facebook_pixelNordkapsgatan 8 Stockholms län, Kista - hitta.se

Nordkapsgatan 8

164 36 Kista, Stockholm Stockholms län

Adress i Husby i Kista i Stockholms län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Nordkapsgatan 8.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus

Fastigheten på Nordkapsgatan 8 är ett flerfamiljshus.

Bolån i Kista - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Kista. Genomsnittlig ränta föregående månad (okt 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,32%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,33% (okt 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,32% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 330 550 kronor och den första avbetalningen är 2 767 kronor.
Bolån i Kista

Boendemiljön i Husby

Boendemiljön i Husby

I området kring Nordkapsgatan 8 bor många i flerbostadshus och radhus som för det mesta är byggda på 1970- och 1990-talet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (53%).

Boendemiljön i Husby

Sex drönarbilder över Husby

En drönare har flugit över Husby och tagit sex bilder med 360° helikopterperspektiv.

Se Husby från ovan

Wikipediafoton från närområdet

Kista
Granbyhällen, Husby
Husby, Stockholm
Hanstavägen

Människorna i Husby

Människorna i Husby

Unga och medelålders låginkomsttagarfamiljer med barn i multikulturella förortsområden till storstad

I Husby bor 47% kvinnor och 53% män. Medelåldern i området är 43 år, vilket är lägre än medelåldern i Stockholms kommun (45 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (20%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är hårvård, alternativ hälsovård, astrologi, datorer, skönhetsvård, vidareutbildning/gå på kurser, ungdomskultur, följa populära tv-serier, modenyheter och religionsfrågor.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 22% som högutbildade. 31% har gymnasieutbildning och 19% har endast grundskoleutbildning. 22% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 53%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 18 524 kr, vilket är 32% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 700 868 kronor i lån.

-32%

Här i Stockholm betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Nordkapsgatan 8 gäller skattetabell 30. Det innebär att inkomstskatten här är 3,1 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 21 000 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

17,90% (-3,75)

12,08% (0,80)

0,075% (-0,17)

Summa

30,055% (-3,12)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 51,5% av rösterna. Vänsterpartiet är det parti som sticker ut med 206% fler röster än riksgenomsnittet.

V+206%

Bilägande

Man kör gärna Volvo och Suzuki i området.

Volvo
Suzuki

Bostadsmarknaden i Husby

i Husby pågår och planeras det för 561 lägenheter och snittpriset är 62 011 kr/m2. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Kista

Just nu finns det 100 hyreslägenheter att byta till i närheten av Nordkapsgatan. Snitthyran är 7 489 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns flera förskolor och två grundskolor i närheten

79 meter från adressen ligger Regnbågens förskoleklass.

Närmaste grundskola är Sverigefinska skolan i Kista (260 meter), som är en privat skola med ca 30 elever i årskurserna 1-5. Här har 100% av lärarna lärarexamen och det går tio elever per lärare.

Matbutiker och restauranger

Bara två minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Tempo på Edvard Griegsgången 10.

Lockas man av restaurangbesök finns Freshii och O'Learys Kista i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca nio minuters cykelväg (2763 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (44 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Fitness 24seven, tio minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Husby

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Bråk

Rapporterat söndagen den 29 november kl 12:30

I samband med en trafikincident i Tensta har bråk uppstått mellan två bilister och nu står de inblandade och skriker mot varandra.

Patruller på plats pratar med de inblandade och utreder eventuellt brott.

Trafikolycka, smitning från

Rapporterat onsdagen den 25 november kl 10:52

Polisen misstänker att en gångtrafikant blev påkörd av två olika fordonsförare på Finlandsgatan. Två personer får sjukhusvård efter olyckan.

På olycksplatsen fick polisen veta av fordonsföraren, som var kvar på platsen, att den man han hade kört på hade legat på Finlandsgatan och en bit ifrån ett övergångsställe.  Den påkörde mannen fördes till sjukhus med trolig hjärnskakning och förmodad ryggfraktur. Hans minnesbild av olyckan var inte tydlig när polisen pratade med honom på olycksplatsen. I det utredningsarbete som gjordes på platsen kom det fram att mannen blivit påkörd när han stod vid eller på ett övergångsställe på Finlandsgatan. Av kraften har han förflyttats i luften ungefär 10 meter och blivit liggande på Finlandsgatan. När han låg på marken blev han påkörd av den fordonsförare som stannade kvar på olycksplatsen. Vid olycksplatsen låg det kvar delar från en yttre sidospegel och ett emblem från ett fordon av märke Toyota. Den förare som stannade kvar på platsen skadades inte fysiskt vid olyckan men behövde vård för att bearbeta det han varit med om. Polisen utreder olyckan som trafikolycka, smitning samt vållande till kroppsskada.

Stöld/inbrott

Rapporterat onsdagen den 18 november kl 11:45

Polis kallas till ett radhus i Kista med anledning av pågående bostadsinbrott.

Enligt vittnesuppgifter har tre gärningspersoner varit inne i aktuellt radhus och därefter avvikit från platsen. Polisen har inlett en förundersökning gällande grov stöld och flera polispatruller med bland annat hund har letat efter gärningspersonerna. Ingen är i nuläget gripen för brottet. Polisens lokala brottsplatsundersökare kommer att undersöka brottsplatsen i syfte att söka och säkra eventuella spår.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
369%
SverigeHusby

Brott jämfört med riket