facebook_pixelSturegatan 15A Uppsala län, Uppsala - hitta.se
Hitta.se

Sturegatan 15A

752 23 Uppsala, Uppsala Uppsala län

Adress i Norra Luthagen i Uppsala i Uppsala län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Sturegatan 15A.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1943

Fastigheten på Sturegatan 15A är ett flerfamiljshus byggt 1943.

Bolån i Uppsala - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Uppsala. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Uppsala

Boendemiljön i Norra Luthagen

Boendemiljön i Norra Luthagen

I området kring Sturegatan 15 bor många i flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda på 1940- och 1960-talet. De flesta flerfamiljshusen är bostadsrätter (50%).

Boendemiljön i Norra Luthagen

Åtta drönarbilder över Norra Luthagen

En drönare har flugit över Norra Luthagen och tagit åtta bilder med 360° helikopterperspektiv.

Se Norra Luthagen från ovan

Människorna i Norra Luthagen

Människorna i Norra Luthagen

Unga urbana singelhushåll med goda inkomster i bostadsrätt i innerstad eller citynära förort

I Norra Luthagen bor 54% kvinnor och 46% män. Medelåldern i området är 44 år, vilket är lägre än medelåldern i Uppsalas kommun (45 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 20-34, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (26%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är modenyheter, andra länders kultur, segling, utrikespolitik, näringsliv och samhällsekonomi, vin och vinprovning, konst, jämställdhetsfrågor, skönhetsvård och styrketräning.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 43% som högutbildade. 25% har gymnasieutbildning och 7% har endast grundskoleutbildning. 15% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 49%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 24 403 kr, vilket är 10% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 172 802 kronor i lån.

-10%

Skatteläget i Uppsala

För de som är folkbokförda på Sturegatan 15A gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,14% (-0,51)

11,71% (0,43)

0,242% (0,00)

Summa

33,092% (-0,08)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Moderaterna det största partiet med 21,1% av rösterna. Liberalerna är det parti som sticker ut med 84% fler röster än riksgenomsnittet.

L+84%

Bostadsmarknaden i Norra Luthagen

i Norra Luthagen pågår och planeras det för 388 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Främre Luthagen

Just nu finns det 100 hyreslägenheter att byta till i närheten av Sturegatan. Snitthyran är 7 352 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns fem förskolor i närheten

184 meter från adressen ligger Rinda Förskola.

Skolor, grönområden, etc

Matbutiker och restauranger

Bara fem minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Coop Konsum på Ringgatan 31.

Lockas man av restaurangbesök finns Restaurang Granhof och Café Genomfarten i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca två minuters gångväg (254 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca två minuters gångväg (201 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Actic Uppsala Tornet, sju minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Norra Luthagen

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Sedlighetsbrott

Rapporterat lördagen den 6 mars kl 07:37

En kvinna anmäler att en man blottat sig.

En kvinna anmäler att en man blottat sig för henne på S:t Johannesgatan. Mannen cyklar sedan från platsen. Han har inte hittats.

Trafikolycka, personskada

Rapporterat fredagen den 5 mars kl 11:17

Misstänkt rattfylleri på Luthagsesplanaden.

Flera polispatruller beordras till Luthagsesplanaden där en personbil kör över en refug, in i en annan bil, och vidare in i ett träd. Fyra personer skadas lindrigt i samband med olyckan. En person blir allvarligt skadad och avförs med ambulans till sjukhus. En av förarna blåser positivt och grips. Föraren blir misstänkt för rattfylleri, vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada. Polisen tar också den aktuella bilen, som visar sig vara avställd och belagd med körförbud, i beslag. Uppdatering kl 11.55 Samtliga fyra skadade, inklusive den allvarligt skadade, är förda med ambulans till sjukhus. Totalt färdades fem personer i de båda bilarna som var inblandade i olyckan. Den gripna föraren är en man, och efter provtagning kommer rubriceringen att ändras från rattfylleri till grovt rattfylleri. Uppdatering kl 13:27 Polisen har ännu inte kunnat styrka identiteten på den gripne föraren som heller inte har kunnat höras då han är inlagd för tillnyktring.

Skyddslagen

Rapporterat torsdagen den 4 mars kl 11:27

En man misstänks för brott mot skyddslagen.

En skyddsvakt upptäcker en man som står och filmar sig själv och polishuset  på Svartbäcksgatan i Uppsala. Då polishuset klassas som skyddsobjekt blir mannen omhändertagen av skyddsvakten och blir medtagen till förhör. Efter förhör släpps mannen på fri fot, han är misstänk för brott mot skyddslagen och polisen har säkrat den aktuella filmen från mannens mobiltelefon.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
1078%
SverigeNorra Luthagen

Brott jämfört med riket