facebook_pixelKungsbron 1 Stockholms län, Stockholm - hitta.se
Hitta.se

Kungsbron 1

111 22 Stockholm, Stockholm Stockholms län

Adress på Norrmalm i Stockholm i Stockholms län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Kungsbron 1.

Hitta hit

Bolån i Stockholm - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Stockholm. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Stockholm

Boendemiljön på Norrmalm

Boendemiljön på Norrmalm

I området kring Kungsbron 1 bor många i flerbostadshus. De flesta flerfamiljshusen är bostadsrätter (36%).

Boendemiljön på Norrmalm

En drönarbild över Norrmalm

En drönare har flugit över Norrmalm och tagit en bild med 360° helikopterperspektiv.

Se Norrmalm från ovan

Wikipediafoton från närområdet

Kungsbropalatset
Oscarsteatern
Palladium (biograf, Stockholm)
Kvarteret Klockan

Människorna på Norrmalm

Människorna på Norrmalm

Urbana singelhushåll med höga inkomster och lägenhet i storstädernas mest urbana lägen

På Norrmalm bor 39% kvinnor och 61% män. Medelåldern i området är 46 år, vilket är högre än medelåldern i Stockholms kommun (45 år) men lägre än Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 35-49, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (16%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är konst, andra länders kultur, teater, utrikespolitik, segling, inrikespolitik, jämställdhetsfrågor, litteratur, modenyheter och ungdomskultur.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 49% som högutbildade. 30% har gymnasieutbildning och 6% har endast grundskoleutbildning. 39% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 71%.

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 41 132 kr, vilket är 52% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 773 654 kronor i lån.

+52%

Här i Stockholm betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Kungsbron 1 gäller skattetabell 30. Det innebär att inkomstskatten här är 3,1 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 21 000 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

17,90% (-3,75)

12,08% (0,80)

0,075% (-0,17)

Summa

30,055% (-3,12)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Moderaterna det största partiet med 33,2% av rösterna.

Bostadsmarknaden på Norrmalm

Norrmalm pågår och planeras det för 385 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 2 objekt till salu i Hagalund

Just nu finns det 100 hyreslägenheter att byta till i närheten av Kungsbron. Snitthyran är 14 780 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns åtta förskolor i närheten

191 meter från adressen ligger Akademisk Omtanke AB.

Matbutiker och restauranger

Bara fyra minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Coop Stockholm Central på Centralplan 1.

Lockas man av restaurangbesök finns Casino Cosmopol Stockholm och Fasching i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca två minuters gångväg (202 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca tre minuters gångväg (383 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Itrim Norra Bantorget, en minuts promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Norrmalm

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikolycka

Rapporterat lördagen den 6 mars kl 07:01

Polis och ambulans kallas till centralbron i Stockholm med anledning av en trafikolycka där två personbilar har kolliderat.

En personbil har körts i fel färdriktning och frontalkrockat med en annan personbil. Den bil som framfördes i fel färdriktning har bärgats från platsen och föraren av den har förts till sjukhus i ambulans för vård och kontroll. Polisen kommer att upprätta en anmälan gällande vårdslöshet i trafik. Den andra bilen kunde köras från platsen. Trafiksituationen är normal igen.

Brand

Rapporterat fredagen den 5 mars kl 01:53

Det har uppstått en brand i en bil som befinner sig i Norrtullstunneln i riktning mot Norrtull. Infarterna till tunneln har stängts.

Polis och räddningstjänst är på väg till platsen. Tunneln håller på att utrymmas.

Brand

Rapporterat torsdagen den 4 mars kl 06:05

Räddningstjänsten har larmats till Klara Norra Kyrkogata efter uppgifter om att det kommer rök från taket på en fastighet.

Polispatruller är på plats och spärrar av gatan under tiden räddningstjänsten undersöker var röken beror på. Uppdatering klockan 18:15 Räddningstjänsten har konstaterat brand på vinden i fastigheten. I samband med släckningsarbetet kommer Kungsgatan att spärras av för både bil- och gångtrafik mellan Klara Norra Kyrkogatan och Målargatan. Uppdatering klockan 19:45 Branden är släckt och räddningstjänsten håller på med efterkontroller. De trafikavpärrningar som varit på Kungsgatan är nu hävda. Förundersökning är inledd om allmänfarlig vårdslöshet. 

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
1458%
SverigeNorrmalm

Brott jämfört med riket