facebook_pixelKnäredsgränd 28 Stockholms län, Älvsjö - hitta.se

Knäredsgränd 28

125 73 Älvsjö, Stockholm Stockholms län

Adress i Östbergahöjden i Älvsjö i Stockholms län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Knäredsgränd 28.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1969

Fastigheten på Knäredsgränd 28 är ett flerfamiljshus byggt 1969.

Snittvärderingen är 33 393 kr/m²

Snittvärderingen på Knäredsgränd 28 är ca 33 393 kr/m².

Värdera bostad på Knäredsgränd 28

Evaluation

Värdeindikation

33 393 kr/m2

Bolån i Älvsjö - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Älvsjö. Genomsnittlig ränta föregående månad (okt 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,32%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,33% (okt 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,32% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 330 550 kronor och den första avbetalningen är 2 767 kronor.
Bolån i Älvsjö

Boendemiljön i Östbergahöjden

Boendemiljön i Östbergahöjden

I området kring Knäredsgränd 28 bor många i flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda på 1960- och kring millennieskiftet. De flesta flerfamiljshusen är bostadsrätter (45%).

Boendemiljön i Östbergahöjden

Tre drönarbilder över Östbergahöjden

En drönare har flugit över Östbergahöjden och tagit tre bilder med 360° helikopterperspektiv.

Se Östbergahöjden från ovan

Wikipediafoton från närområdet

Liseberg, Stockholm
Örby slott
Park-Bio
Örby kvarn

Människorna i Östbergahöjden

Människorna i Östbergahöjden

Medelinkomsttagare i bostadsrätt i multikulturella etablerade förortsområden utanför storstad

I Östbergahöjden bor 49% kvinnor och 51% män. Medelåldern i området är 44 år, vilket är lägre än medelåldern i Stockholms kommun (45 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (26%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är alternativ hälsovård, skönhetsvård, astrologi, datorer, prova nya produkter, följa populära tv-serier, bantningstips, spela dataspel/tv-spel, hårvård och film.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 31% som högutbildade. 27% har gymnasieutbildning och 17% har endast grundskoleutbildning. 26% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 64%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 22 483 kr, vilket är 17% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 485 947 kronor i lån.

-17%

Här i Stockholm betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Knäredsgränd 28 gäller skattetabell 30. Det innebär att inkomstskatten här är 3,1 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 21 000 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

17,90% (-3,75)

12,08% (0,80)

0,075% (-0,17)

Summa

30,055% (-3,12)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 39,1% av rösterna. Vänsterpartiet är det parti som sticker ut med 125% fler röster än riksgenomsnittet.

V+125%

Bilägande

Man kör gärna Audi och Fiat i området.

Audi
Fiat

Bostadsmarknaden i Östbergahöjden

i Östbergahöjden pågår och planeras det för 234 lägenheter och snittpriset är 58 676 kr/m2. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Älvsjö

Just nu finns det 100 hyreslägenheter att byta till i närheten av Knäredsgränd. Snitthyran är 7 500 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns flera förskolor i närheten

202 meter från adressen ligger Familjedaghemmet Skräntärnan.

Matbutiker och restauranger

Bara fyra minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Coop Nära på Stamgatan 4.

Lockas man av restaurangbesök finns Loran's Pizzeria och Jin Tao Sushi i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca åtta minuters gångväg (817 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (45 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Actic Stockholm Årsta, fem minuters cykelväg från adressen.

Händelser och brott i närheten av Östbergahöjden

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Brand

Rapporterat tisdagen den 24 november kl 05:45

Räddningstjänsten har larmats till ett boende i Älvsjö med anledning av befarad brand i en lägenhet.

Patruller är beordrade för att biträda räddningstjänsten under deras arbete. Uppdatering klockan 18:00 Det kommer svart rök från fastigheten men det syns ingen öppen brand. Ett flertal boende har spontanevakuerat  men det finns ingen uppgift om att någon är skadad. Polispatrullerna biträder räddningstjänsten med att spärra av infarterna till Grossistvägen från Huddingevägen när de arbetar på platsen. Uppdatering klockan 19:55 Den lägenhet som branden startat i kommer att spärras av för en teknisk undersökning. En anmälan om allmänfarlig vårdslöshet kommer att skivas.

Trafikolycka, smitning från

Rapporterat tisdagen den 24 november kl 10:00

En person misstänks för rattfylleri, grov olovlig körning och smitning från trafikolycka i Solberga.

Polis kallades till Solberga efter att en bil blivit påkörd bakifrån av en annan bil, som därefter körde mot rött och lämnade platsen. Målsägaren kunde följa efter den misstänkte och ge polisen information om var bilen befann sig. Polisen har omhändertagit den misstänkte enligt lagen om omhändertagande av berusade personer och han misstänks för smitning från trafikolycka, rattfylleri och grov olovlig körning.  

Misshandel

Rapporterat måndagen den 23 november kl 07:25

Polisen fick samtal om att vid station Årstaberg fanns en skadad person.

I de första samtalet finns det uppgifter om att två okända gärningspersoner rånat brottsoffret. Brottsoffret ska vara skadad med ett vasst föremål. Polisen som är på plats kommer arbeta med att ta reda på vad som har hänt. Det görs genom att prata med brottsoffret och andra som kan ha uppgifter att lämna. Inledningsvis kommer inga pendeltåg stanna vid station Årstaberg. Den ambulans som är på plats vårdar brottsoffret. Uppdatering klockan 19:41 Pendeltågen stannar åter igen vid station Årstaberg. Brottsoffret är förd till sjukhus med ambulans och polisen har inlett förundersökning angående försök till mord. Det som har kommit fram i det inledande arbetet är att brottsplatsen ska vara utanför station Årstaberg. Uppdatering klockan 20:43 Polisens initiala sökande blev utan resultat. Den uppgiften som finns om brottsoffrets skadeläge är att det beskrivs som stabilt.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
993%
SverigeÖstbergahöjden

Brott jämfört med riket