facebook_pixelBärkingeplan 10 Stockholms län, Spånga - hitta.se
Hitta.se

Bärkingeplan 10

163 66 Spånga, Stockholm Stockholms län

Adress i Tensta i Spånga i Stockholms län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Bärkingeplan 10.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1968

Fastigheten på Bärkingeplan 10 är ett flerfamiljshus byggt 1968.

Snittvärderingen är 25 188 kr/m²

Snittvärderingen på Bärkingeplan 10 är ca 25 188 kr/m².

Värdera bostad på Bärkingeplan 10

Evaluation

Värdeindikation

25 188 kr/m2

Bolån i Spånga - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Spånga. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Spånga

Boendemiljön i Tensta

Boendemiljön i Tensta

I området kring Bärkingeplan 10 bor många i flerbostadshus och radhus som för det mesta är byggda på 1960- och 1970-talet. De flesta flerfamiljshusen är bostadsrätter (61%).

Wikipediafoton från närområdet

Tensta konsthall
Tensta centrum
Tenstahallen
Bussenhus

Människorna i Tensta

Människorna i Tensta

Medelinkomsttagare i bostadsrätt i multikulturella etablerade förortsområden utanför storstad

I Tensta bor 52% kvinnor och 48% män. Medelåldern i området är 43 år, vilket är lägre än medelåldern i Stockholms kommun (45 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 65+, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (37%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är alternativ hälsovård, skönhetsvård, astrologi, datorer, prova nya produkter, följa populära tv-serier, bantningstips, spela dataspel/tv-spel, hårvård och film.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 29% som högutbildade. 27% har gymnasieutbildning och 17% har endast grundskoleutbildning. 17% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 48%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 20 296 kr, vilket är 25% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 006 759 kronor i lån.

-25%

Här i Stockholm betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Bärkingeplan 10 gäller skattetabell 30. Det innebär att inkomstskatten här är 3,1 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 21 000 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

17,90% (-3,75)

12,08% (0,80)

0,075% (-0,17)

Summa

30,055% (-3,12)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 60,8% av rösterna. Vänsterpartiet är det parti som sticker ut med 128% fler röster än riksgenomsnittet.

V+128%

Bostadsmarknaden i Tensta

i Tensta pågår och planeras det för 534 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 3 objekt till salu i Kista

Just nu finns det 100 hyreslägenheter att byta till i närheten av Bärkingeplan. Snitthyran är 7 954 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns fyra förskolor i närheten

239 meter från adressen ligger Gullingeskolans grundsärskola, 1-6.

Matbutiker och restauranger

Bara tre minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, LiDL på Tenstagången 43.

Lockas man av restaurangbesök finns Tensta Krog och Punjabi Masala i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca fem minuters gångväg (552 meter) från vattnet. Närmsta grönområde, Tenstadalen, ligger mindre än en minuts gångväg (36 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Gymmet Spånga, 14 minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Tensta

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Vapenlagen

Rapporterat onsdagen den 3 mars kl 01:30

Polisen fick in uppgifter att en person kan ha lämnat över vapenliknade föremål till en annan person i ett industriområde i Spånga.

Polisen har varit på plats för att undersöka uppgifterna. Det har inte kommit fram någon nya uppgifter kring detta när polisen var på plats. På de inkomna uppgifterna kommer polisen skriva en anmälan angående brott mot vapenlagen.

Narkotikabrott

Rapporterat onsdagen den 3 mars kl 07:51

I Tensta stoppade och kontrollerade polisen en personbil och dess förare samt passagerare.

Stoppet genomfördes på Åvingegränd och till en början misstänkte polisen att både föraren och passageraren kunde misstänktas för narkotikabrott. I det utredningsarbete som följde stärktes misstankarna mot passageraren. Han är misstänkt för ringa narkotikabrott genom innehav. Den misstänkta narkotikan är tagen i beslag och ingår i utredningen.

Kontroll person/fordon

Rapporterat måndagen den 1 mars kl 04:45

En förare av en lastbil med släp observeras i trafikövervakningskamera när han parkerar sitt släp i vägrenen på E18 i Tensta.

Föraren lämnar därefter platsen i vad som bedöms vara hög hastighet. En polispatrull kallades till platsen då släpet bedömdes utgöra en trafikfara för de som färdades på E18. Då polispatrullen har anlänt till platsen kommer lastbil med förare åter till platsen. Poliserna kontrollerar nu föraren och hans orsaker till att lämna ett släp på motorvägens vägren.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
203%
SverigeTensta

Brott jämfört med riket