facebook_pixelKungsgatan 66K Uppsala län, Uppsala - hitta.se
Hitta.se

Kungsgatan 66K

753 41 Uppsala, Uppsala Uppsala län

Adress i Kungsängen i Uppsala i Uppsala län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Kungsgatan 66K.

Hitta hit

Bolån i Uppsala - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Uppsala. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Uppsala

Boendemiljön i Kungsängen

Boendemiljön i Kungsängen

I området kring Kungsgatan 66 bor många i flerbostadshus som för det mesta är byggda på 1920- och kring millennieskiftet. De flesta flerfamiljshusen är bostadsrätter (839%).

Boendemiljön i Kungsängen

Tio drönarbilder över Kungsängen

En drönare har flugit över Kungsängen och tagit tio bilder med 360° helikopterperspektiv.

Se Kungsängen från ovan

Wikipediafoton från närområdet

Samariterhemmets kyrka
Anna Petrus park
Hamnspången
Frodeparken

Människorna i Kungsängen

Människorna i Kungsängen

Familjer med goda inkomster och barn i hyresrätt i storstadsförort eller centralt i medelstora städer

I Kungsängen bor 54% kvinnor och 46% män. Medelåldern i området är 43 år, vilket är lägre än medelåldern i Uppsalas kommun (45 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par utan barn, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (10%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är näringsliv och samhällsekonomi, golf, utrikespolitik, vin och vinprovning, konst, andra länders kultur, teater, längdskidåkning, utförsåkning och segling.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 55% som högutbildade. 17% har gymnasieutbildning och 5% har endast grundskoleutbildning. 20% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 41%.

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 34 256 kr, vilket är 26% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 939 279 kronor i lån.

+26%

Skatteläget i Uppsala

För de som är folkbokförda på Kungsgatan 66K gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,14% (-0,51)

11,71% (0,43)

0,242% (0,00)

Summa

33,092% (-0,08)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 22,9% av rösterna. Miljöpartiet är det parti som sticker ut med 96% fler röster än riksgenomsnittet.

MP+96%

Bostadsmarknaden i Kungsängen

i Kungsängen pågår och planeras det för 706 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Kungsängen

Just nu finns det 100 hyreslägenheter att byta till i närheten av Kungsgatan. Snitthyran är 10 209 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i närheten

589 meter från adressen ligger Uppsala Kommun.

Skolor, grönområden, etc

Matbutiker och restauranger

Bara sex minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Coop Konsum på Stationsgatan 14.

Lockas man av restaurangbesök finns Bellissimo Ristorante och Diakonicentrum i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca fem minuters gångväg (503 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca tre minuters gångväg (316 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Actic Boländerna, två minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Kungsängen

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Sedlighetsbrott

Rapporterat onsdagen den 24 februari kl 08:37

En man visar könet vid resecentrum.

En berusad man urinerar vid resecentrum och behåller sedan könet blottat. En patrull lokaliserar mannen som omhändertas med stöd av LOB (lagen om omhändertagande av berusade personer). 

Övrigt

Rapporterat tisdagen den 23 februari kl 11:05

Någon har brutit upp ett flertal postfack och tagit post i ett flerbostadshus.

Någon har tagit sig in i till postfacken i ett flerbostadshus på Bäverns gränd och sedan brutit upp facken. Omkring 30 fack är öppnade och posten från facken hittas nere i husets källarplan i ett garage. Där har även en parkerad bil fått en ruta inslagen. Det är okänt om all post återfinns i källaren eller om något saknas. Antalet målsägare uppskattas till ca 50 personer och polisen rubricerar brottet som intrång i förvar och egenmäktigt förfarande. Om det visar sig att post blivit öppnad kan omrubricering komma att ske.

Stöld/inbrott

Rapporterat tisdagen den 23 februari kl 07:36

Inbrott i restaurang.

Någon krossar ett fönster till en restaurang på Sjukhusvägen och gör inbrott. Ingen person finns kvar på platsen när väktare, och senare polis, kommer dit. Troligen har det stulits alkohol, men det är oklart om något mer försvunnit.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
1078%
SverigeKungsängen

Brott jämfört med riket