facebook_pixelHugo Alfvéns Väg 12 Uppsala län, Uppsala - hitta.se
Hitta.se

Hugo Alfvéns Väg 12

756 56 Uppsala, Uppsala Uppsala län

Adress i Valsätra i Uppsala i Uppsala län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Hugo Alfvéns Väg 12.

Hitta hit

Bolån i Uppsala - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Uppsala. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Uppsala

Tomten är ca 36434 kvadratmeter

Tomten, VALSÄTRA 63:1, är större än andra tomter i området.

Se karta med tomtgränser och hur solen rör sig över fastigheten VALSÄTRA 63:1 vid olika klockslag och årstider.

Boendemiljön i Valsätra

Boendemiljön i Valsätra

I området kring Hugo Alfvéns Väg 12 bor många i flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda på 1970- och 1980-talet. De flesta flerfamiljshusen är bostadsrätter (38%).

Wikipediafoton från närområdet

Gottsunda distrikt
Gottsunda kyrka
Hammarby kyrkogård
Valsätrakyrkan

Människorna i Valsätra

Människorna i Valsätra

Äldre och pensionerade par med höga inkomster i bostadsrätt med närhet till storstadslivet

I Valsätra bor 58% kvinnor och 42% män. Medelåldern i området är 57 år, vilket är högre än medelåldern i Uppsalas kommun (45 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (51%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är teater, litteratur, golf, vin och vinprovning, konst, näringsliv och samhällsekonomi, utrikespolitik, värdepapper och värdepappersaffärer, privatekonomiska frågor och segling.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i offentlig sektor

Av de som bor i området räknas 37% som högutbildade. 19% har gymnasieutbildning och 5% har endast grundskoleutbildning. 18% arbetar i offentlig sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 55%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 25 461 kr, vilket är 6% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 779 074 kronor i lån.

-6%

Skatteläget i Uppsala

För de som är folkbokförda på Hugo Alfvéns Väg 12 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,14% (-0,51)

11,71% (0,43)

0,242% (0,00)

Summa

33,092% (-0,08)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 38,0% av rösterna.

Bostadsmarknaden i Valsätra

i Valsätra pågår och planeras det för 189 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 15 objekt till salu i Valsätra

Just nu finns det 80 hyreslägenheter att byta till i närheten av Hugo Alfvéns Väg. Snitthyran är 7 533 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns tre förskolor i närheten

230 meter från adressen ligger Hugo Alfvens Förskola.

Matbutiker och restauranger

Bara tio minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, LiDL på Valthornsvägen 1.

Lockas man av restaurangbesök finns Kens och Feskarn i Gottsunda i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca fem minuters cykelväg (1644 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (62 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, USIF Arena, fem minuters cykelväg från adressen.

Händelser och brott i närheten av Valsätra

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Misshandel

Rapporterat söndagen den 21 februari kl 11:40

Bråk om tvättstugetid slutade i två anmälningar om misshandel.

En man i 45-årsåldern och en kvinna i 40-årsåldern blev oense om vem som hade tvättid i en tvättstuga i Gottsunda. Kvinnan ringde sin sambo, även han i 45-årsålden, som kom ner till tvättstugan för att hjälpa till. De två männen kunde dock inte lösa detta utan verbalt vilket resulterat i att de båda männen nu har anmält varandra för misshandel. En av dem ådrog sig kraftigt blodvite efter att ha blivit slagen i ansiktet men han var ej i behov av sjukvård. Efter förhör fick de gå hem till respektive bostad.

Vapenlagen

Rapporterat tisdagen den 16 februari kl 10:05

Misstänkt brott mot vapenlagen i Gottsunda centrum.

En ordningsvakt larmar till polisen om någon form av rökutveckling i Gottsunda centrum. Personer på plats ska ha klagat på att det sticker i ögonen. Flera patruller beordras till platsen för att samverka med räddningstjänsten. Polisen har bland annat hjälpt till med utrymning av lokalen och säkerställt att räddningstjänsten kunnat arbeta på plats. Under räddningsarbetet påträffar räddningstjänsten en tårgasfackla som detonerat. En anmälan om brott mot vapenlagen och skadegörelse kommer att skrivas.

Brand

Rapporterat lördagen den 13 februari kl 07:04

Brand i sophus.

En brand i ett mindre fristående sophus på Marmorvägen bedöms vara anlagd och polisen skriver en anmälan om skadegörelse genom brand.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
1078%
SverigeValsätra

Brott jämfört med riket