facebook_pixelSågvägen 17 Stockholms län, Åkersberga - hitta.se
Hitta.se

Sågvägen 17

184 40 Åkersberga, Österåker Stockholms län

Bolån i Åkersberga - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Åkersberga. Genomsnittlig ränta föregående månad (apr 2021) för ett bolån bundet på 2 år: 1,26%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,27% (apr 2021).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,26% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 315 525 kronor och den första avbetalningen är 2 717 kronor.
Bolån i Åkersberga

Boendemiljön i Österåker-Östra Ryd

Människorna i Österåker-Östra Ryd

Människorna i Österåker-Östra Ryd

Medelinkomsttagare i bostadsrätt i multikulturella etablerade förortsområden utanför storstad

I Österåker-Östra Ryd bor 40% kvinnor och 60% män. Medelåldern i området är 47 år, vilket är högre än medelåldern i Österåkers kommun (47 år) men lägre än Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 20-34, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (10%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är astrologi, följa populära tv-serier, hårvård, rida, alternativ hälsovård, meka med bilar, ishockey, motorsport, sticka och handarbeta och personbilar.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 23% som högutbildade. 25% har gymnasieutbildning och 18% har endast grundskoleutbildning. 20% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 49%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 25 767 kr, vilket är 5% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 672 290 kronor i lån.

-5%

Här i Österåker betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Sågvägen 17 gäller skattetabell 30. Det innebär att inkomstskatten här är 3,5 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 21 000 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

17,35% (-4,30)

12,08% (0,80)

0,242% (0,00)

Summa

29,672% (-3,50)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Moderaterna det största partiet med 27,7% av rösterna. Moderaterna är det parti som sticker ut med 40% fler röster än riksgenomsnittet.

M+40%

Bostadsmarknaden i området

i området pågår och planeras det för 35 lägenheter och snittpriset är 52 165 kr/m2. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Norrort

Det har sålts 100 objekt i området de senaste 6 månaderna. Enligt booli.se är det genomsnittliga slutpriset 38 331 kr/m2. Budgivningarna startar i snitt på 37 818 kr/m2 och går upp med 21.45 %.

Just nu finns det 28 hyreslägenheter att byta till i närheten av Sågvägen. Snitthyran är 6 844 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i närheten

568 meter från adressen ligger Amorinen Kooperativa Förskola.

Matbutiker och restauranger

Bara två minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, LiDL på Rallarvägen 3.

Lockas man av restaurangbesök finns McDonald's och China Kejsaren i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca fyra minuters gångväg (422 meter) från vattnet. Närmsta grönområde, Åkersbergafältet, ligger mindre än en minuts gångväg (82 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Friskis&Svettis Åkersberga, åtta minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Österåker-Östra Ryd

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Brand

Rapporterat lördagen den 15 maj kl 07:11

Två garagelängor har brunnit ned i Runö. Totalt har det brunnit i 17 bilar. Polisen har inlett en brottsutredning om grov mordbrand.

Under branden förelåg spridningsrisk till närliggande bostadsfastigheter. Kriminaltekniker och specialsökhund ska genomföra en brottsplatsundersökning när brottsplatsen är kall.

Olaga hot

Rapporterat måndagen den 10 maj kl 11:17

I samband med ett frihetsberövande av en man i Åkersberga avlossade polis ett varningsskott. Mannen hade gjort sig skyldig till olaga hot.

Flera personer kontaktade polisens ledningscentral om en man som var maskerad och utrustad med ett svärd. Han hade gjort sig skyldig till flera fall av olaga hot. I samband med frihetsberövandet kände sig en polisman nödgad till att avlossa sitt tjänstevapen för att skjuta ett varningsskott. Mannen släppte då svärdet. Svärdet liknade ett riktigt svärd men vid kontrollen visade det sig att det var gjort av plast. Den misstänkte är i 50-års åldern.

Trafikbrott

Rapporterat måndagen den 10 maj kl 04:25

En ung man på moped körde genom en poliskontroll i Åkersberga och försvann från platsen. Han har identifierats i efterhand.

I Täbypolisens arbete mot mopedrelaterad brottslighet och för en säkrare trafik genomförde polisen en trafikkontroll i ett gångfartsområde. Under denna körde han genom kontrollplatsen utan att stanna på polismans tecken. Han körde dessutom på polismannens arm. Genom mopedens registreringsnummer kunde föraren identifieras. Han befann sig hos en vårdnadshavare när polisen anlände till platsen. Den unge mannen är nu misstänkt för olovlig körning, vårdslöshet i trafik och för att inte stannat på polismans tecken.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
72%
SverigeÖsteråker-Östra Ryd

Brott jämfört med riket