facebook_pixelNykarlebygatan 24 Stockholms län, Kista - hitta.se
Hitta.se

Nykarlebygatan 24

164 78 Kista, Stockholm Stockholms län

Adress i Akalla Trädgårdsstad i Kista i Stockholms län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Nykarlebygatan 24.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1974

Fastigheten på Nykarlebygatan 24 är ett flerfamiljshus byggt 1974.

Bolån i Kista - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Kista. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Kista

Tomten är ca 7658 kvadratmeter

Tomten, NYKARLEBY 4, är större än andra tomter i området.

Se karta med tomtgränser och hur solen rör sig över fastigheten NYKARLEBY 4 vid olika klockslag och årstider.

Boendemiljön i Akalla Trädgårdsstad

Boendemiljön i Akalla Trädgårdsstad

Området kring Nykarlebygatan 24 består till 34% av småhus. Det är vanligt med flerbostadshus som för det mesta är byggda på 1970-talet.

Boendemiljön i Akalla Trädgårdsstad

Sju drönarbilder över Akalla Trädgårdsstad

En drönare har flugit över Akalla Trädgårdsstad och tagit sju bilder med 360° helikopterperspektiv.

Se Akalla Trädgårdsstad från ovan

Wikipediafoton från närområdet

Husby (tunnelbanestation)
Akalla kyrka
Husby, Stockholm
Akalla

Människorna i Akalla Trädgårdsstad

Människorna i Akalla Trädgårdsstad

Medelinkomsttagarfamiljer i bostadsrättsradhus i förorter till de större städerna

I Akalla Trädgårdsstad bor 53% kvinnor och 47% män. Medelåldern i området är 43 år, vilket är lägre än medelåldern i Stockholms kommun (45 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par med barn, 35-49, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (25%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är ishockey, föreningsverksamhet, heminredning, besöka sportevenemang, styrketräning, se sport på tv/läsa om sport, bantningstips, trav och galopp, krukväxter och spela dataspel/tv-spel.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 32% som högutbildade. 39% har gymnasieutbildning och 14% har endast grundskoleutbildning. 31% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 59%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 18 251 kr, vilket är 33% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 165 539 kronor i lån.

-33%

Här i Stockholm betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Nykarlebygatan 24 gäller skattetabell 30. Det innebär att inkomstskatten här är 3,1 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 21 000 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

17,90% (-3,75)

12,08% (0,80)

0,075% (-0,17)

Summa

30,055% (-3,12)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 37,0% av rösterna. Feministiskt initiativ är det parti som sticker ut med 161% fler röster än riksgenomsnittet.

FI+161%

Bostadsmarknaden i Akalla Trädgårdsstad

i Akalla Trädgårdsstad pågår och planeras det för 410 lägenheter och snittpriset är 51 800 kr/m2. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Kista

Just nu finns det 100 hyreslägenheter att byta till i närheten av Nykarlebygatan. Snitthyran är 6 733 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns tio förskolor i närheten

118 meter från adressen ligger Trädgården Nykarlebygatan 163.

Matbutiker och restauranger

Bara tre minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, LiDL på Villmanstrandsgatan 6.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca åtta minuters cykelväg (2522 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (78 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Fitness 24seven, sex minuters cykelväg från adressen.

Händelser och brott i närheten av Akalla Trädgårdsstad

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Övrigt

Rapporterat onsdagen den 20 januari kl 04:45

Polisen i lokalpolisområde Järva kommer under kvällen den 20 januari att använda sig av UAS (drönare).

Lokalpolisområde Järva innefattar Tensta, Rinkeby, Husby, Akalla, Kista och Spånga. Kameraövervakning genom UAS/drönare är ett komplement till polisens övriga verksamhet att förebygga, förhindra och upptäcka brottslig verksamhet. Det är viktigt att känna till att UAS-operatören inte får filma in i bostäder eller andra integritetskänsliga utrymmen, utan enbart filma allmänna platser såsom öppna ytor och grönområden dit allmänheten har tillträde. Beslutet omfattar inte heller ljuddetektering eller upptagning av ljud på platsen. Varje flygtillfälle loggas av ansvarig insatsledare.

Misshandel, grov

Rapporterat onsdagen den 13 januari kl 06:25

Samtal till SOS Alarm om att flera personer slogs med varandra i Husby.

Slagsmålet ska ha varit utomhus på Nordkapsgatan. Några av de som slagits lämnade platsen innan polisen kom fram. Polisen är på plats för att ta reda på vad som har hänt. De har träffat på två skadade personer. De båda skadade personerna är förda till sjukhus med ambulans. I nuläget finns det ingen uppgift om männens skador eller deras skadeläge. Uppdatering klockan 21:18 Det initiala arbetet att gripa en eller flera gärningspersoner blev resultatlöst. Det finns ingen uppgift om de skadade männens skador. De båda brottsoffrerna är i 30-års åldern.

Misshandel

Rapporterat tisdagen den 5 januari kl 08:18

Enligt vittnen som ringer till polisens ledningscentral pågår det ett slagsmål utomhus i Akalla. Två polisbilar är på väg till platsen.

Operatören som tog emot uppgifterna överhörde under samtalet och gör bedömningen att det just nu är lugnt på platsen. Enligt uppgift ska alla inblandade parter vara kvar på platsen.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
369%
SverigeAkalla Trädgårdsstad

Brott jämfört med riket