facebook_pixelSallerupsvägen 5 Skåne län, Malmö - hitta.se
Hitta.se

Sallerupsvägen 5

212 18 Malmö, Malmö Skåne län

Adress i Malmö Sankt Pauli i Malmö i Skåne län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Sallerupsvägen 5.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1966

Fastigheten på Sallerupsvägen 5 är ett flerfamiljshus byggt 1966.

Bolån i Malmö - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Malmö. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Malmö

Boendemiljön i Malmö Sankt Pauli

Boendemiljön i Malmö Sankt Pauli

I området kring Sallerupsvägen 5 bor många i flerbostadshus som för det mesta är byggda på 1930- och 1970-talet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (55%).

Wikipediafoton från närområdet

Värnhem
Entré Malmö
Östervärn
Ellstorp

Människorna i Malmö Sankt Pauli

Människorna i Malmö Sankt Pauli

Unga urbana singelhushåll med lägre inkomster i hyresrätt i innerstad eller citynära förort

I Malmö Sankt Pauli bor 32% kvinnor och 68% män. Medelåldern i området är 38 år, vilket är lägre än medelåldern i Malmös kommun (45 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 20-34, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (11%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är vidareutbildning/gå på kurser, spela dataspel/tv-spel, följa populära tv-serier, andra länders kultur, datorer, styrketräning, utrikespolitik, gympa och workout, sy kläder och utförsåkning.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 27% som högutbildade. 24% har gymnasieutbildning och 23% har endast grundskoleutbildning. 25% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 64%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 20 036 kr, vilket är 26% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 859 011 kronor i lån.

-26%

Här i Malmö betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Sallerupsvägen 5 gäller skattetabell 32. Det innebär att inkomstskatten här är 1,0 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 400 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,24% (-0,41)

10,69% (-0,59)

0,242% (0,00)

Summa

32,172% (-1,00)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 23,9% av rösterna. Feministiskt initiativ är det parti som sticker ut med 296% fler röster än riksgenomsnittet.

FI+296%

Bostadsmarknaden i området

i området pågår och planeras det för 513 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Östervärn

Just nu finns det 100 hyreslägenheter att byta till i närheten av Sallerupsvägen. Snitthyran är 7 327 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns sex förskolor i närheten

86 meter från adressen ligger Pinokio Förskola AB.

Matbutiker och restauranger

Bara en minuts promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Coop Extra på Föreningsgatan 72.

Lockas man av restaurangbesök finns Värdshuset Röda Nejlikan och Fregatten Pub & Restaurang i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca sex minuters gångväg (655 meter) från vattnet. Närmsta grönområde, Kungsgatanparken, ligger ca två minuters gångväg (251 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Fitness 24seven, tre minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Malmö Sankt Pauli

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikolycka

Rapporterat tisdagen den 2 mars kl 11:23

Kollision på Amiralsgatan.

En bil har blivit påkörd bakifrån av en annan bil på Amiralsgatan vid korsningen med Nobelvägen. Ingen person ska enligt uppgift ha kommit till skada i samband med olyckan. Polis är på plats och pratar med de inblandade.

Misshandel, grov

Rapporterat tisdagen den 23 februari kl 05:55

Annelund. En man anträffas med stick- eller skärskada.

Polisens regionledningscentral får samtal om att en person eventuellt är stick- eller skärskadad utomhus på Norra Grängesbergsgatan. Polis och ambulanssjukvård skickas till adressen. En man i 20-årsåldern anträffas med skador i ansiktet. Mannen är förd till sjukhus med ambulans. Initial bedömning är att skadorna inte är livshotande. Gärningsmannen, som inte är gripen, har enligt uppgift lämnat platsen springande i riktning mot Amiralsgatan. Ett område är avspärrat i väntan på kriminalteknisk undersökning.   Uppdatering kl. 18.27: Avspärrningen är hävd.

Motorfordon, stöld

Rapporterat lördagen den 20 februari kl 09:04

Stöld av taxibil, centrala Malmö.

Polis larmas till en pågående stöld av en taxibil på Södra Förstadsgatan i Malmö. Polispatrull får syn på taxibilen som framförs vårdslöst utav gärningsmannen. Föraren vägrar att stanna på polismans tecken och ett förföljande inleds. Ett flertal polispatruller ansluter i insatsen. Under sin vårdslösa körning kolliderar taxibilen med en person i höjd med Heleneholm. Polis talar med den drabbade, som är en ung man, och beställer en ambulans. Han förs in till sjukhus för vård av sina skador.   Polispatrullerna tappar visuell syn på taxibilen och den anträffas kort därpå vid Vendelsfridsgatan, en person uppges ha sprungit från platsen. Polisen är på plats i området och utreder händelsen. Ingen gärningsperson gripen för närvarande. Polispatrull åker till sjukhuset för att hålla förhör med den drabbade när detta är möjligt. 12.12 Efter en del utredningsarbete har en person gripits i ärendet. Det rör sig om en man i 30-års åldern. Han greps i en bostad i Malmö och är nu misstänkt för grov vårdslöshet i trafik, grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel, grovt vållande till kroppsskada samt för att ej ha iakttagit polismans tecken. Därtill misstänks han även för stöld av kläder från en butik i ett köpcentrum som inträffat i anslutning till stölden av taxin. Fler brottsmisstankar kan tillkomma. Taxibilen är tagen i beslag. Polisen är klara på platsen. Anmälan upprättas.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
719%
SverigeMalmö Sankt Pauli

Brott jämfört med riket