facebook_pixelMältargatan 7 Uppsala län, Uppsala - hitta.se
Hitta.se

Mältargatan 7

753 18 Uppsala, Uppsala Uppsala län

Adress i Industristaden i Uppsala i Uppsala län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Mältargatan 7.

Hitta hit

Snittvärderingen är 39 719 kr/m²

Snittvärderingen på Mältargatan 7 är ca 39 719 kr/m².

Värdera bostad på Mältargatan 7

Evaluation

Värdeindikation

39 719 kr/m2

Bolån i Uppsala - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Uppsala. Genomsnittlig ränta föregående månad (mar 2021) för ett bolån bundet på 2 år: 1,25%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,26% (mar 2021).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,25% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 313 021 kronor och den första avbetalningen är 2 708 kronor.
Bolån i Uppsala

Boendemiljön i Industristaden

Boendemiljön i Industristaden

I området kring Mältargatan 7 bor många i flerbostadshus som för det mesta är byggda kring millennieskiftet och 2010-talet. De flesta flerfamiljshusen är bostadsrätter (597%).

Flerbostadshusen byggda kring och efter millennieskiftet varierar mycket i stil beroende på byggherre. Ofta är husen byggda med energioptimering och miljö i fokus. Husen byggda efter 2010 är ofta byggda i fasadmaterial som spegla boendets karaktär. ofta ett fokus på miljö och energi, bland annat med system för återvinning av värme.

Boendemiljön i Industristaden

Sju drönarbilder över Industristaden

En drönare har flugit över Industristaden och tagit sju bilder med 360° helikopterperspektiv.

Se Industristaden från ovan

Wikipediafoton från närområdet

Hamnspången
Nylund & Son
Boländerna
Studenternas IP

Människorna i Industristaden

Människorna i Industristaden

Familjer med goda inkomster och barn i hyresrätt i storstadsförort eller centralt i medelstora städer

I Industristaden bor 52% kvinnor och 48% män. Medelåldern i området är 41 år, vilket är lägre än medelåldern i Uppsalas kommun (45 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par utan barn, 20-34, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (20%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är andra länders kultur, gympa och workout, styrketräning, semestra utomlands, utförsåkning, utrikespolitik, meditation/yoga mm, läsa om olika resmål, näringsliv och samhällsekonomi och motionera.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 56% som högutbildade. 23% har gymnasieutbildning och 3% har endast grundskoleutbildning. 20% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 41%.

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 32 638 kr, vilket är 20% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 759 635 kronor i lån.

+20%

Skatteläget i Uppsala

För de som är folkbokförda på Mältargatan 7 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,14% (-0,51)

11,71% (0,43)

0,242% (0,00)

Summa

33,092% (-0,08)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 24,3% av rösterna. Feministiskt initiativ är det parti som sticker ut med 81% fler röster än riksgenomsnittet.

FI+81%

Bostadsmarknaden i Industristaden

i Industristaden pågår och planeras det för 1185 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Kungsängen

Just nu finns det 100 hyreslägenheter att byta till i närheten av Mältargatan. Snitthyran är 10 905 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i närheten

873 meter från adressen ligger Uppsala Kommun.

Matbutiker och restauranger

Bara tio minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, ICA Nära Vretgränd på Vretgränd 9.

Lockas man av restaurangbesök finns Pizzabakeren Uppsala Kungsängen och Vergina Palace City i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca tre minuters gångväg (367 meter) från vattnet. Närmsta grönområde, Tullgarnasparken, ligger ca tre minuters gångväg (322 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Nordic Wellness Uppsala Studenternas, sex minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Industristaden

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Knivlagen

Rapporterat tisdagen den 20 april kl 08:36

Man med svärdliknande kniv i centrala Uppsala.

En person ringer polisen efter att en man visat upp en större kniv för anmälaren på Kungsgatan i centrala Uppsala. Flera patruller beordras till platsen där mannen, som är i 50-årsåldern, anträffas. När patrullen kommer till platsen slänger mannen bort den svärdliknande kniven. Mannen, som inte har uppträtt hotfullt, förhörs på platsen och delges misstanke om grovt brott mot knivlagen innan han släpps. Polisen tar också kniven i beslag.

Trafikbrott

Rapporterat onsdagen den 14 april kl 08:50

Polisen tar en bil i beslag efter upprepade trafikbrott.

En polispatrull väljer att stoppa ett fordon som har kört i alldeles för hög hastighet på E4. Stoppet sker på Kungsängsleden i Uppsala efter att patrull mätt upp hastigheten till drygt 153 km/timmen. Föraren, en man i 40-årsåldern, visar sig också sakna körkort och förutom att han rapporteras för hastighetsöverträdelsen så blir han också misstänkt för grov olovlig körning. Mannen är misstänkt och dömd för liknande trafikbrott i närtid, därmed tas bilen i beslag enligt TBL7§ (trafikbrottslagen) för att förhindra fortsatt brottslighet.

Kontroll person/fordon

Rapporterat torsdagen den 8 april kl 05:40

Tre personer springer in på Studenternas.

När en bil kör ut från Studenternas passar tre personer på att smita in genom grindarna. En pojke i nedre tonåren fångas in av personal men de andra två försvinner iväg. Polis övertar pojken och kör hem honom till hans familj. Ingen anmälan skrivs. Det är inte känt vad personerna tänkte göra på idrottsplatsen.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
1078%
SverigeIndustristaden

Brott jämfört med riket