facebook_pixelRegementsgatan 56A Skåne län, Malmö - hitta.se
Hitta.se

Regementsgatan 56A

217 48 Malmö, Malmö Skåne län

Adress i Slottsstaden i Malmö i Skåne län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Regementsgatan 56A.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1939

Fastigheten på Regementsgatan 56A är ett flerfamiljshus byggt 1939.

Bolån i Malmö - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Malmö. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Malmö

Boendemiljön i Slottsstaden

Boendemiljön i Slottsstaden

I området kring Regementsgatan 56 bor många i flerbostadshus som för det mesta är byggda på 1930- och 1950-talet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (53%).

Wikipediafoton från närområdet

Regementsgatan, Malmö
Lundbergsgatan
Kronprinsens husarregemente
Diskusmacken

Människorna i Slottsstaden

Människorna i Slottsstaden

Unga urbana singelhushåll med lägre inkomster i hyresrätt i innerstad eller citynära förort

I Slottsstaden bor 51% kvinnor och 49% män. Medelåldern i området är 57 år, vilket är högre än medelåldern i Malmös kommun (45 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 65+, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (30%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är konst, jämställdhetsfrågor, andra länders kultur, utrikespolitik, inrikespolitik, litteratur, modenyheter, följa populära tv-serier, vidareutbildning/gå på kurser och meditation/yoga mm.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 31% som högutbildade. 34% har gymnasieutbildning och 10% har endast grundskoleutbildning. 25% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 64%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 21 597 kr, vilket är 20% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 573 424 kronor i lån.

-20%

Här i Malmö betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Regementsgatan 56A gäller skattetabell 32. Det innebär att inkomstskatten här är 1,0 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 400 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,24% (-0,41)

10,69% (-0,59)

0,242% (0,00)

Summa

32,172% (-1,00)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Moderaterna det största partiet med 26,4% av rösterna. Feministiskt initiativ är det parti som sticker ut med 119% fler röster än riksgenomsnittet.

FI+119%

Bostadsmarknaden i området

i området pågår och planeras det för 107 lägenheter och snittpriset är 27 482 kr/m2. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Slottsstaden

Just nu finns det 100 hyreslägenheter att byta till i närheten av Regementsgatan. Snitthyran är 9 028 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns sju förskolor i närheten

121 meter från adressen ligger Kronprinsens Förskola AB.

Matbutiker och restauranger

Bara två minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, COOP SLOTTSSTADEN på Regementsgatan 70.

Lockas man av restaurangbesök finns Mariedalsgrillen och Restaurang Nils i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca tre minuters gångväg (325 meter) från vattnet. Närmsta grönområde, Slottsparken, ligger ca en minuts gångväg (180 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Fitness 24seven, fem minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Slottsstaden

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Skadegörelse

Rapporterat söndagen den 24 januari kl 08:06

Flera fall av skadegörelse av träd, Malmö.

Under dagen har ett flertal anmälningar inkommit avseende skadegörelse av träd: Norra Vallgatan/Centralplan: Ett tiotal mindre träd har tillfogats skador på barken. Träden står utmed en gång- och cykelväg mellan Centralstationen och en roddklubb. En anmälan om skadegörelse är upprättad. Per Albin Hanssons väg: Fyra träd utsatta för skadegörelse. Anmälan upprättad. Poppelstigen: Två träd utsatta för skadegörelse. Anmälan upprättad. Polisen tar tacksamt emot tips på 114 14.

Trafikolycka

Rapporterat fredagen den 22 januari kl 07:16

Påkörd person, Amiralsgatan.

Polis och ambulans har skickats till Amiralsgatan där en person uppges ha blivit påkörd av en personbil vid korsningen med Föreningsgatan. Uppdatering: En kvinna är förd till sjukhus för kontroll efter olyckan.

Övrigt

Rapporterat söndagen den 17 januari kl 08:53

Möllevången. Falskt larm.

Polisens regionledningscentral får samtal om ett pågående bråk i en bostad på Möllevången. Polis skickas till adressen. När polis kommit på plats, visade det sig att det inte handlade om något bråk. En kvinna på adressen önskade anmäla en annan icke akut händelse och uppgav felaktiga uppgifter i syfte att få snabbare hjälp. Kvinnan, som är i 40-årsåldern, misstänks nu för falskt larm.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
441%
SverigeSlottsstaden

Brott jämfört med riket