facebook_pixelSofielundsvägen 71 Skåne län, Malmö - hitta.se
Hitta.se

Sofielundsvägen 71

214 34 Malmö, Malmö Skåne län

Adress i Möllevången i Malmö i Skåne län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Sofielundsvägen 71.

Hitta hit

Bolån i Malmö - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Malmö. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Malmö

Boendemiljön i Möllevången

Boendemiljön i Möllevången

I området kring Sofielundsvägen 71 bor många i flerbostadshus och radhus som för det mesta är byggda på 1920- och 1930-talet. De flesta flerfamiljshusen är bostadsrätter (159%).

Wikipediafoton från närområdet

Sankt Matteus kyrka, Malmö
Annelund, Malmö
Lantmannagatan
Glokala folkhögskolan

Människorna i Möllevången

Människorna i Möllevången

Unga urbana singelhushåll med goda inkomster i bostadsrätt i innerstad eller citynära förort

I Möllevången bor 54% kvinnor och 46% män. Medelåldern i området är 37 år, vilket är lägre än medelåldern i Malmös kommun (45 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 20-34, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (6%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är modenyheter, andra länders kultur, segling, utrikespolitik, näringsliv och samhällsekonomi, vin och vinprovning, konst, jämställdhetsfrågor, skönhetsvård och styrketräning.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 51% som högutbildade. 17% har gymnasieutbildning och 13% har endast grundskoleutbildning. 31% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 56%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 17 158 kr, vilket är 37% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 483 628 kronor i lån.

-37%

Här i Malmö betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Sofielundsvägen 71 gäller skattetabell 32. Det innebär att inkomstskatten här är 1,0 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 400 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,24% (-0,41)

10,69% (-0,59)

0,242% (0,00)

Summa

32,172% (-1,00)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Vänsterpartiet det största partiet med 41,7% av rösterna. Feministiskt initiativ är det parti som sticker ut med 433% fler röster än riksgenomsnittet.

FI+433%

Bostadsmarknaden i området

i området pågår och planeras det för 191 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Sofielund

Just nu finns det 100 hyreslägenheter att byta till i närheten av Sofielundsvägen. Snitthyran är 6 839 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns sju förskolor i närheten

62 meter från adressen ligger Förskolan Rolf.

Skolor, grönområden, etc

Matbutiker och restauranger

Bara fyra minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Coop Nära på Amiralsgatan 68.

Lockas man av restaurangbesök finns Royal Pool Hall och Kv. Åkern i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca 13 minuters gångväg (1307 meter) från vattnet. Närmsta grönområde, Enskifteshagen, ligger mindre än en minuts gångväg (94 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Friskis&Svettis, åtta minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Möllevången

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikolycka

Rapporterat fredagen den 5 mars kl 05:49

Personbil och cyklist i kollision på Lantmannagatan.

En personbil och en cyklist är inblandade i en olycka på Lantmannagatan. Omständigheterna kring olyckan är inledningsvis okända.

Trafikolycka

Rapporterat tisdagen den 2 mars kl 11:23

Kollision på Amiralsgatan.

En bil har blivit påkörd bakifrån av en annan bil på Amiralsgatan vid korsningen med Nobelvägen. Ingen person ska enligt uppgift ha kommit till skada i samband med olyckan. Polis är på plats och pratar med de inblandade.

Misshandel, grov

Rapporterat tisdagen den 23 februari kl 05:55

Annelund. En man anträffas med stick- eller skärskada.

Polisens regionledningscentral får samtal om att en person eventuellt är stick- eller skärskadad utomhus på Norra Grängesbergsgatan. Polis och ambulanssjukvård skickas till adressen. En man i 20-årsåldern anträffas med skador i ansiktet. Mannen är förd till sjukhus med ambulans. Initial bedömning är att skadorna inte är livshotande. Gärningsmannen, som inte är gripen, har enligt uppgift lämnat platsen springande i riktning mot Amiralsgatan. Ett område är avspärrat i väntan på kriminalteknisk undersökning.   Uppdatering kl. 18.27: Avspärrningen är hävd.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
441%
SverigeMöllevången

Brott jämfört med riket