facebook_pixelRussinvägen 1 Stockholms län, Farsta - hitta.se
Hitta.se

Russinvägen 1

123 59 Farsta, Stockholm Stockholms län

Adress i Hökarängen i Farsta i Stockholms län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Russinvägen 1.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 2011

Fastigheten på Russinvägen 1 är ett flerfamiljshus byggt 2011.

Bolån i Farsta - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Farsta. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Farsta

Boendemiljön i Hökarängen

Boendemiljön i Hökarängen

I området kring Russinvägen 1 bor många i flerbostadshus som för det mesta är byggda på 1940- och 1950-talet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (35%).

Wikipediafoton från närområdet

Hökarängen
Saltvägen
Herrängens gård, Gubbängen
Hökarängsskolan

Människorna i Hökarängen

Människorna i Hökarängen

Unga medelinkomsttagare i bostadsrätt i etablerade förortsområden utanför storstad

I Hökarängen bor 59% kvinnor och 41% män. Medelåldern i området är 54 år, vilket är högre än medelåldern i Stockholms kommun (45 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 65+, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (31%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är andra länders kultur, utförsåkning, styrketräning, värdepapper och värdepappersaffärer, golf, utrikespolitik, jämställdhetsfrågor, film, datorer och gympa och workout.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 53% som högutbildade. 20% har gymnasieutbildning och 5% har endast grundskoleutbildning. 25% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 59%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 22 095 kr, vilket är 19% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 773 893 kronor i lån.

-19%

Här i Stockholm betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Russinvägen 1 gäller skattetabell 30. Det innebär att inkomstskatten här är 3,1 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 21 000 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

17,90% (-3,75)

12,08% (0,80)

0,075% (-0,17)

Summa

30,055% (-3,12)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 29,5% av rösterna. Vänsterpartiet är det parti som sticker ut med 194% fler röster än riksgenomsnittet.

V+194%

Bostadsmarknaden i Hökarängen

i Hökarängen pågår och planeras det för 301 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Farsta

Just nu finns det 100 hyreslägenheter att byta till i närheten av Russinvägen. Snitthyran är 8 347 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns fem förskolor i närheten

112 meter från adressen ligger Öppen Förskola Emil.

Skolor, grönområden, etc

Matbutiker och restauranger

Bara tre minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, ICA Nära Bomben på Tobaksvägen 4.

Lockas man av restaurangbesök finns Hökarängens Gatukök i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca fem minuters cykelväg (1557 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (39 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Actic Stockholm Sköndal, fem minuters cykelväg från adressen.

Händelser och brott i närheten av Hökarängen

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Rån

Rapporterat måndagen den 1 mars kl 08:33

En person i Farsta har hotats av fyra unga män och då rånats på sin jacka. Efter rånet försvann de fyra rånarna springande.

Flera polispatruller är på plats och söker efter gärningsmännen. Spårning med polishund pågår.

Larm Överfall

Rapporterat fredagen den 19 februari kl 09:06

Larmet kommer från en butik/kiosk i Sköndal.

Det visar sig att en ensam knivbeväpnad man maskerad med svart munskydd har hotat personal och stulit varor. Han har sedan sprungit från platsen i riktning mot Kubbegatan. Ingen person har skadats i samband med rånet och patrull pratar med målsäganden. Andra patruller och hundpatrull söker i området efter rånaren. Förundersökning är inledd om rån.

Efterlyst person

Rapporterat fredagen den 19 februari kl 07:47

Den kvinna som polisen kontrollerade på Nykroppagatan visade sig vara efterlyst av sjukvården.

Detta eftersom hon inte hade återvänt till behandlingshemmet efter en permission. Polisen körde henne till behandlingshemmet. 

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
405%
SverigeHökarängen

Brott jämfört med riket