facebook_pixelLill-Droppsta 423 Stockholms län, Märsta - hitta.se
Hitta.se

Lill-Droppsta 423

195 92 Märsta, Sigtuna Stockholms län

Adress i Odensala i Märsta i Stockholms län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Lill-Droppsta 423.

Hitta hit

En villa byggd 1982

På adressen finns en villa byggd 1982. Huset är 270 kvadratmeter (ej inräknat biytor såsom garage, källarutrymmen etc.), vilket är större än de flesta av grannhusen i Odensala.

Värderingen är 23 814 kr/m²

Villan på Lill-Droppsta 423 värderas till ca 6 430 000 kr (23 814 kr/m²).

Förbättra värderingen

Evaluation

Värdeindikation

6 430 000 kr

Bolån i Märsta - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Märsta. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Märsta

Tomten är ca 1774 kvadratmeter

Tomten, DROPPSTA 2:17, är mindre än andra tomter i området.

Se karta med tomtgränser och hur solen rör sig över fastigheten DROPPSTA 2:17 vid olika klockslag och årstider.

Boendemiljön i Odensala

Boendemiljön i Odensala

I området kring Lill-Droppsta 423 bor många i lantbruk och villor som för det mesta är byggda på 1980-talet. De flesta flerfamiljshusen är bostadsrätter (91%).

Wikipediafoton från närområdet

Upplands runinskrifter 453
Midgårdsvallen
Rolsta
Herresta och Ista

Människorna i Odensala

Människorna i Odensala

Medelinkomsttagarfamiljer i bostadsrättsradhus i förorter till de större städerna

I Odensala bor 47% kvinnor och 53% män. Medelåldern i området är 42 år, vilket är lägre än medelåldern i Sigtunas kommun (45 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är sambos med barn, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (18%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är jakt, motorcyklar, meka med bilar, motorsport, sportfiska, snickra/måla och bygga, rida, utförsåkning, föreningsverksamhet och ishockey.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 23% som högutbildade. 38% har gymnasieutbildning och 17% har endast grundskoleutbildning. 33% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 66%.

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 30 417 kr, vilket är 12% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 4 391 431 kronor i lån.

+12%

Här i Sigtuna betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Lill-Droppsta 423 gäller skattetabell 32. Det innebär att inkomstskatten här är 0,8 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 400 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

20,00% (-1,65)

12,08% (0,80)

0,242% (0,00)

Summa

32,322% (-0,85)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Moderaterna det största partiet med 31,6% av rösterna. Moderaterna är det parti som sticker ut med 59% fler röster än riksgenomsnittet.

M+59%

Bostadsmarknaden i Odensala

i Odensala pågår och planeras det för 146 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Märsta

Just nu finns det 100 hyreslägenheter att byta till i närheten av Lill-Droppsta. Snitthyran är 7 268 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns sex förskolor i närheten

1 749 meter från adressen ligger Kanonkullens Ek. Förening.

Matbutiker och restauranger

Lockas man av restaurangbesök finns Matverkstan Kök & Catering i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca nio minuters cykelväg (2787 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (44 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Odensala

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Misshandel

Rapporterat onsdagen den 3 mars kl 07:41

Den man som greps i Valsta misstänkt för misshandel är efter beslut av åklagaren anhållen på sannolika skäl.

Via SOS Alarm fick polisen veta att gärningsmannen misshandlade en kvinna utomhus vid en busshållplats. Innan polisen var på platsen hade mannen och kvinnan lämnat platsen. Polisen anträffade dem i närområdet och mannen greps misstänkt för misshandel. Det finns ingen uppgift att brottsoffret behövde ambulanssjukvård för sina sårskador i ansiktet.

Kontroll person/fordon

Rapporterat tisdagen den 2 mars kl 10:56

Den man i Märsta som sprang runt i ett bostadsområde med ett tillhygge i handen och skrek högt är omhändertagen av polispatrullen.

Mannen bedöms behöva vård på sjukhus med psykiatrisk inriktning och patrullen kör honom dit. På sjukhuset kommer en behörig läkare göra en ny bedömning om omhändertagandet skall kvarstå. Inget brott är konstaterat i samband med händelsen.

Mord/dråp

Rapporterat måndagen den 1 mars kl 07:10

Via SOS Alarm fick polisen samtal om ljud som beskrevs som skottlossning från området kring Ölsta.

Polisen var i området för att söka efter orsaken till ljuden. Polisen inledde en förundersökning angående grovt vapenbrott. När polisen var i området för att söka efter orsaken till ljuden beslutade de sig för att kontrollera en personbil, där föraren inte stannade. Den sista positionen polisen hade på personbilen var i Märsta och på väg ut mot E4. Vid 03-tiden hittade poliserna som var i området en avliden person. Polisen i och med det även en förundersökning angående mord. Ett prioriterat arbete i förundersökningen är att identifiera den avlidna personen så att anhöriga kan underrättas. Polisen kan i nuläget inte avgöra om den personbil som polisen tänkte stanna och kontrollera har med den avlidna personen att göra eller inte. Uppdatering klockan 12:40 Teknikerna är klara på platsen och den avspärrning som har funnits utomhus är borttagen.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
244%
SverigeOdensala

Brott jämfört med riket