facebook_pixelLjusslingan 9F Stockholms län, Stockholm - hitta.se
Hitta.se

Ljusslingan 9F

120 64 Stockholm, Stockholm Stockholms län

Adress i Hammarby Sjöstad i Stockholm i Stockholms län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Ljusslingan 9F.

Hitta hit

Bolån i Stockholm - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Stockholm. Genomsnittlig ränta föregående månad (mar 2021) för ett bolån bundet på 2 år: 1,25%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,26% (mar 2021).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,25% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 313 021 kronor och den första avbetalningen är 2 708 kronor.
Bolån i Stockholm

Boendemiljön i Hammarby Sjöstad

Boendemiljön i Hammarby Sjöstad

I området kring Ljusslingan 9 bor många i flerbostadshus som för det mesta är byggda på 1930- och kring millennieskiftet. De flesta flerfamiljshusen är bostadsrätter (79%).

Boendemiljön i Hammarby Sjöstad

Tio drönarbilder över Hammarby Sjöstad

En drönare har flugit över Hammarby Sjöstad och tagit tio bilder med 360° helikopterperspektiv.

Se Hammarby Sjöstad från ovan

Wikipediafoton från närområdet

Södra Hammarbyhamnen
Hammarby gård
Barnängsparken
Hammarbyleden

Människorna i Hammarby Sjöstad

Människorna i Hammarby Sjöstad

Urbana familjer med barn och höga inkomster i bostadsrätt på eftertraktade adresser i storstäderna

I Hammarby Sjöstad bor 55% kvinnor och 45% män. Medelåldern i området är 42 år, vilket är lägre än medelåldern i Stockholms kommun (45 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par med barn, 35-49, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (7%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är näringsliv och samhällsekonomi, golf, utrikespolitik, vin och vinprovning, konst, andra länders kultur, teater, längdskidåkning, utförsåkning och segling.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 58% som högutbildade. 23% har gymnasieutbildning och 1% har endast grundskoleutbildning. 57% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 76%.

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 52 349 kr, vilket är 93% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 3 068 485 kronor i lån.

+93%

Här i Stockholm betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Ljusslingan 9F gäller skattetabell 30. Det innebär att inkomstskatten här är 3,1 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 21 000 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

17,90% (-3,75)

12,08% (0,80)

0,075% (-0,17)

Summa

30,055% (-3,12)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Moderaterna det största partiet med 21,6% av rösterna. Miljöpartiet är det parti som sticker ut med 155% fler röster än riksgenomsnittet.

MP+155%

Bostadsmarknaden i Hammarby Sjöstad

i Hammarby Sjöstad pågår och planeras det för 461 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Hammarby Sjöstad

Just nu finns det 100 hyreslägenheter att byta till i närheten av Ljusslingan. Snitthyran är 9 600 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns flera förskolor i närheten

236 meter från adressen ligger Sjöstadsskolans Fritidshem.

Skolor, grönområden, etc

Matbutiker och restauranger

Bara fyra minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Coop Vintertullen på Barnängs Tvärgränd 1.

Lockas man av restaurangbesök finns Eatery Luma och Restaurang Sjöjungfrun i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger mindre än en minuts gångväg (51 meter) från vattnet. Närmsta grönområde, Lumaparken, ligger mindre än en minuts gångväg (63 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Actic Hammarby Sjöstad, nio minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Hammarby Sjöstad

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikbrott

Rapporterat tisdagen den 20 april kl 11:27

Vid en trafikkontroll på Södermalm greps en person misstänkt för bland annat hastighetsöverträdelse.

Personen är även misstänkt för olovlig körning och brukande av falsk urkund. Personen greps då det inte gick att fastställa identiteten ute på plats. Trafikkontrollen som hade huvudinriktning att kontrollera hastigheten på Renstiernas gata pågick under en och halv timme. Förutom personen som greps rapporterades åtta fordonsförare för hastighetsöverträdelse. Uppdatering klockan 13:08 Den person som greps är en man. Han är även misstänkt för penningförfalskning olovlig befattning med falska pengar eftersom polisen misstänker att de pengar han hade med sig är förfalskade. Han körde en lastbil när polisen uppmätte hans hastighet till 38 km/h där högsta tillåtna hastighet är 30 km/h. Det fastställda bötesbeloppet för hastighetsöverträdelsen är 2 000 kronor.

Sjukdom/olycksfall

Rapporterat tisdagen den 20 april kl 07:34

Den kvinnan som skadade sig själv i en park på Södermalm omhändertogs av polisen.

Kvinnan skadade sig själv genom att slå och riva sig själv. Hon upplevde och berättade om saker som poliserna på plats inte såg hända i parken. Polisen omhändertog henne med stöd av lag om psykiatrisk tvångsvård. Hon fördes till ett sjukhus med psykiatrisk inriktning. Polisens beslut kommer överprövas av läkare på det nämnda sjukhuset.

Skadegörelse

Rapporterat måndagen den 19 april kl 07:34

På Folkungagatan har en till synes arg och berusad man har kastat in en cykel i en butiksruta så att den krossats.

Patruller letar efter mannen som enligt vittnet har lämnat till fots i riktning mot Tegelvikshamnen. Uppdatering klockan 20:10 Mannen som slog sönder rutan är påträffad och omhändertagen enligt LOB på grund av berusning. När han också misstänkt för skadegörelsen.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
1961%
SverigeHammarby Sjöstad

Brott jämfört med riket