Kommendörsgatan 34 Stockholms län, Stockholm - hitta.se

Kommendörsgatan 34

114 58 Stockholm, Stockholm Stockholms län

Adress på Övre Östermalm i Stockholm i Stockholms län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Kommendörsgatan 34.

Parkeringsförbud

Städdag på tisdagar 00:00-06:00.
Läs mer på stockholm.seStockholms stad

Hitta hit

Ett flerfamiljshus

Fastigheten på Kommendörsgatan 34 är ett flerfamiljshus.

Bolån Övre Östermalm - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta Övre Östermalm. Vår snittränta är 1,41%*. Få ett individuellt ränteerbjudande hos Nordea.

Räkna på ditt bolån!Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1.000.000 kronor är den effektiva räntan 1,42% (juli 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 3 års bunden ränta på 1,41% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1.353.088 kronor och den första avbetalningen är 2.842 kronor.
Bolån på Övre Östermalm

Boendemiljön på Övre Östermalm

Boendemiljön på Övre Östermalm

I området kring Kommendörsgatan 34 bor många i flerbostadshus som för det mesta är byggda på 30- och 20-talet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (45%).

Flerbostadshusen byggda på 30-talet är ofta byggda i minimalistisk stil s.k. funkis och känns igen på de kvadratiska och släta fasaderna med sina glasade entréer. Husen byggda i början av 1920-talet inspirerades av klassicismen. Vanliga detaljer på hus var oxöga, locklistpanel eller puts, spröjsade fönster och brutna tak eller sadeltak.

Samla dina lån och få mer över av lönen

I detta område så är snitträntan för ett privatlån 8.01%. Med hjälp av Sambla så sänker du räntekostnaden med i genomsnitt 19 103 kr. Räkna på kostnaden här

Samla dina lån
Boendemiljön på Övre Östermalm

Fem drönarbilder över Övre Östermalm

En drönare har flugit över Övre Östermalm och tagit fem bilder med 360° helikopterperspektiv.

Se Övre Östermalm från ovan

Wikipediafoton från närområdet

Operett-teatern
Industripalatset
Carlssons skola
Fågel Blå (biograf)

Människorna på Övre Östermalm

Människorna på Övre Östermalm

Urbana singelhushåll med höga inkomster och lägenhet i storstädernas mest urbana lägen

På Övre Östermalm bor 53% kvinnor och 46% män. Vanliga intressen är konst, andra länders kultur, teater, utrikespolitik, segling, inrikespolitik, jämställdhetsfrågor, litteratur, modenyheter och ungdomskultur.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i grundskoleålder

På Övre Östermalm har 10% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är lägre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i grundskoleålder och 24% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är högre än genomsnittet (21%) för kommunen.

Barn i förskoleålder
Barn i grundskoleålder
Barn i gymnasieålder

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 52% som högutbildade. 13% har gymnasieutbildning och 2% har endast grundskoleutbildning. 37% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 63%.

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 43 266 kr, vilket är 59% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 2 540 178 kronor i lån.

Se exakt vad dina grannar och kollegor tjänar – beställ taxeringskalendern!

+59%

Här i Stockholm betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Kommendörsgatan 34 gäller skattetabell 30. Det innebär att inkomstskatten här är 3,1 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 21 000 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

17,90(-3,75)

12,08(0,80)

0,075(-0,17)

Summa

30,055(-3,12)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Moderaterna det största partiet med 44,5% av rösterna. Moderaterna är det parti som sticker ut med 124% fler röster än riksgenomsnittet.

M+124%

Bilägande

Man kör gärna Volvo och Mazda i området.

Volvo
Mazda

Bostadsmarknaden på Övre Östermalm

Övre Östermalm pågår och planeras det för 372 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 98 objekt till salu i Vasastan - Tegnérlunden

Det har sålts 100 objekt i området de senaste 6 månaderna. Enligt booli.se är det genomsnittliga slutpriset 118 580 kr/m2. Budgivningarna startar i snitt på 105 783 kr/m2 och går upp med 167.12 %.

Just nu finns det 100 hyreslägenheter att byta till i närheten av Kommendörsgatan. Snitthyran är 10 810 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns flera förskolor i närheten

39 meter från adressen ligger Alexanderskolan.

Matbutiker och restauranger

Bara tre minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, LiDL på Sibyllegatan 8.

Lockas man av restaurangbesök finns Restaurang Daphnes och Rent a Chef Stockholm i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca sex minuters gångväg (695 meter) från vattnet. Närmsta grönområde, Karlaplan, ligger ca två minuters gångväg (228 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Takkei Trainingsystems, tre minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Övre Östermalm

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Fylleri/LOB

Rapporterat torsdagen den 1 oktober kl 08:49

Polisen fick samtal om att på Östermalm gick en man och ryckte i dörrarna till parkerade fordon.

Mannen rörde sig bland annat på Artillerigatan och Jungfrugatan. Polisen omhändertog mannen då han på grund av sin berusning inte kunde ta hand om sig själv. Han fördes till en tillnyktringsenhet.

Larm Överfall

Rapporterat måndagen den 28 september kl 12:56

Larmet kommer till vaktbolaget från en butik på Sergelgatan och flera patruller skickas mot objektet.

När polis och väktare kommer till adressen visar det sig att inget har hänt och att butiken har flyttat ur lokalerna. Polispatrullerna lämnar över ärendet till berört bevakningsföretag.

Brand

Rapporterat lördagen den 26 september kl 11:02

Larmet till räddningstjänsten säger att det kommer svrt rök från taket på en fastighet på Sveavägen och de skickar flera enheter.

Polispatruller är beordrade för att biträda räddningstjänsten i deras insats. Uppdatering klockan 11:10 Räddningstjänsten är på plats och undersöker orsaken till röken. Polis har initialt spärrat av Sveavägen i båda riktningarna mellan Olof Palmes Gata och Adolf Fredriks Kyrkogata.  Uppdatering klockan 11:45 Räddningstjänsten har inte hittat orsaken till röken. Trafikspärrarna hävs och samtliga enheter lämnar.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
615%
SverigeÖvre Östermalm

Brott jämfört med riket