facebook_pixelKarlsborgsvägen 5 Stockholms län, Märsta - hitta.se
Hitta.se

Karlsborgsvägen 5

195 33 Märsta, Sigtuna Stockholms län

Adress i Valsta i Märsta i Stockholms län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Karlsborgsvägen 5.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1994

Fastigheten på Karlsborgsvägen 5 är ett flerfamiljshus byggt 1994.

Bolån i Märsta - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Märsta. Genomsnittlig ränta föregående månad (feb 2021) för ett bolån bundet på 2 år: 1,24%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,25% (feb 2021).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,24% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 310 517 kronor och den första avbetalningen är 2 700 kronor.
Bolån i Märsta

Tomten är ca 11852 kvadratmeter

Tomten, ÖLSTA SOLDATTORP 1:4, är större än andra tomter i området.

Se karta med tomtgränser och hur solen rör sig över fastigheten ÖLSTA SOLDATTORP 1:4 vid olika klockslag och årstider.

Boendemiljön i Valsta

Boendemiljön i Valsta

Området kring Karlsborgsvägen 5 består till 48% av småhus. Det är vanligt med flerbostadshus och kedjehus som för det mesta är byggda på 1990- och 2010-talet.

Wikipediafoton från närområdet

Midgårdsvallen
Valsta församling
Ärlinghundra tingslag
Märsta

Människorna i Valsta

Människorna i Valsta

Medelinkomsttagarfamiljer i bostadsrättsradhus i förorter till de större städerna

I Valsta bor 55% kvinnor och 45% män. Medelåldern i området är 48 år, vilket är högre än medelåldern i Sigtunas kommun (45 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (22%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är ishockey, föreningsverksamhet, heminredning, besöka sportevenemang, styrketräning, se sport på tv/läsa om sport, bantningstips, trav och galopp, krukväxter och spela dataspel/tv-spel.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 31% som högutbildade. 42% har gymnasieutbildning och 10% har endast grundskoleutbildning. 41% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 67%.

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 30 820 kr, vilket är 14% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 328 956 kronor i lån.

+14%

Här i Sigtuna betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Karlsborgsvägen 5 gäller skattetabell 32. Det innebär att inkomstskatten här är 0,8 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 400 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

20,00% (-1,65)

12,08% (0,80)

0,242% (0,00)

Summa

32,322% (-0,85)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 29,1% av rösterna. Sverigedemokraterna är det parti som sticker ut med 28% fler röster än riksgenomsnittet.

SD+28%

Bostadsmarknaden i området

i området pågår och planeras det för 170 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Märsta

Just nu finns det 100 hyreslägenheter att byta till i närheten av Karlsborgsvägen. Snitthyran är 7 452 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns sex förskolor i närheten

1 240 meter från adressen ligger Sagaskolan.

Matbutiker och restauranger

Närmsta livsmedelsbutik är ICA Supermarket Valsta på Hammargatan 5.

Lockas man av restaurangbesök finns Restaurang La Campana och Matverkstan Kök & Catering i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca åtta minuters cykelväg (2345 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (82 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, SATS Märsta, sex minuters cykelväg från adressen.

Händelser och brott i närheten av Valsta

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Narkotikabrott

Rapporterat onsdagen den 31 mars kl 07:45

I samband med att en polispatrull samtalar med en man i Valsta uppstår misstanke om narkotikabrott.

Mannen uppvisade tydliga tecken på narkotikapåverkan och vid kontroll påträffades misstänkt narkotika. Mannen fick följa med polispatrullen för provtagning och vidare utredning och är misstänkt för eget bruk och innehav av narkotika. Den misstänkta narkotikan är tagen i beslag för att skickas på analys.

Rattfylleri

Rapporterat tisdagen den 30 mars kl 08:39

I samband med att en polispatrull skulle stoppa ett fordon på Vikingavägen för kontroll sprang föraren från platsen.

Polispatrullen sprang efter och hann ikapp. Föraren som visade tecken på narkotikapåverkan fick följa med polispatrullen för provtagning och vidare utredning. Han är misstänkt för drograttfylleri.

Kontroll person/fordon

Rapporterat lördagen den 27 mars kl 10:12

Inresekontrollerna fortsätter. Polis finns i länets hamnar/på Arlanda för att kontrollera att inresande har negativt covid-19-test.

Sedan den 6 februari 2021 måste utländska medborgare som är 18 år eller äldre uppvisa ett giltigt intyg om negativt covid-19-test för att få resa in i Sverige. Det får ha gått max 48 timmar mellan tillfället för provtagningen och gränspassagen. Information om vilka regler som gäller och de undantag med mera som finns kan man läsa i länken nedan. Hittills har inresekontroller gjorts på över 104 000 resande in i Stockholms län. Cirka 850 av dessa har inte haft de intyg som krävs och avvisats. Inreseförbudet gäller hittills fram till den 31 maj.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
244%
SverigeValsta

Brott jämfört med riket