facebook_pixelFrejs Väg 8 Uppsala län, Uppsala - hitta.se
Hitta.se

Frejs Väg 8

754 40 Uppsala, Uppsala Uppsala län

Adress i Gamla Uppsala i Uppsala i Uppsala län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Frejs Väg 8.

Hitta hit

En villa byggd 1920

På adressen finns en villa byggd 1920. Huset är 83 kvadratmeter (ej inräknat biytor såsom garage, källarutrymmen etc.), vilket är mindre än de flesta av grannhusen i Gamla Uppsala.

Värderingen är 64 356 kr/m²

Villan på Frejs Väg 8 värderas till ca 6 500 000 kr (64 356 kr/m²).

Förbättra värderingen

Evaluation

Värdeindikation

6 500 000 kr

Bolån i Uppsala - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Uppsala. Genomsnittlig ränta föregående månad (apr 2021) för ett bolån bundet på 2 år: 1,26%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,27% (apr 2021).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,26% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 315 525 kronor och den första avbetalningen är 2 717 kronor.
Bolån i Uppsala

Tomten är ca 384 kvadratmeter

Tomten, GAMLA UPPSALA 24:22, är mindre än andra tomter i området.

Se karta med tomtgränser och hur solen rör sig över fastigheten GAMLA UPPSALA 24:22 vid olika klockslag och årstider.

Boendemiljön i Gamla Uppsala

Människorna i Gamla Uppsala

Människorna i Gamla Uppsala

Äldre medelinkomsttagarfamiljer och pensionärspar i villaförorter kring de större städerna

I Gamla Uppsala bor 55% kvinnor och 45% män. Medelåldern i området är 53 år, vilket är högre än medelåldern i Uppsalas kommun (45 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par utan barn, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (37%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är lösa korsord eller sudoku, arbeta i trädgården, krukväxter, skattefrågor, värdepapper och värdepappersaffärer, privatekonomiska frågor, kungligheter, föreningsverksamhet, energisparande och golf.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 52% som högutbildade. 28% har gymnasieutbildning och 4% har endast grundskoleutbildning. 25% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 57%.

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 35 127 kr, vilket är 29% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 732 023 kronor i lån.

+29%

Skatteläget i Uppsala

För de som är folkbokförda på Frejs Väg 8 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,14% (-0,51)

11,71% (0,43)

0,242% (0,00)

Summa

33,092% (-0,08)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Moderaterna det största partiet med 26,2% av rösterna. Kristdemokraterna är det parti som sticker ut med 51% fler röster än riksgenomsnittet.

KD+51%

Bostadsmarknaden i Gamla Uppsala

i Gamla Uppsala pågår och planeras det för 143 lägenheter och snittpriset är 52 500 kr/m2. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Gamla Uppsala

Just nu finns det 100 hyreslägenheter att byta till i närheten av Frejs Väg. Snitthyran är 7 047 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns fem förskolor i närheten

539 meter från adressen ligger Kidz Education Uppsala AB.

Matbutiker och restauranger

Lockas man av restaurangbesök finns Odinsborg i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca tio minuters gångväg (1016 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (64 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Gamla Uppsala

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Brand

Rapporterat tisdagen den 11 maj kl 01:54

Misstänkt brand i flerfamiljshus.

Flera polispatruller beordras till ett flerfamiljshus på Lagerlöfsgatan i Uppsala där det ska vara en misstänkt brand. När polisen kommer till platsen är också räddningstjänsten på plats och det ska vara rökfyllt i trapphuset. Enligt patrullen på plats ska röken komma från en krypgrund, men själva branden ska vara släckt. Polisen skriver en anmälan om arbetsplatsolycka då någon form av utrustning tillhörande hantverkare ska ha börjat brinna. Ärendet kommer att utredas vidare för att se om det föreligger något brott i samband med branden.

Stöld

Rapporterat onsdagen den 5 maj kl 10:04

En polispatrull upptäcker en man som rotar runt i en bil.

På Egilsgatan i Uppsala upptäcker en förbipasserande polispatrull en man som står och rotar i en parkerad personbil. Mannen, som är i 35-årsåldern, visar sig vara berusad och han omhändertas enligt lagen om omhändertagande av berusade personer (LOB). Polisen skriver en anmälan om skadegörelse och försök till stöld, patrullen kontaktar också ägaren till den aktuella personbilen.

Trafikbrott

Rapporterat söndagen den 2 maj kl 08:52

Förare misstänkt för flera trafikbrott efter kollision med stolpe.

När en polispatrull ska kontrollera ett fordon på Österleden i Uppsala väljer föraren att köra därifrån. På Årstagatan tar färden slut för föraren som där kör in i en lyktstolpe. Efter kollisionen avviker föraren som kan fångas in med hjälp av en hundpatrull. På mannen hittas också en bilnyckel som passar till den aktuella bilen. Föraren, som är en man i 20-årsåldern, misstänkts för grov olovlig körning, drograttfylleri, ringa narkotikabrott, smitning från trafikolycksplats och vårdslöshet i trafik.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
1078%
SverigeGamla Uppsala

Brott jämfört med riket