facebook_pixelGrimstagatan 63 Stockholms län, Vällingby - hitta.se
Hitta.se

Grimstagatan 63

162 57 Vällingby, Stockholm Stockholms län

Adress i Grimsta i Vällingby i Stockholms län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Grimstagatan 63.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1954

Fastigheten på Grimstagatan 63 är ett flerfamiljshus byggt 1954.

Bolån i Vällingby - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Vällingby. Genomsnittlig ränta föregående månad (feb 2021) för ett bolån bundet på 2 år: 1,24%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,25% (feb 2021).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,24% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 310 517 kronor och den första avbetalningen är 2 700 kronor.
Bolån i Vällingby

Boendemiljön i Grimsta

Boendemiljön i Grimsta

I området kring Grimstagatan 63 bor många i flerbostadshus och radhus som för det mesta är byggda på 1950- och kring millennieskiftet. De flesta flerfamiljshusen är bostadsrätter (61%).

Boendemiljön i Grimsta

Fem drönarbilder över Grimsta

En drönare har flugit över Grimsta och tagit fem bilder med 360° helikopterperspektiv.

Se Grimsta från ovan

Wikipediafoton från närområdet

Grimsta, Stockholm
Medborgarhuset Trappan
S:t Tomas kyrka
Vällingbydepån

Människorna i Grimsta

Människorna i Grimsta

Äldre och pensionerade par med höga inkomster i bostadsrätt med närhet till storstadslivet

I Grimsta bor 52% kvinnor och 48% män. Medelåldern i området är 46 år, vilket är högre än medelåldern i Stockholms kommun (45 år) men lägre än Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 20-34, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (61%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är teater, litteratur, golf, vin och vinprovning, konst, näringsliv och samhällsekonomi, utrikespolitik, värdepapper och värdepappersaffärer, privatekonomiska frågor och segling.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 32% som högutbildade. 31% har gymnasieutbildning och 9% har endast grundskoleutbildning. 24% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 57%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 26 526 kr, vilket är 2% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 803 808 kronor i lån.

-2%

Här i Stockholm betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Grimstagatan 63 gäller skattetabell 30. Det innebär att inkomstskatten här är 3,1 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 21 000 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

17,90% (-3,75)

12,08% (0,80)

0,075% (-0,17)

Summa

30,055% (-3,12)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 39,3% av rösterna. Vänsterpartiet är det parti som sticker ut med 136% fler röster än riksgenomsnittet.

V+136%

Bostadsmarknaden i Grimsta

i Grimsta pågår och planeras det för 432 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Vällingby

Just nu finns det 100 hyreslägenheter att byta till i närheten av Grimstagatan. Snitthyran är 7 277 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns åtta förskolor i närheten

33 meter från adressen ligger Albetol förskola.

Matbutiker och restauranger

Bara tre minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, City Gross på Årevägen 20.

Lockas man av restaurangbesök finns Svea Sportsbar och Re:bel kitchen Vällingby i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca sex minuters gångväg (660 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (85 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Fitness 24seven, sju minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Grimsta

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Rattfylleri

Rapporterat onsdagen den 7 april kl 06:00

En berusad kvinna har med sin bil i Spånga kört på ett annat fordon.

Mannen vars bil har blivit påkörd har tagit bilnycklarna från den andra föraren, detta för att förhindra att hon kör vidare med bilen. Kvinnan lämnar platsen men påträffas av polis i sin bostad. Gärningspersonen frihetsberövas och medtas till polisstation för kroppsbesiktning. En anmälan rubricerad rattfylleri och smitning från trafikolycka upprättas.

Misshandel

Rapporterat måndagen den 5 april kl 08:58

En man blir misshandlad på en restaurang i Vällingby och en misstänkt gärningsman grips.

Mannen som blivit slagen ska inte vara allvarligt skadad. En annan man som är i restaurangen misstänks för misshandeln och grips av polis.

Stöld

Rapporterat fredagen den 26 mars kl 07:31

Två personer har tagit sig in på ett inhägnat område i Flysta och vittnet ser dem kasta gods över staketet och misstänker kabel/kopparstöld.

De lämnar platsen på en moped och vittnet säger att de har en plastsäck med gods med sig. Patrull stoppar och identifierar en man och en kvinna i närområdet. De är misstänkta för brott mot skyddslagen (i det inhägnade området finns ett ställverk) ,grov stöld, skadegörelse och ringa narkotikabrott. De är hörda på plats och sedan avvisade. Misstankarna kvarstår.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
490%
SverigeGrimsta

Brott jämfört med riket