facebook_pixelMaskinistvägen 13 Stockholms län, Järfälla - hitta.se
Hitta.se

Maskinistvägen 13

176 69 Järfälla, Järfälla Stockholms län

Adress i Kallhäll i Järfälla i Stockholms län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Maskinistvägen 13.

Hitta hit

Bolån i Järfälla - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Järfälla. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Järfälla

Boendemiljön i Kallhäll

Boendemiljön i Kallhäll

I området kring Maskinistvägen 13 bor många i flerbostadshus som för det mesta är byggda på 1950- och kring millennieskiftet. De flesta flerfamiljshusen är bostadsrätter (109%).

Boendemiljön i Kallhäll

Fyra drönarbilder över Kallhäll

En drönare har flugit över Kallhäll och tagit fyra bilder med 360° helikopterperspektiv.

Se Kallhäll från ovan

Wikipediafoton från närområdet

Bolinder strand
Kallhäll (pendeltågsstation)
Kallhälls gård
Kallhälls församling

Människorna i Kallhäll

Människorna i Kallhäll

Pensionärer med låga inkomster i äldreboende eller bostadsrätt

I Kallhäll bor 57% kvinnor och 43% män. Medelåldern i området är 59 år, vilket är högre än medelåldern i Järfällas kommun (47 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (36%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är andra länders kultur, gympa och workout, styrketräning, semestra utomlands, utförsåkning, utrikespolitik, meditation/yoga mm, läsa om olika resmål, näringsliv och samhällsekonomi och motionera.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 41% som högutbildade. 27% har gymnasieutbildning och 4% har endast grundskoleutbildning. 19% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 57%.

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 39 514 kr, vilket är 46% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 044 776 kronor i lån.

+46%

Här i Järfälla betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Maskinistvägen 13 gäller skattetabell 31. Det innebär att inkomstskatten här är 1,7 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 700 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

19,15% (-2,50)

12,08% (0,80)

0,242% (0,00)

Summa

31,472% (-1,70)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Moderaterna det största partiet med 29,3% av rösterna. Miljöpartiet är det parti som sticker ut med 61% fler röster än riksgenomsnittet.

MP+61%

Bostadsmarknaden i området

i området pågår och planeras det för 433 lägenheter och snittpriset är 38 970 kr/m2. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Bolinders Strand

Just nu finns det 49 hyreslägenheter att byta till i närheten av Maskinistvägen. Snitthyran är 7 447 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i närheten

501 meter från adressen ligger Kallhälls öppna förskola.

Skolor, grönområden, etc

Matbutiker och restauranger

Bara fyra minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Coop Konsum på Gjutarplan 20.

Lockas man av restaurangbesök finns Nya House We och McDonald's i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca en minuts gångväg (176 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca en minuts gångväg (103 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Friskis & Svettis Bolinder, en minuts promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Kallhäll

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Våld/hot mot tjänsteman

Rapporterat onsdagen den 13 januari kl 09:10

Polisen kallades till station Jakobsberg där ordningsvakter behövde hjälp. På plats omhändertog polisen  en berusad man.

När ambulanspersonal skulle vårda en man på ett pendeltåg vid Jakobsbergsstation försökte en annan man förhindra detta genom att tala om att han skulle slå och sparka dem. Ordningsvakter kom till stationen för att underlätta för ambulanspersonalen vid deras arbete. Mannen försökte skada en av ordningsvakterna. Han försvårade även ordningsvakternas arbete genom att försöka slita sig loss och streta emot. Den man som ambulanspersonalen vårdade behövde inte sjukhusvård. Polisen identifierade den man som är misstänkt för brott, han omhändertogs sedan med stöd av lag om omhändertagna berusade personer. De brott som mannen är misstänkt för är blåljussabotage, hot mot tjänsteman, försök till våld mot tjänsteman samt våldsamt motstånd. 

Trafikbrott

Rapporterat söndagen den 10 januari kl 06:20

En polispatrull har försökt stoppa en bil i Kallhäll. Bilföraren har inte velat stanna och i samband med detta kört in ett träd.

En polispatrull har mött en bil i Kallhäll som de vill kontrollera. Bilföraren vill inte stanna och efter ett kortare förföljande kör bilen in i ett träd på Källtorpsvägen i Kallhäll. Bilföraren och passageraren är båda 16 år och föraren misstänks i nuläget för olovlig körning, grov vårdslöshet i trafik och drograttfylleri. Föraren i bilen har allvarliga men inte livshotande skador. Passageraren har lindriga skador. Båda är förda till sjukhus. Olycksplatsen på Källtorpsvägen är avspärrad för teknisk undersökning. Enligt rutin när polis är inblandad i en olycka görs också en anmälan till Särskilda åklagarkammaren för att en åklagare ska titta på polisens agerande i en separat utredning. En sådan anmälan är också gjord i detta ärende.

Inbrott, försök

Rapporterat tisdagen den 5 januari kl 07:02

En person har försökt att bryta sig in i ett hus i Kungsängen. Den misstänkte hade lämnat innan polis kom till platsen. Spårning pågår.

Polishunden har i nuläget ett bra spår och flera poliser är beredda att ingripa i ytterområdet kring fastigheten och den misstänktes bedömda flyktväg.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
392%
SverigeKallhäll

Brott jämfört med riket