facebook_pixelCentralvägen 38 Uppsala län, Knivsta - hitta.se
Hitta.se

Centralvägen 38

741 39 Knivsta, Knivsta Uppsala län

Adress i Knivsta Centrum i Knivsta i Uppsala län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Centralvägen 38.

Hitta hit

Snittvärderingen är 38 847 kr/m²

Snittvärderingen på Centralvägen 38 är ca 38 847 kr/m².

Värdera bostad på Centralvägen 38

Evaluation

Värdeindikation

38 847 kr/m2

Bolån i Knivsta - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Knivsta. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Knivsta

Boendemiljön i Knivsta Centrum

Boendemiljön i Knivsta Centrum

I området kring Centralvägen 38 bor många i flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda på 1990- och kring millennieskiftet. De flesta flerfamiljshusen är bostadsrätter (297%).

Wikipediafoton från närområdet

Gredelby hagar och Trunsta träsk
Upplands runinskrifter 471
Källbacken, Knivsta kommun
Knivsta gamla kyrka

Människorna i Knivsta Centrum

Människorna i Knivsta Centrum

Pensionärer med medelinkomster i äldreboende

I Knivsta Centrum bor 52% kvinnor och 48% män. Medelåldern i området är 29 år, vilket är lägre än medelåldern i Knivstas kommun (45 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 20-34, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (42%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är lösa korsord eller sudoku, trav och galopp, kungligheter, krukväxter, hårvård, ishockey, skattefrågor, se sport på tv/läsa om sport, teater och föreningsverksamhet.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 27% som högutbildade. 25% har gymnasieutbildning och 5% har endast grundskoleutbildning. 12% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 65%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 18 986 kr, vilket är 30% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 615 941 kronor i lån.

-30%

Skatteläget i Knivsta

För de som är folkbokförda på Centralvägen 38 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

20,91% (-0,74)

11,71% (0,43)

0,242% (0,00)

Summa

32,862% (-0,31)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 25,6% av rösterna. Feministiskt initiativ är det parti som sticker ut med 100% fler röster än riksgenomsnittet.

FI+100%

Bostadsmarknaden i Knivsta Centrum

i Knivsta Centrum pågår och planeras det för 224 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Centralt

Just nu finns det 6 hyreslägenheter att byta till i närheten av Centralvägen. Snitthyran är 9 425 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns två förskolor i närheten

404 meter från adressen ligger Gredelby förskola.

Matbutiker och restauranger

På gångavstånd ligger närmsta livsmedelsbutik, ICA Kvantum Knivsta på Centralvägen 56.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca tio minuters gångväg (1084 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca två minuters gångväg (217 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Knivsta Centrum

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Stöld

Rapporterat onsdagen den 3 mars kl 07:57

Tre personer grips misstänkta för stöld.

Polis beordras till en matvarubutik i Knivsta där tre personer ska ha stulit varor. Personerna ska sedan ha lämnat butiken i en bil.  På riksväg 77 observerar en patrull bilen. Patrullen lyckas få stopp på bilen och i den sitter tre personer, en kvinna i 30-årsåldern, en man i 30-årsåldern och en man i 25-årsåldern. Samtliga grips misstänkta för stöld. 

Mord/dråp

Rapporterat måndagen den 1 mars kl 07:10

Via SOS Alarm fick polisen samtal om ljud som beskrevs som skottlossning från området kring Ölsta.

Polisen var i området för att söka efter orsaken till ljuden. Polisen inledde en förundersökning angående grovt vapenbrott. När polisen var i området för att söka efter orsaken till ljuden beslutade de sig för att kontrollera en personbil, där föraren inte stannade. Den sista positionen polisen hade på personbilen var i Märsta och på väg ut mot E4. Vid 03-tiden hittade poliserna som var i området en avliden person. Polisen i och med det även en förundersökning angående mord. Ett prioriterat arbete i förundersökningen är att identifiera den avlidna personen så att anhöriga kan underrättas. Polisen kan i nuläget inte avgöra om den personbil som polisen tänkte stanna och kontrollera har med den avlidna personen att göra eller inte. Uppdatering klockan 12:40 Teknikerna är klara på platsen och den avspärrning som har funnits utomhus är borttagen.

Inbrott, försök

Rapporterat söndagen den 28 februari kl 07:44

Inbrottsförsök i livsmedelsbutik i Knivsta.

Väktare kontaktar polisen om ett misstänkt inbrottsförsök i en livsmedelsbutik på Centralvägen i Knivsta. Enligt väktaren ska gärningsmannen, eller gärningsmännen, ha tagit sig upp på taket med hjälp av en brandstege och där brutit upp en brandlucka. En patrull beordras till platsen där en anmälan om försök till stöld genom inbrott skrivs.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
42%
SverigeKnivsta Centrum

Brott jämfört med riket