facebook_pixelStaffanstorp Skåne län, Staffanstorp - hitta.se
Hitta.se

Staffanstorp

Skåne län

Postort i Staffanstorp inom Skåne län som angränsar till Dalby, Södra Sandby, Lund, Bjärred, Lomma, Hjärup, Åkarp, Arlöv, Malmö, Bara, Klågerup och Genarp.

I området finns 16 364 personer över 16 år och 1 575 företag.

Bolån i Staffanstorp - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Staffanstorp. Genomsnittlig ränta föregående månad (mar 2021) för ett bolån bundet på 2 år: 1,25%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,26% (mar 2021).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,25% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 313 021 kronor och den första avbetalningen är 2 708 kronor.
Bolån i Staffanstorp

Boendemiljön i Staffanstorp

Människorna i Staffanstorp

Människorna i Staffanstorp

Medelinkomsttagarfamiljer i villaområden utanför små- och medelstora städer

I Staffanstorp bor 49% kvinnor och 51% män. Medelåldern i området är 47 år, vilket är lägre än medelåldern i Staffanstorps kommun (48 år) och Sverige (48 år). Andelen pensionärsfamiljer (22%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är motorcyklar, snickra/måla och bygga och arbeta i trädgården.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i grundskoleålder

I Staffanstorp har 26% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är högre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i grundskoleålder och 61% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är högre än genomsnittet (28%) för kommunen.

Barn i förskoleålder
Barn i grundskoleålder
Barn i gymnasieålder

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 42% som högutbildade. 30% har gymnasieutbildning och 7% har endast grundskoleutbildning. 30% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 61%.

Här är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 26 421 kr, vilket är 3% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 210 371 kronor i lån.

-3%

Här i Staffanstorp betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda i området gäller skattetabell 30. Det innebär att inkomstskatten här är 3,1 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 21 000 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

19,14% (-2,51)

10,69% (-0,59)

0,242% (0,00)

Summa

30,072% (-3,10)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Moderaterna det största partiet med 29,3% av rösterna. Sverigedemokraterna är det parti som sticker ut med 48% fler röster än riksgenomsnittet.

Hur röstar man i andra områden? Kolla i livsstilskartan!

SD+48%

Bostadsmarknaden i området

i området pågår och planeras det för 124 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 82 objekt till salu i Staffanstorp

Just nu finns det 9 hyreslägenheter att byta till i närheten. Snitthyran är 8 598 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i området

På Åkershus 51 ligger Åkershus Förskola.

Matbutiker och restauranger

I området finns tre livsmedelsbutiker, bl.a. Coop Staffanstorp på Skånevägen 65 och City Gross Staffanstorp på Klågerupsvägen 1.

Lockas man av restaurangbesök finns Konnichiwa Sushi och Hos Lee i området.

Händelser och brott i närheten av Staffanstorp

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikolycka

Rapporterat torsdagen den 15 april kl 01:30

Trafikolycka på Rv11, Kyrkheddinge.

Polis, räddningstjänst och ambulanssjukvård är på väg till olycksplatsen. Enligt initiala uppgifter har en personbil kört in i mitträcket. 13.14 Olyckan har inträffat i södergående riktning. 13.28 Vägen är avstängd i riktning mot Malmö, det råder reducerad hastighet i det andra körfältet.

Brand

Rapporterat lördagen den 10 april kl 11:50

Centralt. Brand i lägenhet.

En polispatrull under patrullering blir av allmänhet uppmärksammade på att det luktar rök och bränt utomhus på Tullgatan. Vid kontroll konstateras brand i en lägenhet, räddningstjänst och ambulanssjukvård tillkallas. Det är just nu okänt om någon person är skadad. Uppdatering kl. 23.53: Räddningstjänsten har släckt branden och lägenheten är genomsökt, ingen person befann sig där.

Trafikolycka

Rapporterat torsdagen den 8 april kl 09:31

Lastbil och fotgängare i kollision, Klostergården.

En trafikolycka inträffar på Sankt Lars väg i höjd med Klostergården där en lastbil kolliderar med en fotgängare. Polis skickas till platsen för kontroll. Uppdatering: Det visar sig vid kontroll vara en cykel som kolliderat med lastbilen. Ambulans skickas till platsen för kontrol lav den 15-årige cyklisten. Uppdatering: Cyklisten förs med ambulans till sjukhus.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
11%
SverigeStaffanstorp

Brott jämfört med riket