facebook_pixelOrmängsgatan 15 Stockholms län, Hässelby - hitta.se
Hitta.se

Ormängsgatan 15

165 56 Hässelby, Stockholm Stockholms län

Adress i Hässelby Gård i Hässelby i Stockholms län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Ormängsgatan 15.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1955

Fastigheten på Ormängsgatan 15 är ett flerfamiljshus byggt 1955.

Bolån i Hässelby - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Hässelby. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Hässelby

Boendemiljön i Hässelby Gård

Boendemiljön i Hässelby Gård

I området kring Ormängsgatan 15 bor många i flerbostadshus som för det mesta är byggda på 1950- och kring millennieskiftet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (67%).

Boendemiljön i Hässelby Gård

Tre drönarbilder över Hässelby Gård

En drönare har flugit över Hässelby Gård och tagit tre bilder med 360° helikopterperspektiv.

Se Hässelby Gård från ovan

Wikipediafoton från närområdet

Prisma (biograf)
Hässelby gård (tunnelbanestation)
Hässelby strand (tunnelbanestation)
Hässelby kvarn

Människorna i Hässelby Gård

Människorna i Hässelby Gård

Unga och medelålders singlar med låga inkomster i hyresrätt i multikulturella förortsområden till storstad

I Hässelby Gård bor 32% kvinnor och 68% män. Medelåldern i området är 48 år, vilket är högre än medelåldern i Stockholms kommun (45 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (16%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är astrologi, andra länders kultur, utrikespolitik, skönhetsvård, vidareutbildning/gå på kurser, foto/film, prova nya produkter, film, inrikespolitik och datorer.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 28% som högutbildade. 38% har gymnasieutbildning och 14% har endast grundskoleutbildning. 16% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 47%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 20 485 kr, vilket är 25% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 808 357 kronor i lån.

-25%

Här i Stockholm betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Ormängsgatan 15 gäller skattetabell 30. Det innebär att inkomstskatten här är 3,1 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 21 000 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

17,90% (-3,75)

12,08% (0,80)

0,075% (-0,17)

Summa

30,055% (-3,12)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 44,4% av rösterna. Vänsterpartiet är det parti som sticker ut med 107% fler röster än riksgenomsnittet.

V+107%

Bostadsmarknaden i Hässelby Gård

i Hässelby Gård pågår och planeras det för 190 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Hässelby Gård

Just nu finns det 100 hyreslägenheter att byta till i närheten av Ormängsgatan. Snitthyran är 6 263 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns flera förskolor i närheten

84 meter från adressen ligger Öppen Förskola Ormängsgatan 16.

Matbutiker och restauranger

Bara sex minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Hemköp Hässelby Strand på Maltesholmstorget 6.

Lockas man av restaurangbesök finns Piccola Rosa och Sthlm Mat i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca åtta minuters gångväg (881 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (95 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, SATS BASE Vinsta, 13 minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Hässelby Gård

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Övrigt

Rapporterat lördagen den 27 februari kl 10:00

I samband med en kontroll av en person utomhus i Grimsta har polis avlossat verkanseld mot en person.

Personen är förd till sjukhus. Uppdatering klockan 23.40 Polispersonal har i samband med kontroll av en person utomhus blivit utsatta för ett allvarligt hot. Polis har mött hotet genom att avlossa verksanseld mot personen som är en man. Mannen som träffats av verkanselden fördes till sjukhus. Det finns i nuläget inga mer uppgifter att lämna om skadeläget. Platsen är avspärrad och en teknisk undersökning kommer att göras. Händelsen utreds som grovt hot mot tjänsteman samt grovt vapenbrott. Enligt rutin kommer en åklagare vid särskilda åklagarkammaren utreda polisens agerande. Uppdatering 28 februari klockan 08.20 Mannen, som är i 60-årsåldern, har konstaterats avliden på sjukhus. Anhöriga är underrättade. I samband med att mannen kontrollerades av polis har polisen hotats med vapen och därefter har polisen avfyrat verkanseld. Den händelsen utreds som grovt hot mot tjänsteman och grovt vapenbrott. En förundersökning om tjänstefel har också inletts, vilket är rutin. Den tekniska undersökningen är klar på platsen. 

Bråk

Rapporterat lördagen den 27 februari kl 08:35

Flera ungdomar slåss och bråkar i biljetthallen vid TB Hässelby Gård. En person ligger kvar när de andra springer från platsen.

Den person som är kvar har varit avsvimmad men är nu vaken och talbar och ambulans har skickats  till platsen. Polispatruller är på plats och pratar med målsäganden och letar efter personerna som lämnat. Uppdatering klockan 21:00 Mannen har undersökts på plats av ambulanspersonal men ville inte åka med till sjukhus. Patrullen kommer istället att köra dit honom för kontroll. Anmälan kommer att skrivas om misshandel. Ingen är frihetsberövad i ärendet. 

Rattfylleri

Rapporterat måndagen den 22 februari kl 07:23

Polisen stoppade och kontrollerade en personbil och dess förare samt passagerare i Hässelby villastad.

Stoppet genomfördes på Skattegårdsvägen. Föraren är misstänkt för att hon har kört bilen utan giltig behörighet. Hon rapporterades för grov olovlig körning då hennes körkortsbehörighet är återkallat. Hon är även misstänkt för drograttfylleri samt ringa narkotikabrott genom eget bruk och innehav. Polisen tog den misstänkta narkotikan i beslag och den ingår i utredningen. När passageraren kontrollerades uppstod misstanken om narkotikabrott genom innehav. Han är identifierad och den misstänkta narkotikan är tagen i beslag. 

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
490%
SverigeHässelby Gård

Brott jämfört med riket