Torvsätravägen 4 Stockholms län, Skärholmen - hitta.se

Torvsätravägen 4

127 38 Skärholmen, Stockholm Stockholms län

Adress i Sätra i Skärholmen i Stockholms län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Torvsätravägen 4.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1965

Fastigheten på Torvsätravägen 4 är ett flerfamiljshus byggt 1965.

608 nyinflyttade i grannskapet

Senaste året flyttade 608 personer in.

Grannkollen st

Håll koll på vilka som flyttar in i din trappuppgång eller villaområde med Grannkollen.

Grannkollen608 st

Boendemiljön i Sätra

I området kring Torvsätravägen 4 bor många i flerbostadshus som för det mesta är byggda på 60- och kring millennieskiftet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (91%).

Sextiotalshusen är ofta byggda helt eller delvis i tegel med större fönsterpartier för ökat ljusinsläpp. Flerbostadshusen byggda kring och efter millennieskiftet varierar mycket i stil beroende på byggherre. Ofta är husen byggda med energioptimering och miljö i fokus.

Fem drönarbilder över Sätra

En drönare har flugit över Sätra och tagit fem bilder med 360° helikopterperspektiv.

Se Sätra från ovan

Wikipediafoton från närområdet

Wikipedia

Åsikter om Torvsätravägen 4

Vad tycker du om Torvsätravägen 4?

Människorna i Sätra

Unga och medelålders singlar med låga inkomster i hyresrätt i multikulturella förortsområden till storstad

I Sätra bor 47% kvinnor och 53% män. Vanliga intressen är astrologi, andra länders kultur, utrikespolitik, skönhetsvård, vidareutbildning/gå på kurser, foto/film, prova nya produkter, film, inrikespolitik och datorer.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i grundskoleålder

I Sätra har 11% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är lägre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i grundskoleålder och 24% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är högre än genomsnittet (21%) för kommunen.

Barn i förskoleålder
Barn i grundskoleålder
Barn i gymnasieålder

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 38% som högutbildade. 37% har gymnasieutbildning och 22% har endast grundskoleutbildning. 35% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 54%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 15 926 kr, vilket är 41% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 390 122 kronor i lån.

Se exakt vad dina grannar och kollegor tjänar – beställ taxeringskalendern!

-41%

Evenemang och nöjen i närheten av Sätra

ticketmaster-logo
Red Bull Music Festival Presents: Circle of LiveFärgfabriken2019 M06 06Visa mer
FREDODebaser Strand2019 M05 22Visa mer
Built to Spill - Keep it like a secret tourDebaser Strand2019 M05 12Visa mer
Little SimzDebaser Strand2019 M10 05Visa mer

Här i Stockholm betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Torvsätravägen 4 gäller skattetabell 30. Det innebär att inkomstskatten här är 3,1 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 21 000 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

17,90(-3,75)

12,08(0,80)

0,075(-0,17)

Summa

30,055(-3,12)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 48,7% av rösterna. Vänsterpartiet är det parti som sticker ut med 127% fler röster än riksgenomsnittet.

Parti+127%

Bilägande

Man kör gärna Mercedes och Volkswagen i området.

Parkeringsplatser & Lokaltrafik

Bostadsmarknaden i Sätra

Det har sålts 21 objekt i området de senaste 6 månaderna. Enligt booli.se är det genomsnittliga slutpriset 37 226 kr/m2.
Budgivningarna startar i snitt på 33 602 kr/m2 och går upp med 9.79 %.

Just nu finns det 13 hyreslägenheter att byta till i närheten av Torvsätravägen. Snitthyran är 7 905 kr/mån.

  Skolor, grönområden, etc

  Det finns sju förskolor, en grundskola och en gymnasieskola i närheten

  291 meter från adressen ligger Bogan Fritidshem.

  Närmaste grundskola är Sätraskolan (274 meter), som är en kommunal skola.

  Den gymnasieskola som ligger närmast är Osterholm Stockholms Rh-gymnasium & grundskola (1 744 meter), som är en kommunal skola.

  Matbutiker och restauranger

  Bara tolv minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, LiDL på Skärholmsgången 8.

  Lockas man av restaurangbesök finns Öster-Sjö Fast food & Take away och Annelis Lunchrestaurang i närheten.

  Natur och fritid

  Bostaden ligger ca 14 minuters gångväg (1412 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (92 meter) från adressen.

  För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Fitness 24seven, elva minuters promenad från adressen.

