facebook_pixelSkarholmsvägen Uppsala län, Uppsala - hitta.se
Hitta.se

Skarholmsvägen

Uppsala län

Gata i Uppsala i Uppsala län. På gatan finns 4 adresser, Skarholmsvägen 1-10.

Hitta hit

Bolån i Uppsala - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Uppsala. Genomsnittlig ränta föregående månad (okt 2021) för ett bolån bundet på 2 år: 1,25%

Räkna på ditt bolån!

Bolåneräntan du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,26% (okt 2021).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,25% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 313 021 kronor och den första avbetalningen är 2 708 kronor.

Nordea Logo
Bolån i Uppsala

Boendemiljön på Skarholmsvägen

Boendemiljön på Skarholmsvägen

Skarholmsvägen ligger i Uppsala

I området kring Skarholmsvägen bor många i villor och flerbostadshus som för det mesta är byggda på 1930- och 1980-talet.

Boendemiljön på Skarholmsvägen

Drönarfoton över området

En drönare har flugit över området och tagit drönarbilder med 360° helikopterperspektiv. Se bilder över området eller kolla om ditt hus finns med.

Människorna på Skarholmsvägen

Människorna på Skarholmsvägen

Barnfamiljer med höga inkomster i välbeställda villaförorter kring storstäderna

Vanliga intressen är segling, teater, konst, värdepapper och värdepappersaffärer, golf, utförsåkning, arbeta i trädgården, näringsliv och samhällsekonomi, energisparande och ungdomskultur.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i förskoleålder

I Skarholmsvägen har 33% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är lägre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i förskoleålder och 47% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är högre än genomsnittet (22%) för kommunen.

Barn i förskoleålder
Barn i grundskoleålder
Barn i gymnasieålder

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 32 870 kr, vilket är 21% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 499 028 kr i lån.

+21%

Här i Uppsala betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda i området gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är 0,1 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,14% (-0,51)

11,71% (0,43)

0,242% (0,00)

Summa

33,092% (-0,08)

Hög medelålder i området

Medelåldern i området är 53 år, vilket är högre än medelåldern i Uppsalas kommun (45 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är sambos med barn, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (32%) är högre än i resten av kommunen.

Liberalerna är ovanligt starka i området

I valdistriktet röstar man borgerligt. Liberalerna får 151% fler röster än riksgenomsnittet. Moderaterna är största parti med 29.5% av rösterna.

L+151%

Bostadsmarknaden i området

i området pågår och planeras det för 249 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 42 objekt till salu i Sunnersta

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

1 319 meter från adressen ligger Kohagens Förskola.

Skolor, grönområden, etc

Matbutiker och restauranger

Närmsta livsmedelsbutik är Coop Nära på Sunnerstavägen 40.

Lockas man av restaurangbesök finns Palazzo Skarholmen och Björngårdens Restaurang i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca två minuters gångväg (174 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca en minuts gångväg (1 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Skarholmsvägen

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Brand

Rapporterat måndagen den 17 januari kl 18:06

Brand i flerfamiljshus.

Polis beordrades till en adress i de södra delarna av Gottsunda med anledning av en brand i ett flerfamiljshus. Flera patruller är just nu på plats för att samverka med räddningstjänsten. Det finns i nuläget inga uppgifter om att någon ska ha skadat sig i branden. Uppdatering kl 18:49 Polisen har arbetat med att evakuera boende i fastigheten som påverkats av branden. Uppdatering kl 20:35 Det är i nuläget oklart hur branden startat och polisen har inlett en förundersökning gällande grov mordbrand alternativt allmänfarlig vårdslöshet. Polisens tekniker kommer att genomföra en teknisk undersökning på platsen.

Stöld/inbrott

Rapporterat måndagen den 17 januari kl 08:16

Inbrott i kommunal verksamhet.

Personal från en kommunal verksamhet i Ulleråker upptäcker att det har varit inbrott någon gång under helgen. Enligt personalen saknas diverse elektronisk utrustning. En patrull beordras till platsen och polisen beslutar om att spärra av platsen i väntan på tekniker. En anmälan om stöld kommer också att upprättas.

Brand

Rapporterat torsdagen den 20 januari kl 10:40

Mindre rökutveckling i villa

Polisen åkte ut till Polacksbacken i Uppsala då man fått larm om en trolig brand och rökutveckling i en villa. När patrullen kommer på plats visar det sig att det troligtvis har brunnit i olja på en spis och att det bara handlat om mindre rökutveckling i fastigheten. En person ska ha fått i sig en del rök vid händelsen, i övrigt inga kända personskador. Uppdatering 11:18; Det skrivs en anmälan om brand utan misstanke om brott.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
1078%
SverigeSkarholmsvägen

Brott jämfört med riket