facebook_pixelOdengatan 24 Stockholms län, Stockholm - hitta.se

Odengatan 24

113 51 Stockholm, Stockholm Stockholms län

Adress i Sibirien i Stockholm i Stockholms län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Odengatan 24.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1917

Fastigheten på Odengatan 24 är ett flerfamiljshus byggt 1917.

Snittvärderingen är 103 411 kr/m²

Snittvärderingen på Odengatan 24 är ca 103 411 kr/m².

Värdera bostad på Odengatan 24

Evaluation

Värdeindikation

103 411 kr/m2

Bolån i Stockholm - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Stockholm. Genomsnittlig ränta föregående månad (okt 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,32%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,33% (okt 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,32% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 330 550 kronor och den första avbetalningen är 2 767 kronor.
Bolån i Stockholm

Boendemiljön i Sibirien

Boendemiljön i Sibirien

I området kring Odengatan 24 bor många i flerbostadshus som för det mesta är byggda kring sekelskiftet och 1930-talet. De flesta flerfamiljshusen är bostadsrätter (40%).

Sekelskifteshusen har ofta putsad fasad och en något oregelbunden arkitektur.

Boendemiljön i Sibirien

Två drönarbilder över Sibirien

En drönare har flugit över Sibirien och tagit två bilder med 360° helikopterperspektiv.

Se Sibirien från ovan

Wikipediafoton från närområdet

Clas på Hörnet
Östermalmsgatan
Norra Brunn
Norra Real

Människorna i Sibirien

Människorna i Sibirien

Urbana singelhushåll med höga inkomster och lägenhet i storstädernas mest urbana lägen

I Sibirien bor 47% kvinnor och 53% män. Medelåldern i området är 49 år, vilket är högre än medelåldern i Stockholms kommun (45 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 20-34, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (47%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är konst, andra länders kultur, teater, utrikespolitik, segling, inrikespolitik, jämställdhetsfrågor, litteratur, modenyheter och ungdomskultur.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 63% som högutbildade. 13% har gymnasieutbildning och 3% har endast grundskoleutbildning. 37% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 65%.

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 41 943 kr, vilket är 55% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 2 484 231 kronor i lån.

+55%

Här i Stockholm betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Odengatan 24 gäller skattetabell 30. Det innebär att inkomstskatten här är 3,1 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 21 000 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

17,90% (-3,75)

12,08% (0,80)

0,075% (-0,17)

Summa

30,055% (-3,12)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Moderaterna det största partiet med 38,4% av rösterna. Liberalerna är det parti som sticker ut med 122% fler röster än riksgenomsnittet.

L+122%

Bilägande

Man kör gärna Toyota och Volvo i området.

Toyota
Volvo

Bostadsmarknaden i Sibirien

i Sibirien pågår och planeras det för 298 lägenheter och snittpriset är 63 896 kr/m2. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Vasastan

Just nu finns det 100 hyreslägenheter att byta till i närheten av Odengatan. Snitthyran är 10 765 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns flera förskolor, en grundskola och tre gymnasieskolor i närheten

70 meter från adressen ligger Lärkans Musikförskola Föräldrakooperativ.

Närmaste grundskola är Vasa International School of Stockholm (313 meter), som är en privat skola med ca 473 elever i årskurserna 1-9.

Den gymnasieskola som ligger närmast är Norra Real (190 meter), som är en kommunal skola med ca 1 006 elever. Här har 97% av lärarna lärarexamen och det går 19 elever per lärare.

Skolor, grönområden, etc

Matbutiker och restauranger

På gångavstånd ligger närmsta livsmedelsbutik, Coop Konsum på Odengatan 31.

Lockas man av restaurangbesök finns Brasserie Balzac och Dagobert i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca fem minuters gångväg (510 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca två minuters gångväg (296 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, World Class Vasastan, två minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Sibirien

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Övrigt

Rapporterat lördagen den 21 november kl 12:46

Varje helg jobbas det med en insats som heter 'Cityhelg' i Stockholm. Kvällens insatsledare rapporterar om en lugn kväll i city.

Varje helg jobbar en insats i centrala Stockholm som benämns 'Cityhelg' - så även denna fredagskväll. Insatsen arbetar i de krogtäta miljöerna bland annat runt Stureplan och Medborgarplatsen. Polisinsatschefen vid fredagens Cityhelg rapporterar om en lugn kväll i Stockholm i samband med att alkoholserveringen avslutades klockan 22. - Det har varit sparsamt med folk ute och de flesta ställen har stängt ned efter att alkoholserveringen avslutades vid 22. Vi har under kvällen i stället kunna lägga en större del av vår resurs på trafiken vilket har renderat i att vi stoppat ett antal personer som kört under påverkan, säger Christer Olofsson, polisinsatschef för Cityhelg. Det är kommunernas miljöförvaltningar som sköter tillsynen av krogar/restauranger och att de följer restriktionerna kring trängsel. Polisens uppdrag är förutom ordning och säkerhet bland annat att se till att alkoholtillstånd och berusningsgrad sköts.

Stöld

Rapporterat fredagen den 20 november kl 04:46

Målsäganden har blivit frånryckt en svart märkesryggsäck av en ensam gärningsman på Östermalm.

Stölden skedde i området Karlavägen/Birger Jarlsgatan och tjuven sprang från platsen i riktning mot Stureplan. Det finns flera vittnen till händelsen.

Misshandel

Rapporterat fredagen den 20 november kl 07:12

En person har blivit misshandlad på Norrtull i centrala Stockholm.

Målsägaren uppger att denne blivit slagen och förs till sjukhus för kontroll. En anmälan upprättas om grov misshandel.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
1458%
SverigeSibirien

Brott jämfört med riket