byta till i närheten av Fricksgatan. Snitthyran är 7 717 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns flera förskolor i närheten

122 meter från adressen ligger Christoffers förskola.

Skolor, grönområden, etc

Matbutiker och restauranger

På gångavstånd ligger närmsta livsmedelsbutik, COOP CLAESGATAN på Claesgatan 8.

Lockas man av restaurangbesök finns Lilly Anh Restaurang och Gemeni Resturang i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca sex minuters gångväg (602 meter) från vattnet. Närmsta grönområde, Folkets park, ligger ca tre minuters gångväg (385 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, The Raw Store, tre minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Möllevången

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Övrigt

Rapporterat söndagen den 17 januari kl 08:53

Möllevången. Falskt larm.

Polisens regionledningscentral får samtal om ett pågående bråk i en bostad på Möllevången. Polis skickas till adressen. När polis kommit på plats, visade det sig att det inte handlade om något bråk. En kvinna på adressen önskade anmäla en annan icke akut händelse och uppgav felaktiga uppgifter i syfte att få snabbare hjälp. Kvinnan, som är i 40-årsåldern, misstänks nu för falskt larm.

Inbrott

Rapporterat söndagen den 10 januari kl 10:05

Obehörig person inne på redaktion, Rådmansgatan.

Personal på en redaktion larmar polis och berättar att de upptäckt en obehörig man i lokalerna. Misstanken är att det rör sig om ett inbrott. En väktare konfronterar den misstänkte, men mannen lyckas ta sig ut från lokalerna. Flera polispatruller samt helikopter skickas till platsen för att söka efter den misstänkte. Uppdatering: Den misstänkte har inte anträffats. Ärendet hanteras som försök till inbrott.

Skadegörelse

Rapporterat fredagen den 8 januari kl 07:11

Uppringare ehittar bullar med glas, Västra Sorgenfri.

En uppringare berättar att hon anträffat bullar innehållande glasbitar längs Hantverkaregatan. Uppringaren plockar upp de bullar hon hittar för att förhindra att hundar äter upp dem. Anmälan om försök till skadegörelse upprättas. Vittnesuppgifter, tips och andra iakttagelser mottages tacksamt via telefonnummer 114 14.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
441%
SverigeMöllevången

Brott jämfört med riket