facebook_pixelHappsta 118 Uppsala Län, Alunda - hitta.se

Happsta 118

747 91 Alunda, Östhammar Uppsala Län

Adress i Alunda i Alunda i Uppsala Län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Happsta 118.

Hitta hit

Bolån i Alunda - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Alunda. Genomsnittlig ränta föregående månad (okt 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,32%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,33% (okt 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,32% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 330 550 kronor och den första avbetalningen är 2 767 kronor.
Bolån i Alunda

Boendemiljön i Alunda

Människorna i Alunda

Människorna i Alunda

Singel och flergenerationshushåll med låga inkomster i villa utanför småorter

I Alunda bor 53% kvinnor och 47% män. Medelåldern i området är 44 år, vilket är lägre än medelåldern i Östhammars kommun (51 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par utan barn, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (25%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är meka med bilar, arbeta i trädgården, antikviteter, trav och galopp, sportfiska, lösa korsord eller sudoku, krukväxter, snickra/måla och bygga, motorsport och energisparande.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 16% som högutbildade. 43% har gymnasieutbildning och 9% har endast grundskoleutbildning. 33% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 67%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 23 813 kr, vilket är 12% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 761 517 kronor i lån.

-12%

Här i Östhammar betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda på Happsta 118 gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 0,5 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,69% (0,04)

11,71% (0,43)

0,242% (0,00)

Summa

33,642% (0,47)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Sverigedemokraterna det största partiet med 24,3% av rösterna. Kristdemokraterna är det parti som sticker ut med 121% fler röster än riksgenomsnittet.

KD+121%

Bilägande

Man kör gärna Toyota och Volvo i området.

Toyota
Volvo

Bostadsmarknaden i området

Just nu finns 6 objekt till salu i Alunda

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns två förskolor i närheten

2 424 meter från adressen ligger Förskola Myran.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca nio minuters cykelväg (2744 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (25 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Alunda

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Rattfylleri

Rapporterat söndagen den 22 november kl 09:33

En bilförare kör ner ett staket.

Allmänhet ringer polisen om en man som bankar på en dörr på Parkvägen i Tobo. Mannen beter sig som om han är berusad och sätter sig i en bil och kör ner ett staket - sedan kommer han tillbaka till adressen och börjar banka på dörren igen. En patrull hämtar upp mannen som är i 35-årsåldern och tar med honom på kroppsbesiktning. En anmälan om rattfylleri kommer att skrivas och bilnycklarna har tagits i beslag.

Brand

Rapporterat torsdagen den 19 november kl 06:27

Misstänkt mordbrand i ladugårdsbyggnader.

En lada i Österbybruk börjar brinna. Enligt räddningstjänsten ska det vara en större brand, men det ska inte finnas några djur i byggnaden. En patrull beordras till platsen där man kan konstatera att det brinner i två byggnader, och den starka vinden försvårar arbetet på plats. Enligt patrullen går det inte att utesluta att branden är anlagd. Platsen kommer att spärras av och en teknisk undersökning kommer att genomföras så snart det är möjligt. En anmälan om mordbrand kommer att skrivas.

Trafikolycka, personskada

Rapporterat tisdagen den 17 november kl 04:23

Två personer förs till sjukhus efter en viltolycka.

På länsväg 292 strax väster om Gimo väjer en bilförare för vilt och får bilen påkörd av en annan bilförare. Den påkörande föraren bötfälls för att ej ha anpassat avstånd till framförvarande fordon men det finns inga andra misstankar om brott i samband med händelsen. En man och en kvinna förs till sjukhus, det är oklart om det rör sig om förare eller passagerare.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
15%
SverigeAlunda

Brott jämfört med riket