facebook_pixelHagalundsgatan 5 Stockholms län, Solna - hitta.se
Hitta.se

Hagalundsgatan 5

169 65 Solna, Solna Stockholms län

Adress i Hagalund i Solna i Stockholms län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Hagalundsgatan 5.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1971

Fastigheten på Hagalundsgatan 5 är ett flerfamiljshus byggt 1971.

Bolån i Solna - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Solna. Genomsnittlig ränta föregående månad (mar 2021) för ett bolån bundet på 2 år: 1,25%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,26% (mar 2021).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,25% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 313 021 kronor och den första avbetalningen är 2 708 kronor.
Bolån i Solna

Boendemiljön i Hagalund

Boendemiljön i Hagalund

I området kring Hagalundsgatan 5 bor många i flerbostadshus som för det mesta är byggda på 1940- och 1970-talet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (109%).

Boendemiljön i Hagalund

Fyra drönarbilder över Hagalund

En drönare har flugit över Hagalund och tagit fyra bilder med 360° helikopterperspektiv.

Se Hagalund från ovan

Wikipediafoton från närområdet

Råsundavägen
Solna kommun
Hagalund, Solna kommun
Hagalunds kyrka

Människorna i Hagalund

Människorna i Hagalund

Unga och medelålders singlar med låga inkomster i hyresrätt i multikulturella förortsområden till storstad

I Hagalund bor 51% kvinnor och 49% män. Medelåldern i området är 45 år, vilket är högre än medelåldern i Solnas kommun (44 år) men lägre än Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (28%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är astrologi, andra länders kultur, utrikespolitik, skönhetsvård, vidareutbildning/gå på kurser, foto/film, prova nya produkter, film, inrikespolitik och datorer.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 27% som högutbildade. 36% har gymnasieutbildning och 20% har endast grundskoleutbildning. 20% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 56%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 19 725 kr, vilket är 27% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 260 113 kronor i lån.

-27%

Här i Solna betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Hagalundsgatan 5 gäller skattetabell 29. Det innebär att inkomstskatten här är 3,7 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 21 300 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

17,12% (-4,53)

12,08% (0,80)

0,242% (0,00)

Summa

29,442% (-3,73)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 38,5% av rösterna. Vänsterpartiet är det parti som sticker ut med 103% fler röster än riksgenomsnittet.

V+103%

Bostadsmarknaden i Hagalund

i Hagalund pågår och planeras det för 710 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Råsunda

Just nu finns det 100 hyreslägenheter att byta till i närheten av Hagalundsgatan. Snitthyran är 5 996 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns sex förskolor i närheten

138 meter från adressen ligger Vasalund Daghem Förskola.

Skolor, grönområden, etc

Matbutiker och restauranger

Bara två minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Coop Nära på Södra Långgatan 27.

Lockas man av restaurangbesök finns Chili Masala och Korea Garden i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca elva minuters gångväg (1121 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca fyra minuters gångväg (414 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Fitness 24seven, fyra minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Hagalund

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Brand

Rapporterat måndagen den 12 april kl 10:42

Polis biträder räddningstjänsten när de undersöker varför en brandvarnare ljuder och det luktar rök i ett flerfamiljshus i Skytteholm.

Efter kontrollen visar det sig att det rör sig om matlagning som misslyckats och orsakat rökutvecklingen. Ingen är skadad och det finns ingen brottsmisstanke.

Trafikolycka, personskada

Rapporterat onsdagen den 7 april kl 06:25

En liten pojke på sparkcykel har blivit påkörd av en person på elsparkcykel.

Polis och ambulans är på plats. Uppdatering klockan 18:31 En anmälan rubricerad trafikolycka utan misstanke om brott har upprättats.

Narkotikabrott

Rapporterat onsdagen den 7 april kl 07:51

Polisen har varit på ett hotell i Solna då yngre personer är högljudda i ett av rummen.

En av de personerna, en man i övre tonåren, som kontrollerades på hotellrummet togs med till stationen för fortsatt utredning angående narkotikabrott genom eget bruk. Polisen kommer informera kommunens socialtjänst då personerna som kontrollerades i hotellrummet var under 18 år. Två av de kontrollerade omhändertogs med stöd av 12§ polislagen och kördes hem till vårdnadshavare. De omhändertogs eftersom polisen ansåg att de befann sig på en plats där det fanns risk för deras hälsa och utveckling.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
560%
SverigeHagalund

Brott jämfört med riket