Spånehusvägen 97 Skåne län, Malmö - hitta.se

Spånehusvägen 97

214 39 Malmö, Malmö Skåne län

Adress i Östra Sorgenfri i Malmö i Skåne län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Spånehusvägen 97.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1930

Fastigheten på Spånehusvägen 97 är ett flerfamiljshus byggt 1930.

Bolån i Östra Sorgenfri - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Östra Sorgenfri. Vår snittränta är 1,47%*. Få ett individuellt ränteerbjudande hos Nordea.

Räkna på ditt bolån!* Avser 3 års bunden ränta (mars 2020). Effektiv ränta för ett lån på 1 miljon kronor är i detta fallet 1,48%. Beräkningen baseras på löptid på 50 år, rak amortering och e-låneavi. Totalt belopp att betala: 1 368 113 kr, första avbetalningen är 2 892 kr och totalt 600 avbetalningar. Bolåneränta du får hos oss på Nordea är alltid individuell, och kan därför skilja sig från den genomsnittliga räntan.
Bolån i Östra Sorgenfri

Boendemiljön i Östra Sorgenfri

Boendemiljön i Östra Sorgenfri

I området kring Spånehusvägen 97 bor många i flerbostadshus som för det mesta är byggda på 40- och 50-talet. De flesta flerfamiljshusen är bostadsrätter (22%).

Fyrtiotalshusen är vanligen av puts, men material som eternit och tegel används också på fasaderna. Femtiotalshusen går att känna igen på enkelheten i arkitekturen där inspiration hämtats från 30-talets funkisstil.

Samla dina lån och få mer över av lönen

I detta område så är snitträntan för ett privatlån 8.94%. Med hjälp av Sambla så sänker du räntekostnaden med i genomsnitt 7,852 kr. Räkna på kostnaden här

Samla dina lån

Wikipediafoton från närområdet

Nobeltorget
Sofielunds distrikt
Tangopalatset
Lantmannagatan

Människorna i Östra Sorgenfri

Människorna i Östra Sorgenfri

Unga urbana singelhushåll med lägre inkomster i hyresrätt i innerstad eller citynära förort

I Östra Sorgenfri bor 48% kvinnor och 51% män. Vanliga intressen är konst, jämställdhetsfrågor, andra länders kultur, utrikespolitik, inrikespolitik, litteratur, modenyheter, följa populära tv-serier, vidareutbildning/gå på kurser och meditation/yoga mm.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i förskoleålder

I Östra Sorgenfri har 6% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är lägre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i förskoleålder och 10% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är lägre än genomsnittet (21%) för kommunen.

Barn i förskoleålder
Barn i grundskoleålder
Barn i gymnasieålder

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 28% som högutbildade. 19% har gymnasieutbildning och 8% har endast grundskoleutbildning. 12% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 53%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 17 965 kr, vilket är 34% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 567 510 kronor i lån.

Se exakt vad dina grannar och kollegor tjänar – beställ taxeringskalendern!

-34%

Här i Malmö betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Spånehusvägen 97 gäller skattetabell 32. Det innebär att inkomstskatten här är 1,0 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 400 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,24(-0,41)

10,69(-0,59)

0,242(0,00)

Summa

32,172(-1,00)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 30,3% av rösterna. Vänsterpartiet är det parti som sticker ut med 266% fler röster än riksgenomsnittet.

V+266%

Bilägande

Man kör gärna Toyota och Fiat i området.

Toyota
Fiat

Lokaltrafik

Lokaltrafik

Bostadsmarknaden i Östra Sorgenfri

i Östra Sorgenfri pågår och planeras det för 195 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 58 objekt till salu i Nobeltorget

Just nu finns det 100 hyreslägenheter att byta till i närheten av Spånehusvägen. Snitthyran är 6 069 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns sex förskolor, två grundskolor och två gymnasieskolor i närheten

140 meter från adressen ligger Kottens förskola.

Närmaste grundskola är Stenkulaskolan (214 meter), som är en kommunal skola med ca 583 elever i årskurserna 1-9. Här har 70% av lärarna lärarexamen och det går nio elever per lärare.

Den gymnasieskola som ligger närmast är Norra Sorgenfri gymnasium (443 meter), som är en kommunal skola med ca 297 elever. Här har 94% av lärarna lärarexamen och det går åtta elever per lärare.

Skolor, grönområden, etc

Matbutiker och restauranger

Bara tre minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Coop Nära på Amiralsgatan 68.

Lockas man av restaurangbesök finns Family Pub och Folk Mat & Möten i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca 14 minuters gångväg (1470 meter) från vattnet. Närmsta grönområde, Enskifteshagen, ligger ca fyra minuters gångväg (482 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Fitness 24seven, åtta minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Östra Sorgenfri

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Mord/dråp, försök

Rapporterat onsdagen den 8 april kl 06:49

Man knivskuren, Bergsgatan.

En 26-årig man inkommer till akuten med skärskador och polis tillkallas. Skadeläget är stabilt. Brottsplatsen på Bergsgatan, Möllevången, spärras av och kl 01:00 har två misstänkta gärningsmän, 23 och 25 år gamla, gripits bland annat med anledning av blodspår på deras kläder. En anmälan upprättas inledningsvis om försök till mord. Den skadade 26-åringen kan lämna sjukhuset under natten.

Farligt föremål, misstänkt

Rapporterat torsdagen den 26 mars kl 02:53

Misstänkt föremål, Annelund.

Polisen har spärrat av ett område kring en fastighet på Vitemöllegatan i Malmö med anledning av ett misstänkt föremål inomhus. Även en begränsad utrymning av aktuell fastighet har skett. 15:10 Nationella bombskyddet är på plats och förbereder sin undersökning. Uppdatering 17:20 Det farliga föremålet är hanterat av nationella bombskyddet och de yttre avspärrningarna är hävda. Det kommer att göras en kriminalteknisk undersökning av lägenheten. En person, en man är gripen och misstänks i nuläget för förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse.

Trafikolycka

Rapporterat torsdagen den 26 mars kl 09:42

Trafikolycka med personbil och cyklist, Bergsgatan.

Polispatrull beordras till Bergsgatan i centrala Malmö med anledning av en trafikolycka med personbil och cyklist inblandade. Övriga omständigheter och skadeläget är inledningsvis oklara. Uppdatering: 10:18 Polis är klar på platsen och de skriver en anmälan om beteendebrott där föraren av personbilen misstänks för att ej iakttagit väjningsplikt.  Inga allvarliga personskador rapporteras.  

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
441%
SverigeÖstra Sorgenfri

Brott jämfört med riket