facebook_pixelFruängsgatan 49 Stockholms län, Hägersten - hitta.se
Hitta.se

Fruängsgatan 49

129 53 Hägersten, Stockholm Stockholms län

Adress i Fruängen i Hägersten i Stockholms län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Fruängsgatan 49.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1959

Fastigheten på Fruängsgatan 49 är ett flerfamiljshus byggt 1959.

Bolån i Hägersten - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Hägersten. Genomsnittlig ränta föregående månad (mar 2021) för ett bolån bundet på 2 år: 1,25%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,26% (mar 2021).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,25% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 313 021 kronor och den första avbetalningen är 2 708 kronor.
Bolån i Hägersten

Boendemiljön i Fruängen

Boendemiljön i Fruängen

I området kring Fruängsgatan 49 bor många i flerbostadshus som för det mesta är byggda på 1950- och kring millennieskiftet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (68%).

Boendemiljön i Fruängen

Nio drönarbilder över Fruängen

En drönare har flugit över Fruängen och tagit nio bilder med 360° helikopterperspektiv.

Se Fruängen från ovan

Wikipediafoton från närområdet

Fruängens gård
Fruängens centrum
Fruängen (tunnelbanestation)
Mälarhöjdens idrottsplats

Människorna i Fruängen

Människorna i Fruängen

Medelinkomsttagande singelhushåll i hyresrätt i förort till stora och medelstora städer

I Fruängen bor 66% kvinnor och 34% män. Medelåldern i området är 52 år, vilket är högre än medelåldern i Stockholms kommun (45 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 65+, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (44%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är andra länders kultur, utförsåkning, styrketräning, värdepapper och värdepappersaffärer, golf, utrikespolitik, jämställdhetsfrågor, film, datorer och gympa och workout.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 29% som högutbildade. 33% har gymnasieutbildning och 11% har endast grundskoleutbildning. 23% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 62%.

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 30 270 kr, vilket är 12% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 930 871 kronor i lån.

+12%

Här i Stockholm betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Fruängsgatan 49 gäller skattetabell 30. Det innebär att inkomstskatten här är 3,1 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 21 000 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

17,90% (-3,75)

12,08% (0,80)

0,075% (-0,17)

Summa

30,055% (-3,12)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 31,0% av rösterna. Vänsterpartiet är det parti som sticker ut med 142% fler röster än riksgenomsnittet.

V+142%

Bostadsmarknaden i Fruängen

i Fruängen pågår och planeras det för 321 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Fruängen

Just nu finns det 100 hyreslägenheter att byta till i närheten av Fruängsgatan. Snitthyran är 8 780 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns åtta förskolor i närheten

177 meter från adressen ligger Förskolan Ellen Key.

Skolor, grönområden, etc

Matbutiker och restauranger

Bara en minuts promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Coop Fruängen på Fruängsgången 3.

Lockas man av restaurangbesök finns Mixthai och Långbro Värdshus i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca fyra minuters gångväg (494 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca en minuts gångväg (178 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Fitness 24seven, en minuts promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Fruängen

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Inbrott

Rapporterat måndagen den 19 april kl 07:49

I Långbro vaknade en boende av att en gärningsman var inne i bostaden.

Boende i Långbro vaknade av att en gärningsperson befann sig inne i villan. När gärningspersonen lämnade bostaden och platsen följde den boende efter honom på en cykel. I närheten av Älvsjö station tappade den boende kontakten med gärningspersonen. En annan person hade sett en springande man springa in på ett hotell. I det utredningsarbete som polisen gjorde på hotellet kunde gärningspersonen lokaliseras till ett av hotellrummen. Han greps och misstänks för stöld. Den boende fick tillbaka de föremål som gärningspersonen stal vid villainbrottet. På hotellrummet fanns det även ett annat föremål som polisen misstänker är stulet, det är tagna i beslag och ingår i utredningen angående grov stöld genom inbrott. Uppdatering klockan 12:02 Efter beslut av åklagare är mannen anhållen på sannolika skäl misstänkt för inbrottsstöld.

Misshandel

Rapporterat tisdagen den 13 april kl 07:31

En man greps i en bostad i Fruängen efter att ha slagit sin partner i ansiktet så att smärta uppstod.

Även ambulans beordrades till adressen men målsäganden behövde inte sjukhusvård. Mannen är gripen misstänkt för misshandel och narkotikabrott/eget bruk. Även socialtjänsten kommer att informeras om händelsen då det fanns barn i bostaden. 

Sedlighetsbrott

Rapporterat måndagen den 5 april kl 08:43

En man har följt efter en kvinna utomhus i Segeltorp och tagit på henne. En anmälan om sexuellt ofredande är upprättad.

En för kvinnan okänd man ska ha gått bakom henne på en gångväg och sedan tagit på henne. Polishund har sökt i området men mannen är inte hittad och ännu inte identifierad.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
716%
SverigeFruängen

Brott jämfört med riket