facebook_pixelJärna Stockholms län, Järna - hitta.se
Hitta.se

Järna

Stockholms län

Postort i Södertälje inom Stockholms län som angränsar till Södertälje, Nykvarn, Gnesta, Mölnbo, Hölö, Mörkö och Grödinge.

I området finns 8 299 personer över 16 år och 992 företag.

Bolån i Järna - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Järna. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Järna

Boendemiljön i Järna

Människorna i Järna

Människorna i Järna

Yngre singelhushåll med lägre inkomster i hyresrätt i förorter kring de större städerna

I Järna bor 60% kvinnor och 40% män. Medelåldern i området är 47 år, vilket är högre än medelåldern i Södertäljes kommun (46 år) men lägre än Sverige (48 år). Andelen pensionärsfamiljer (27%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är motorcyklar, meka med bilar och jakt.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i grundskoleålder

I Järna har 24% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är lägre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i grundskoleålder och 23% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är lägre än genomsnittet (25%) för kommunen.

Barn i förskoleålder
Barn i grundskoleålder
Barn i gymnasieålder

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 36% som högutbildade. 24% har gymnasieutbildning och 13% har endast grundskoleutbildning. 39% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 62%.

Här är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 25 244 kr, vilket är 7% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 512 176 kronor i lån.

-7%

Här i Södertälje betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda i området gäller skattetabell 32. Det innebär att inkomstskatten här är 0,7 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 400 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

20,15% (-1,50)

12,08% (0,80)

0,242% (0,00)

Summa

32,472% (-0,70)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Moderaterna det största partiet med 25,2% av rösterna. Övriga är det parti som sticker ut med 135% fler röster än riksgenomsnittet.

Hur röstar man i andra områden? Kolla i livsstilskartan!

ÖVRIGA+135%

Bostadsmarknaden i området

i området pågår och planeras det för 133 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 34 objekt till salu i Järna

Just nu finns det 2 hyreslägenheter att byta till i närheten. Snitthyran är 8 359 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns två förskolor i området

På Tunavägen 5 ligger Waldorfslekskolan Flätan.

Matbutiker och restauranger

I området finns sex livsmedelsbutiker, bl.a. Coop Järna på Löwens Väg 2.

Lockas man av restaurangbesök finns Restaurang Cuoco Pazzo och Burger King Järna i området.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

För den träningsintresserade finns Rehabteamet Järna i området.

Händelser och brott i närheten av Järna

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Skadegörelse

Rapporterat måndagen den 1 mars kl 07:58

Okänd gärningsperson är misstänkt för skadegörelse genom brand genom att startat en brand i ett parkerat fordon på Granövägen.

Branden skadade även den personbil som var parkerad bredvid den personbil. Den personbil som branden startade i blev utbränd och den andra personbilen fick skador av branden. 

Knivlagen

Rapporterat söndagen den 21 februari kl 08:57

I Järna stoppade och kontrollerade polisen en personbil och dess förare samt passagerare.

Stoppet genomfördes på E4 vid trafikplats Järna. Föraren rapporterades för att ha haft med sig en kniv på allmän plats. Kniven togs i beslag och ingår i utredningen angående brott mot knivlagen.

Olaga hot

Rapporterat lördagen den 20 februari kl 08:47

Polisen har varit på plats i en lägenhet i Pershagen med anledning av lägenhetsbråk.

Polisen har identifierat den man som är misstänkt för olaga hot genom att hota brottsoffret. Han är även misstänkt för hemfridsbrott då han kvarstannat i brottsoffrets bostad trots att hon bett honom att lämna. När polisen var klar på platsen avvisades mannen från platsen.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
679%
SverigeJärna

Brott jämfört med riket