facebook_pixelHornbergsvägen 5B Uppsala län, Skärplinge - hitta.se
Hitta.se

Hornbergsvägen 5B

819 30 Skärplinge, Tierp Uppsala län

Adress på Hållnäshalvön i Skärplinge i Uppsala län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Hornbergsvägen 5B.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1979

Fastigheten på Hornbergsvägen 5B är ett flerfamiljshus byggt 1979.

Bolån i Skärplinge - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Skärplinge. Genomsnittlig ränta föregående månad (nov 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,25%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,26% (nov 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,25% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 313 021 kronor och den första avbetalningen är 2 708 kronor.
Bolån i Skärplinge

Boendemiljön på Hållnäshalvön

Boendemiljön på Hållnäshalvön

I området kring Hornbergsvägen 5 bor många i flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda på 1970- och 1960-talet. De flesta flerfamiljshusen är bostadsrätter (23%).

Wikipediafoton från närområdet

Österlövsta socken
Försäter
Österlövsta distrikt
Hållnäs-Österlövsta församling

Människorna på Hållnäshalvön

Människorna på Hållnäshalvön

Singelhushåll med låga inkomster i hyresrätt utanför småstäder och mindre orter

På Hållnäshalvön bor 60% kvinnor och 40% män. Medelåldern i området är 35 år, vilket är lägre än medelåldern i Tierps kommun (50 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är sambos med barn, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (39%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är astrologi, följa populära tv-serier, hårvård, rida, alternativ hälsovård, meka med bilar, ishockey, motorsport, sticka och handarbeta och personbilar.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 8% som högutbildade. 39% har gymnasieutbildning och 10% har endast grundskoleutbildning. 15% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 54%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 14 447 kr, vilket är 47% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 703 220 kronor i lån.

-47%

Skatteläget i Tierp

För de som är folkbokförda på Hornbergsvägen 5B gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

20,99% (-0,66)

11,71% (0,43)

0,242% (0,00)

Summa

32,942% (-0,23)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 29,1% av rösterna.

Bilägande

Man kör gärna Renault och Fiat i området.

Renault
Fiat

Bostadsmarknaden på Hållnäshalvön

Just nu finns 1 objekt till salu i Skärplinge

Det har sålts 4 objekt i området de senaste 6 månaderna. Enligt booli.se är det genomsnittliga slutpriset 16 599 kr/m2. Budgivningarna startar i snitt på 11 973 kr/m2 och går upp med 34.79 %.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en grundskola i närheten

Närmaste grundskola är Ol Andersskolan (409 meter), som är en kommunal skola med ca 249 elever i årskurserna 1-9. Här har 92% av lärarna lärarexamen och det går 13 elever per lärare.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca två minuters gångväg (207 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca en minuts gångväg (172 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Hållnäshalvön

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Rattfylleri

Rapporterat söndagen den 22 november kl 09:33

En bilförare kör ner ett staket.

Allmänhet ringer polisen om en man som bankar på en dörr på Parkvägen i Tobo. Mannen beter sig som om han är berusad och sätter sig i en bil och kör ner ett staket - sedan kommer han tillbaka till adressen och börjar banka på dörren igen. En patrull hämtar upp mannen som är i 35-årsåldern och tar med honom på kroppsbesiktning. En anmälan om rattfylleri kommer att skrivas och bilnycklarna har tagits i beslag.

Stöld/inbrott

Rapporterat lördagen den 21 november kl 07:15

Två tonårspojkar har tagit sig in i en verkstadsbyggnad

Ett vittne ser två personer som rör sig inne i en tomställd verkstadsbyggnad på Sveavägen. Polisens patruller hittar två personer som ligger på taket till byggnaden. Det är två pojkar i femtonårsåldern. Pojkarna har med sig en väska som tas i beslag. Polisen kör hem pojkarna till deras föräldrar. Det är oklart vilken anmälan som skrivs. 

Brand

Rapporterat torsdagen den 19 november kl 06:27

Misstänkt mordbrand i ladugårdsbyggnader.

En lada i Österbybruk börjar brinna. Enligt räddningstjänsten ska det vara en större brand, men det ska inte finnas några djur i byggnaden. En patrull beordras till platsen där man kan konstatera att det brinner i två byggnader, och den starka vinden försvårar arbetet på plats. Enligt patrullen går det inte att utesluta att branden är anlagd. Platsen kommer att spärras av och en teknisk undersökning kommer att genomföras så snart det är möjligt. En anmälan om mordbrand kommer att skrivas.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
6%
SverigeHållnäshalvön

Brott jämfört med riket