facebook_pixelFridensborgsvägen 115 Stockholms län, Solna - hitta.se
Hitta.se

Fridensborgsvägen 115

170 62 Solna, Solna Stockholms län

Adress i Solna i Solna i Stockholms län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Fridensborgsvägen 115.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus

Fastigheten på Fridensborgsvägen 115 är ett flerfamiljshus.

Bolån i Solna - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Solna. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Solna

Boendemiljön i Solna

Boendemiljön i Solna

I området kring Fridensborgsvägen 115 bor många i flerbostadshus som för det mesta är byggda på 2010-talet. De flesta flerfamiljshusen är bostadsrätter (358%).

Husen byggda efter 2010 är ofta byggda i fasadmaterial som spegla boendets karaktär. ofta ett fokus på miljö och energi, bland annat med system för återvinning av värme.

Boendemiljön i Solna

En drönarbild över Solna

En drönare har flugit över Solna och tagit en bild med 360° helikopterperspektiv.

Se Solna från ovan

Wikipediafoton från närområdet

Järva, Solna kommun
Agnesberg, Solna
Statarmuseet, Överjärva gård
Upplands runinskrifter 126

Människorna i Solna

Människorna i Solna

Unga barnfamiljer med höga inkomster och stora lån i nybyggda villor kring de större städerna

I Solna bor 50% kvinnor och 50% män. Medelåldern i området är 40 år, vilket är lägre än medelåldern i Solnas kommun (44 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par med barn, 35-49, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (3%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är alternativ hälsovård, skönhetsvård, astrologi, datorer, prova nya produkter, följa populära tv-serier, bantningstips, spela dataspel/tv-spel, hårvård och film.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 61% som högutbildade. 22% har gymnasieutbildning och 4% har endast grundskoleutbildning. 29% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 79%.

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 36 301 kr, vilket är 34% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 634 674 kronor i lån.

+34%

Här i Solna betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Fridensborgsvägen 115 gäller skattetabell 29. Det innebär att inkomstskatten här är 3,7 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 21 300 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

17,12% (-4,53)

12,08% (0,80)

0,242% (0,00)

Summa

29,442% (-3,73)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Moderaterna det största partiet med 33,1% av rösterna. Liberalerna är det parti som sticker ut med 79% fler röster än riksgenomsnittet.

L+79%

Bostadsmarknaden i området

i området pågår och planeras det för 256 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Järvastaden

Just nu finns det 100 hyreslägenheter att byta till i närheten av Fridensborgsvägen. Snitthyran är 7 131 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns fyra förskolor i närheten

33 meter från adressen ligger Öppna förskolan Solvändan.

Matbutiker och restauranger

Bara tre minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, ICA Nära Järvastaden på Brogatan 1.

Lockas man av restaurangbesök finns Restaurang Manuella och Taverna Bravo i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca nio minuters gångväg (969 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca en minuts gångväg (107 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Actic Hallonbergen, tolv minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Solna

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Brand

Rapporterat lördagen den 27 februari kl 03:11

Den lägenhetsbrand i Sundbyberg som räddningstjänsten larmats till är under kontroll och en person har tagit sig ut.

Enligt lägenhetsinnehavaren har branden startat i samband med matlagning och sedan spridit sig. Patruller på plats biträder räddningstjänsten och utreder om det finns någon brottsmisstanke i samband med branden. 

Misshandel

Rapporterat torsdagen den 25 februari kl 06:41

En man greps misstänkt för misshandel i Hallonbergen.

Samtal kom in om två män som bråkade på en parkeringsplats. Bråket ledde till handgemäng och en man fördes till sjukhus med ambulans. Den andra mannen greps misstänkt för misshandel.

Mord/dråp, försök

Rapporterat tisdagen den 16 februari kl 08:12

Polisen är på plats efter larm om att en person med eventuella skottskador har påträffats.

När polisen kom till platsen var personen vid medvetande och kunde prata med polisen. Personen har nu förts till sjukhus.  Den aktuella platsen har spärrats av och polisen hör vittnen och söker efter en misstänkt gärningsperson. En förundersökning om försök till mord har inletts. Uppdatering klockan 20.40 Den skadade personen är en man i 30-årsåldern. Polisen har inlett dörrknackning i området och ett flertal vittnesförhör har hållits.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
560%
SverigeSolna

Brott jämfört med riket