  Företagande

  Företagen i området är verksamma inom branscherna Bygg- & Anläggningsarbeten, Städning & Rengöring, Spedition & Transport, Bilverkstäder och Samhälls- & Omsorgsverksamhet.

  Bygg- & Anläggningsarbeten
  Städning & Rengöring
  Spedition & Transport
  Bilverkstäder
  Samhälls- & Omsorgsverksamhet

  Händelser och brott i närheten av Sätra

  Uppdateringarna presenteras av Verisure

  Hemlarm för villa, lägenhet och radhus.  Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och Räkna ut ditt pris

  Advertisement

  Mord/dråp, försök

  Rapporterat lördagen den 13 april kl 07:25

  En man är anträffad skottskadat i en lägenhet i ett flerbostadshus i Sätra. Mannen är förd till sjukhus med allvarliga skador.

  Flera personer ringer till 112 för att de har hört skottlossning i ett flerbostadshus i Sätra. När polisen kommer till platsen anträffas en skottskadad man. Mannen fördes med ambulans till sjukhus med allvarliga skador. Förundersökning gällande försök till mord är inledd. Brottsplatsen är avspärrad och en teknisk undersökning kommer att utföras på platsen. En brinnande bil är anträffad i närområdet och en teknisk undersökning kommer att utföras vid den för att utreda om denna bil kan sättas i samband med brottet. Två män är gripna skäligen misstänkta för försök till mord. Uppdatering kl 08.45 Den skottskadade mannen har avlidit och anhöriga är underättade. Brottsrubriceringen är ändrad till mord. Uppdatering kl 13.40 De två männen som är skäligen misstänkta för brottet är nu anhållna.

  Mord/dråp

  Rapporterat torsdagen den 11 april kl 05:02

  Polisen fick via SOS Alarm samtal om att inomhus i Sätra fanns två personer som uppfattades som livlösa.

  Polisen som är på plats har talat om att personerna är avlidna. Polisen arbetar nu med att ta reda på vilka personerna är. Detta görs för att deras anhöriga ska kunna underrättas.  Polisen arbetar även med att ta reda på vad som hänt personerna och utreder detta som mord. Uppdatering klockan 17:13 De avlidna personerna är hittade inomhus i ett flerbostadshus. Uppdatering klockan 18:05 De avlidna personerna hittades i flerbostadshusets källarutrymme. Uppdatering klockan 18:57 De avlidna personerna är inte identifierade. Polisens tekniker kommer undersöka platsen där personerna anträffades avlidna. Polisens kontaktcenter (PKC) kommer genomföra en digital dörrknackning, vilket innebär  att PKC personalen ringer upp boende för att höra om de har uppgifter som kan hjälpa polisen i mordutredningen. Uppdatering klockan 21:46 Polisens arbete i den pågående mordutredningen fortsätter. Arbetet med att identifiera de avlidna och underrätta deras anhöriga är inte avslutat. Personalen på PKC har avslutat den digitala dörrknackningen.

  Kontroll person/fordon

  Rapporterat torsdagen den 4 april kl 12:29

  Polisen är på plats i Sätra för att ta reda på mer om varför en man står på en balkong och skriker att någon ska ringa till polisen.

  Uppdatering klockan 12:54 På plats har polisen fått fram att mannen är misstänkt för grov misshandel. Han är gripen men kommer föras till sjukhus för vård, detta då han hoppade ner från balkongen. Brottsoffret kommer föras till sjukhus med ambulans. Uppdatering klockan 13:24 Brottsoffret är en kvinna som anträffades skadad i lägenheten. Polisen genomför dörrknackning och pratar med de som kan ha information att lämna. Polisens tekniker kommer undersöka lägenheten. I samband med att polisens regionala insatsstyrka tog sig in i lägenheten använde de distraktionsgranat, vilket kan ha uppfattats som skottlossning för de i närområdet. Uppdatering klockan 14:11 Mannen var talbar när han fördes till sjukhus men hade enligt uppgift ont i kroppen. Det finns ingen uppgift om kvinnans skadeläge. Den initiala brottsrubriceringen var grov misshandel, den har nu ändrats till försök till mord. Uppdatering klockan 16:40 Målsägaren har fått stickskador som inte bedöms som livshotande. Förhör med målsägaren bedöms kunna genomföras i närtid Gärningspersonen har fått en fallskada som inte bedöms som livshotande. Förhör har inte hållits med denna person.

  Läs mer på Brottsplatskartan.se
  Röd pil
  36%
  SverigeSätra

  Brott jämfört med riket