facebook_pixelBjörkkällevägen 21A Uppsala Län, Knivsta - hitta.se
Hitta.se

Björkkällevägen 21A

741 92 Knivsta, Knivsta Uppsala Län

Bolån i Knivsta - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Knivsta. Genomsnittlig ränta föregående månad (juni 2021) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (juni 2021).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Knivsta

Tomten är ca 2482 kvadratmeter

Tomten, EKEBY 1:179, är större än andra tomter i området.

Se karta med tomtgränser och hur solen rör sig över fastigheten EKEBY 1:179 vid olika klockslag och årstider.

Boendemiljön i Alsike

Boendemiljön i Alsike

Området kring Björkkällevägen 21 består till 52% av småhus. Det är vanligt med villor och lantbruk som för det mesta är byggda kring sekelskiftet och kring millennieskiftet.

Wikipediafoton från närområdet

Rickebasta alsumpskog
Sankta Birgittakyrkan, Knivsta
Gredelby hagar och Trunsta träsk
Moralundsskiftets naturreservat

Människorna i Alsike

Människorna i Alsike

Medelinkomsttagarfamiljer i villaområden utanför små- och medelstora städer

I Alsike bor 49% kvinnor och 51% män. Medelåldern i området är 47 år, vilket är högre än medelåldern i Knivstas kommun (45 år) men lägre än Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (25%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är jakt, motorcyklar, meka med bilar, motorsport, sportfiska, snickra/måla och bygga, rida, utförsåkning, föreningsverksamhet och ishockey.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 29% som högutbildade. 38% har gymnasieutbildning och 9% har endast grundskoleutbildning. 23% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 68%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 18 420 kr, vilket är 32% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 032 445 kronor i lån.

-32%

Skatteläget i Knivsta

För de som är folkbokförda på Björkkällevägen 21A gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

20,91% (-0,74)

11,71% (0,43)

0,242% (0,00)

Summa

32,862% (-0,31)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Moderaterna det största partiet med 30,0% av rösterna. Liberalerna är det parti som sticker ut med 57% fler röster än riksgenomsnittet.

L+57%

Bostadsmarknaden i Alsike

i Alsike pågår och planeras det för 185 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 69 objekt till salu i Alsike

Just nu finns det 4 hyreslägenheter att byta till i närheten av björkkällevägen. Snitthyran är 10 004 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola och en grundskola i närheten

1 045 meter från adressen ligger S:ta Maria Skola Alsike.

Närmaste grundskola är Adolfsbergsskolan (411 meter), som är en kommunal skola med ca 531 elever i årskurserna 4-9. Här har 80% av lärarna lärarexamen och det går tolv elever per lärare.

Matbutiker och restauranger

Bara 14 minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Lindquist Sh på Tallrisgatan 3.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca sex minuters gångväg (678 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (50 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Alsike

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Stöld/inbrott

Rapporterat måndagen den 2 augusti kl 07:46

Inbrott i bostad.

Polis beordras till en bostad i Sunnersta med anledning av ett inbrott. En dator och en spritflaska ska ha tillgripits. En anmälan om grov stöld genom inbrott kommer att skrivas.

Trafikolycka, personskada

Rapporterat lördagen den 31 juli kl 11:38

Cyklister och personbil i kollision, LV255 Krusenberg-Vassunda

Strax efter kl 10 beordrades polispatrull till LV255 Krusenberg-Vassunda med anledning av en trafikolycka. Olyckan skedde genom att en personbil och två cyklister har kolliderade i en korsning. De två cyklisterna fördes med ambulans till sjukhus.  Polisen har upprättat en anmälan gällande vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada har upprättats.

Rattfylleri

Rapporterat tisdagen den 20 juli kl 05:29

Misstänkt rattfylla stoppad på riksväg 77

En polispatrull stoppade en bil på riksväg 77 utanför Knivsta under eftermiddagen. Patrullen fattade misstankar om att föraren var påverkad av narkotika och man anträffade även en mindre mängd narkotika i samband med stoppet. Föraren, en man i 30-årsåldern, medtogs till polishuset för provtagning. Han är misstänkt för drograttfylleri, ringa narkotikabrott genom bruk samt innehav. Mannens körkort omhändertogs.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
42%
SverigeAlsike

Brott jämfört med riket