facebook_pixelKalvshällavägen 7 Stockholms län, Järfälla - hitta.se

Kalvshällavägen 7

177 44 Järfälla, Järfälla Stockholms län

Adress i Barkarbystaden i Järfälla i Stockholms län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Kalvshällavägen 7.

Hitta hit

Bolån i Järfälla - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Järfälla. Genomsnittlig ränta föregående månad (okt 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,32%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,33% (okt 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,32% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 330 550 kronor och den första avbetalningen är 2 767 kronor.
Bolån i Järfälla

Boendemiljön i Barkarbystaden

Boendemiljön i Barkarbystaden

I området kring Kalvshällavägen 7 bor många i flerbostadshus som för det mesta är byggda på 2010-talet. De flesta flerfamiljshusen är bostadsrätter (1726%).

Husen byggda efter 2010 är ofta byggda i fasadmaterial som spegla boendets karaktär. ofta ett fokus på miljö och energi, bland annat med system för återvinning av värme.

Boendemiljön i Barkarbystaden

Två drönarbilder över Barkarbystaden

En drönare har flugit över Barkarbystaden och tagit två bilder med 360° helikopterperspektiv.

Se Barkarbystaden från ovan

Wikipediafoton från närområdet

Svea flygflottilj
Tygförvaltningsskolan
Flygtransportflottiljen
Barkarby Flygklubb

Människorna i Barkarbystaden

Människorna i Barkarbystaden

Medelinkomsttagare i bostadsrätt i multikulturella etablerade förortsområden utanför storstad

I Barkarbystaden bor 50% kvinnor och 50% män. Medelåldern i området är 33 år, vilket är lägre än medelåldern i Järfällas kommun (47 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 20-34, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (6%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är alternativ hälsovård, skönhetsvård, astrologi, datorer, prova nya produkter, följa populära tv-serier, bantningstips, spela dataspel/tv-spel, hårvård och film.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 44% som högutbildade. 30% har gymnasieutbildning och 7% har endast grundskoleutbildning. 26% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 63%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 24 852 kr, vilket är 8% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 128 240 kronor i lån.

-8%

Här i Järfälla betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Kalvshällavägen 7 gäller skattetabell 31. Det innebär att inkomstskatten här är 1,7 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 700 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

19,15% (-2,50)

12,08% (0,80)

0,242% (0,00)

Summa

31,472% (-1,70)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 30,5% av rösterna. Vänsterpartiet är det parti som sticker ut med 34% fler röster än riksgenomsnittet.

V+34%

Bilägande

Man kör gärna Volvo och Toyota i området.

Volvo
Toyota

Bostadsmarknaden i Barkarbystaden

i Barkarbystaden pågår och planeras det för 561 lägenheter och snittpriset är 62 011 kr/m2. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Barkarbystaden

Just nu finns det 100 hyreslägenheter att byta till i närheten av Kalvshällavägen. Snitthyran är 10 131 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns flera förskolor och en grundskola i närheten

1 211 meter från adressen ligger Gullvivan Pysslingen Förskolor.

Närmaste grundskola är Herrestaskolan (124 meter), som är en kommunal skola med ca 349 elever i årskurserna 1-5. Här har 81% av lärarna lärarexamen och det går 21 elever per lärare.

Matbutiker och restauranger

Bara två minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Ica Maxi Barkarbystaden på Majorsvägen 6.

Lockas man av restaurangbesök finns Sushi Yama Barkarbystaden och Grekiska kolgrillsbaren Barkarby i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca tolv minuters gångväg (1216 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca två minuters gångväg (227 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Actic Komethallen, tolv minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Barkarbystaden

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Brand

Rapporterat måndagen den 30 november kl 06:16

Ingen skadades vid radhusbranden i Jakobsberg.

Polisen som är på plats har talat om att branden är släckt. Uppdatering klockan 19:23 Polisen är inte kvar på plats. Det kommer skrivas en anmälan angående brand utan misstanke om brott.

Stöld

Rapporterat måndagen den 30 november kl 07:55

Två personer håller på att stjäla hjulen från en parkerad bil i Kista. När de åker iväg kör vittnet efter och larmar polis.

Patrull guidas till Akalla där tjuvarna försöker springa från bilen men de grips. De stulna däcken påträffas i tjuvarnas bil. De gripna är misstänkta för stöld. 

Stöld/inbrott

Rapporterat söndagen den 29 november kl 09:37

Flera bilar har stulits i samband med ett inbrott på ett företag i Spånga.

Vittnet ser flera personer i anslutning till företaget och ser att flera bilar körs ut från området. På plats konstateras att okända gärningsmän har tagit sig in i lokalerna, stulit nycklar och sedan åkt iväg med flera fordon. I eftersöket av de stulna fordonen får en patrull syn på ett av dem i Akalla. Efter ett kortare förföljade tappar de bort bilen på Akallalänken. Initialt är fordonen inte påträffade och ingen är gripen. Teknisk undersökning kommer att ske under dagen. Brottet rubriceras som grov stöld.   

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
392%
SverigeBarkarbystaden

Brott jämfört med riket