facebook_pixelCentralvägen 38 Uppsala län, Knivsta - hitta.se
Hitta.se

Centralvägen 38

741 39 Knivsta, Knivsta Uppsala län

Adress i Knivsta Centrum i Knivsta i Uppsala län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Centralvägen 38.

Hitta hit

Bolån i Knivsta - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Knivsta. Genomsnittlig ränta föregående månad (maj 2021) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (maj 2021).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Knivsta

Boendemiljön i Knivsta Centrum

Boendemiljön i Knivsta Centrum

I området kring Centralvägen 38 bor många i flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda på 1990- och kring millennieskiftet. De flesta flerfamiljshusen är bostadsrätter (297%).

Wikipediafoton från närområdet

Upplands runinskrifter 471
Knivsta kommun
Gredelby hagar och Trunsta träsk
Knivsta distrikt

Människorna i Knivsta Centrum

Människorna i Knivsta Centrum

Pensionärer med medelinkomster i äldreboende

I Knivsta Centrum bor 52% kvinnor och 48% män. Medelåldern i området är 29 år, vilket är lägre än medelåldern i Knivstas kommun (45 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 20-34, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (42%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är lösa korsord eller sudoku, trav och galopp, kungligheter, krukväxter, hårvård, ishockey, skattefrågor, se sport på tv/läsa om sport, teater och föreningsverksamhet.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 27% som högutbildade. 25% har gymnasieutbildning och 5% har endast grundskoleutbildning. 12% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 65%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 18 986 kr, vilket är 30% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 615 941 kronor i lån.

-30%

Skatteläget i Knivsta

För de som är folkbokförda på Centralvägen 38 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

20,91% (-0,74)

11,71% (0,43)

0,242% (0,00)

Summa

32,862% (-0,31)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 25,6% av rösterna. Feministiskt initiativ är det parti som sticker ut med 100% fler röster än riksgenomsnittet.

FI+100%

Bostadsmarknaden i Knivsta Centrum

i Knivsta Centrum pågår och planeras det för 224 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Centrum

Just nu finns det 6 hyreslägenheter att byta till i närheten av Centralvägen. Snitthyran är 8 168 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns två förskolor i närheten

404 meter från adressen ligger Gredelby förskola.

Matbutiker och restauranger

På gångavstånd ligger närmsta livsmedelsbutik, ICA Kvantum Knivsta på Centralvägen 56.

Lockas man av restaurangbesök finns Bistro Larsson i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca tio minuters gångväg (1084 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca två minuters gångväg (217 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Knivsta Centrum

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikhinder

Rapporterat lördagen den 12 juni kl 02:15

En soffa på E4.

Polisen får in flera samtal om att det ska stå en soffa på E4 i höjd med Knivsta och hindra trafiken på plats. Uppdaterad kl 14:28 En polispatrull beordras till platsen och kan flytta soffan från vägen.

Stöld

Rapporterat torsdagen den 3 juni kl 09:47

Försök till katalysatorstöld.

På morgonen upptäcker en bilägare på Aprikosvägen i Knivsta att bilen är upphissad med en domkraft. Någon har försökt montera loss bilens katalysator men av okänd anledning misslyckats. Polisen skriver en anmälan om försök till stöld.

Motorfordon, stöld

Rapporterat torsdagen den 3 juni kl 07:29

En tonåring har stulit en bil.

En pojke i 15-årsåldern har olovandes tagit sina vårdnadshavares bil och tros nu köra omkring i Knivsta. Enligt uppgift kan han eventuellt ha med sig en pojke 10-årsåldern som passagerare. Polisen spanar efter bilen utan resultat men vid kl 23:30 får polisen in uppgifter om var bilen kan vara någonstans och fler patruller engageras i sökandet liksom en helikopter. Kl 01:26 hittas och stoppas till slut bilen med båda pojkarna i. De överlämnas till respektive vårdnadshavare och en anmälan skrivs om olovlig körning och tillgrepp av fortskaffningsmedel alternativt olovligt brukande.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
42%
SverigeKnivsta Centrum

Brott jämfört med riket