facebook_pixelKarlsborgsvägen 5 Skåne län, Tomelilla - hitta.se
Hitta.se

Karlsborgsvägen 5

273 33 Tomelilla, Tomelilla Skåne län

Adress i Österlen i Tomelilla i Skåne län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Karlsborgsvägen 5.

Hitta hit

En villa byggd 1991

På adressen finns en villa byggd 1991. Huset är 99 kvadratmeter (ej inräknat biytor såsom garage, källarutrymmen etc.), vilket är mindre än de flesta av grannhusen i Österlen.

Värderingen är 19 595 kr/m²

Villan på Karlsborgsvägen 5 värderas till ca 1 940 000 kr (19 595 kr/m²).

Förbättra värderingen

Evaluation

Värdeindikation

1 940 000 kr

Bolån i Tomelilla - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Tomelilla. Genomsnittlig ränta föregående månad (mar 2021) för ett bolån bundet på 2 år: 1,25%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,26% (mar 2021).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,25% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 313 021 kronor och den första avbetalningen är 2 708 kronor.
Bolån i Tomelilla

Tomten är ca 842 kvadratmeter

Tomten, GIRAFFEN 17, är mindre än andra tomter i området.

Se karta med tomtgränser och hur solen rör sig över fastigheten GIRAFFEN 17 vid olika klockslag och årstider.

Boendemiljön i Österlen

Boendemiljön i Österlen

Området kring Karlsborgsvägen 5 består till 67% av småhus. Det är vanligt med villor och flerbostadshus som för det mesta är byggda på 1950- och 1990-talet.

Wikipediafoton från närområdet

Hasse och Tage-museet
Tomelilla konsthall
Tomelilla distrikt
Tomelilla Byagård

Människorna i Österlen

Människorna i Österlen

Unga medelinkomsttagarfamiljer med barn i villa på småorter eller i glesbygd

I Österlen bor 49% kvinnor och 51% män. Medelåldern i området är 49 år, vilket är lägre än medelåldern i Tomelillas kommun (50år) men högre än Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par med barn, 20-34, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (25%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är ishockey, föreningsverksamhet, heminredning, besöka sportevenemang, styrketräning, se sport på tv/läsa om sport, bantningstips, trav och galopp, krukväxter och spela dataspel/tv-spel.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 18% som högutbildade. 45% har gymnasieutbildning och 16% har endast grundskoleutbildning. 36% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 63%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 24 439 kr, vilket är 10% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 2 815 667 kronor i lån.

-10%

Här i Tomelilla betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Karlsborgsvägen 5 gäller skattetabell 32. Det innebär att inkomstskatten här är 1,6 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 400 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

20,61% (-1,04)

10,69% (-0,59)

0,242% (0,00)

Summa

31,542% (-1,63)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Sverigedemokraterna det största partiet med 36,5% av rösterna. Sverigedemokraterna är det parti som sticker ut med 108% fler röster än riksgenomsnittet.

SD+108%

Bostadsmarknaden i Österlen

i Österlen pågår och planeras det för 6 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 12 objekt till salu i Centrum

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i närheten

717 meter från adressen ligger Ängens Förskola.

Matbutiker och restauranger

Bara sju minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Coop Extra Tomelilla på Adelgatan 1.

Lockas man av restaurangbesök finns Tomelilla Thai Garden i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca elva minuters gångväg (1103 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca en minuts gångväg (170 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Österlen

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Brand

Rapporterat lördagen den 10 april kl 09:03

Brand i förrådsbyggnad, Stora Köpinge.

Larm inkommer om en brand i en förrådsbyggnad på Björkvallsvägen. Byggnaden uppges vara övertänd. Polis och räddningstjänst kör till platsen. Uppdatering: Ärendet rubriceras som mordbrand.

Brand

Rapporterat lördagen den 10 april kl 07:22

Brand i ladugård, Gärsnäs.

Larm inkommer om en brand i en ladugård mellan Gärsnäs och Smedstorp. Enligt initiala uppgifter ska det inte finnas några djur i byggnaden. Polis och räddningstjänst kör till platsen. Uppdatering: Det har rört sig om en mindre brand i halm och i en vägg. Inga personer eller djur har skadats i samband med händelsen.

Övrigt

Rapporterat onsdagen den 7 april kl 11:42

Störingar i telefoni

Polisen i Ystad upplever nu störningar i det fasta telefoninätet. Det innebär att det är svårt att komma fram på fasta telefonnummer, det innebär även att meddelanden som skickas via fax inte kommer fram. Mobilnätet fungerar som vanligt. Just nu finns ingen prognos för när problemet kommer att vara avhjälpt.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
19%
SverigeÖsterlen

Brott jämfört med riket