facebook_pixelGribbylundsvägen 52B Stockholms län, Täby - hitta.se
Hitta.se

Gribbylundsvägen 52B

187 65 Täby, Täby Stockholms län

Adress i Gribbylund i Täby i Stockholms län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Gribbylundsvägen 52B.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1989

Fastigheten på Gribbylundsvägen 52B är ett flerfamiljshus byggt 1989.

Bolån i Täby - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Täby. Genomsnittlig ränta föregående månad (okt 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,32%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,33% (okt 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,32% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 330 550 kronor och den första avbetalningen är 2 767 kronor.
Bolån i Täby

Boendemiljön i Gribbylund

Boendemiljön i Gribbylund

Området kring Gribbylundsvägen 52 består till 18% av småhus. Det är vanligt med flerbostadshus och radhus som för det mesta är byggda på 1980-talet.

Boendemiljön i Gribbylund

Åtta drönarbilder över Gribbylund

En drönare har flugit över Gribbylund och tagit åtta bilder med 360° helikopterperspektiv.

Se Gribbylund från ovan

Wikipediafoton från närområdet

Margretelundsfortet
Viggbyholm
Rönningesjön
Skavlötens kulsprutebunkrar

Människorna i Gribbylund

Människorna i Gribbylund

Medelinkomsttagare i bostadsrätt i multikulturella etablerade förortsområden utanför storstad

I Gribbylund bor 52% kvinnor och 48% män. Medelåldern i området är 42 år, vilket är lägre än medelåldern i Täbys kommun (48 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (16%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är alternativ hälsovård, skönhetsvård, astrologi, datorer, prova nya produkter, följa populära tv-serier, bantningstips, spela dataspel/tv-spel, hårvård och film.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 36% som högutbildade. 40% har gymnasieutbildning och 3% har endast grundskoleutbildning. 17% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 65%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 26 397 kr, vilket är 3% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 005 031 kronor i lån.

-3%

Här i Täby betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Gribbylundsvägen 52B gäller skattetabell 30. Det innebär att inkomstskatten här är 3,3 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 21 000 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

17,55% (-4,10)

12,08% (0,80)

0,242% (0,00)

Summa

29,872% (-3,30)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 27,3% av rösterna.

Bilägande

Man kör gärna Toyota och Citroen i området.

Toyota
Citroen

Bostadsmarknaden i Gribbylund

i Gribbylund pågår och planeras det för 706 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Täby

Just nu finns det 24 hyreslägenheter att byta till i närheten av Gribbylundsvägen. Snitthyran är 8 573 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns åtta förskolor i närheten

173 meter från adressen ligger Kotten i Ur & Skur Förskola.

Matbutiker och restauranger

Bara en minuts promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, ICA Nära Gribbylund på Gribbylunds Torg 2.

Lockas man av restaurangbesök finns Restaurang Changsha och Pizzeria Venezia i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca fem minuters gångväg (558 meter) från vattnet. Närmsta grönområde, Ängsholmsparken, ligger mindre än en minuts gångväg (60 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Gribbylund

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Stöld

Rapporterat torsdagen den 3 december kl 07:18

Okända gärningspersoner har stulit varor från ett elektronikföretag.

Polisen tillsammans med väktare kom till platsen efter att företagets larm aktiverats. Inga personer på var kvar på plats. Det kunde konstaterats att varor hade stulits. Gärningspersonerna var minst fem stycken och tog sig in i företaget genom att bryta upp en dörr.  Polisens har spärrat av platsen för att teknikerna ska undersöka brottsplatsen. Det initiala sökandet efter gärningspersonerna blev utan resultat. I det sökandet användes bland annat helikopter och hundpatrull. Polisen har inlett en förundersökning angående grov stöld.

Mord/dråp, försök

Rapporterat lördagen den 28 november kl 09:30

Efter bråk på en pizzeria i Täby mellan två män har en man förts till sjukhus skadad med ett vasst föremål.

Den andra mannen greps i anslutning till platsen och är efter inledande förhör anhållen av åklagare. Brottsplatsen är avspärrad för teknisk undersökning som kommer att göras under lördagen.

Stöld

Rapporterat onsdagen den 25 november kl 12:51

Polisen uppmanar fordonsägare som låser fordonet med fjärrnyckel att kontrollera att fordonet är låst.

De två beskrivningar som följer här nedan är inget unikt för Täby kommun. De är valda för att beskriva ett sätt som används för att stjäla föremål ur parkerade fordon med hjälp av störsändare. En störsändare kan variera i storlek och utseende men blockerar/stör ut den signal som fjärrnyckeln sänder till bilen när du låser och larmar den. Den  23 november uppmärksammade lokalpolisområde Täby två anmälningar som handlar som stöld ur fordon. Båda bilarna hade varit parkerade på en parkering vid ett köpcentrum och inget fordon hade några skador.  Det ena brottsoffret parkerade bilen vid 16:30 och uppmärksammade efter 30 minuter att en surfplatta var stulen. Det andra brottsoffret parkerade bilen vid 17:30 och uppmärksammade efter 30 minuter att en nyinköpt klocka till mobiltelefonen var stulen. Gemensamt, förutom brottsadressen, är att det inte fanns någon åverkan på fordonet. Båda brottsoffer hade låst bilen med fjärrnyckeln men ingen av bilarna gick att öppna med detsamma när brottsoffer kom tillbaka.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
183%
SverigeGribbylund

Brott jämfört med riket