facebook_pixelEdvard Griegsgången 7 Stockholms län, Kista - hitta.se

Edvard Griegsgången 7

164 32 Kista, Stockholm Stockholms län

Adress i Husby i Kista i Stockholms län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Edvard Griegsgången 7.

Hitta hit

Bolån i Kista - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Kista. Genomsnittlig ränta föregående månad (okt 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,32%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,33% (okt 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,32% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 330 550 kronor och den första avbetalningen är 2 767 kronor.
Bolån i Kista

Boendemiljön i Husby

Boendemiljön i Husby

I området kring Edvard Griegsgången 7 bor många i flerbostadshus som för det mesta är byggda på 1970- och 1990-talet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (33%).

Boendemiljön i Husby

Tre drönarbilder över Husby

En drönare har flugit över Husby och tagit tre bilder med 360° helikopterperspektiv.

Se Husby från ovan

Wikipediafoton från närområdet

Husbybadet
Kista brandstation
Hanstavägen
Rinkeby-Kista stadsdelsområde

Människorna i Husby

Människorna i Husby

Unga och medelålders låginkomsttagarfamiljer med barn i multikulturella förortsområden till storstad

I Husby bor 41% kvinnor och 59% män. Medelåldern i området är 44 år, vilket är lägre än medelåldern i Stockholms kommun (45 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (26%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är hårvård, alternativ hälsovård, astrologi, datorer, skönhetsvård, vidareutbildning/gå på kurser, ungdomskultur, följa populära tv-serier, modenyheter och religionsfrågor.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 19% som högutbildade. 32% har gymnasieutbildning och 22% har endast grundskoleutbildning. 17% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 52%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 17 523 kr, vilket är 35% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 771 145 kronor i lån.

-35%

Här i Stockholm betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Edvard Griegsgången 7 gäller skattetabell 30. Det innebär att inkomstskatten här är 3,1 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 21 000 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

17,90% (-3,75)

12,08% (0,80)

0,075% (-0,17)

Summa

30,055% (-3,12)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 51,0% av rösterna. Vänsterpartiet är det parti som sticker ut med 258% fler röster än riksgenomsnittet.

V+258%

Bilägande

Man kör gärna Volvo och Toyota i området.

Volvo
Toyota

Bostadsmarknaden i Husby

i Husby pågår och planeras det för 561 lägenheter och snittpriset är 62 011 kr/m2. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Husby

Just nu finns det 100 hyreslägenheter att byta till i närheten av Edvard Griegsgången. Snitthyran är 6 643 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns flera förskolor och tre grundskolor i närheten

46 meter från adressen ligger Husby Öppen förskola.

Närmaste grundskola är Husbygårdsskolan (184 meter), som är en kommunal skola med ca 469 elever i årskurserna 1-9.

Matbutiker och restauranger

Bara en minuts promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Tempo på Edvard Griegsgången 10.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca nio minuters cykelväg (2837 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (44 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Fitness 24seven, 13 minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Husby

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikolycka, smitning från

Rapporterat onsdagen den 25 november kl 10:52

Polisen misstänker att en gångtrafikant blev påkörd av två olika fordonsförare på Finlandsgatan. Två personer får sjukhusvård efter olyckan.

På olycksplatsen fick polisen veta av fordonsföraren, som var kvar på platsen, att den man han hade kört på hade legat på Finlandsgatan och en bit ifrån ett övergångsställe.  Den påkörde mannen fördes till sjukhus med trolig hjärnskakning och förmodad ryggfraktur. Hans minnesbild av olyckan var inte tydlig när polisen pratade med honom på olycksplatsen. I det utredningsarbete som gjordes på platsen kom det fram att mannen blivit påkörd när han stod vid eller på ett övergångsställe på Finlandsgatan. Av kraften har han förflyttats i luften ungefär 10 meter och blivit liggande på Finlandsgatan. När han låg på marken blev han påkörd av den fordonsförare som stannade kvar på olycksplatsen. Vid olycksplatsen låg det kvar delar från en yttre sidospegel och ett emblem från ett fordon av märke Toyota. Den förare som stannade kvar på platsen skadades inte fysiskt vid olyckan men behövde vård för att bearbeta det han varit med om. Polisen utreder olyckan som trafikolycka, smitning samt vållande till kroppsskada.

Arbetsplatsolycka

Rapporterat fredagen den 20 november kl 09:51

En person ramlade ner från en lastbil i Helenelund. Den drabbade fördes till sjukhus för kontroll.

En förundersökning är inledd om arbetsplatsolycka.

Stöld/inbrott

Rapporterat onsdagen den 18 november kl 11:45

Polis kallas till ett radhus i Kista med anledning av pågående bostadsinbrott.

Enligt vittnesuppgifter har tre gärningspersoner varit inne i aktuellt radhus och därefter avvikit från platsen. Polisen har inlett en förundersökning gällande grov stöld och flera polispatruller med bland annat hund har letat efter gärningspersonerna. Ingen är i nuläget gripen för brottet. Polisens lokala brottsplatsundersökare kommer att undersöka brottsplatsen i syfte att söka och säkra eventuella spår.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
369%
SverigeHusby

Brott jämfört med riket