Hitta.se

Svenshöjden

Torsby Värmlands län

I området finns 0 personer över 16 år

Hitta hit

Bolån i Östmark - räkna på din boendekostnad

Genomsnittlig ränta föregående månad (jan 2023) för ett bolån med 3 månaders bunden ränta: 3.70%.

Räkna på ditt bolån!

Bolåneräntan du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 3.76% (jan 2023).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 3 mån bunden ränta på 3.70% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 926 542 kronor och den första avbetalningen är 4 750 kronor.

Nordea Logo
Bolån i Östmark

Boendemiljön i Svenshöjden

Boendemiljön i Svenshöjden

Svenshöjden ligger i Torsby

I området kring Svenshöjden bor många i lantbruk och villor som för det mesta är byggda på 1930- och 1980-talet.

Vårdcentraler och apotek i närheten av

Det finns inga vårdcentraler eller apotek inom 6km avstånd från .

Hela Sveriges apotek

Apoteket finns här för dig, dina nära och kära, ditt kvarter och din stad, ja, hela Sverige. Och var du än möter oss, kan du lita på att Apoteket gör allt för att du ska må bra.

Handla här
Apoteket logo
Apoteket logo
Advertisement

Människorna i Svenshöjden

Människorna i Svenshöjden

Äldre och pensionerade låg- och medelinkomsttagarfamiljer i villa på landet i glesbygdslän

Vanliga intressen är jakt, sportfiska, friluftsliv, längdskidåkning, meka med bilar, trav och galopp, djuretiska frågor, rida, motorcyklar och motorsport.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i förskoleålder

I Svenshöjden har 0% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är lägre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i förskoleålder och 0% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är lägre än genomsnittet (19%) för kommunen.

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 50% som högutbildade. 24% har gymnasieutbildning och 5% har endast grundskoleutbildning. 8% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 44%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 23 587 kr, vilket är -14% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 060 061 kr i lån.

-13%

Här i Torsby betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda i området gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 0,8 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,50% (0,85)

11,20% (-0,08)

0,242% (0,00)

Summa

33,942% (0,77)

Låg medelålder i området

Medelåldern i området är 50 år, vilket är lägre än medelåldern i Torsbys kommun (52 år) men högre än Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 65+, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (53%) är högre än i resten av kommunen.

Socialdemokraterna är ovanligt starka i området

I valdistriktet röstar man vänster. Socialdemokraterna får 17% fler röster än riksgenomsnittet. Socialdemokraterna är största parti med 33% av rösterna.

S+17%

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca sju minuters gångväg (690 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (0 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Svenshöjden

Uppdateringarna presenteras av Verisure

Du kan skydda din bostad med inbrotts- och brandlarm. Uppkopplat till larmcentral dygnet runt. Testa vilket hemlarm som passar dig och räkna ut ditt pris.

VerisureVerisure.seAnnons

Övrigt

Rapporterat tisdagen den 14 mars kl 14:22

Ytterligare information om oklara dödsfall i Värmland

Under de senaste månaderna har fem personer med anknytning till Värmland hastigt avlidit under oklara omständigheter. Två av dem har avlidit inom lokalpolisområde Torsby de senaste två veckorna. Man kan inte utesluta att deras död kan vara narkotikarelaterad. En förundersökning om vållande till annans död samt narkotikabrott är därför inledd. Frågor från media besvaras av Sophia Jiglind, presstalesperson i region Bergslagen. Telefonnummer: 010-567 10 71.

Övrigt

Rapporterat måndagen den 13 mars kl 11:19

Information gällande oklara dödsfall i Värmland.

Under den senaste tiden har flera unga personer i Värmland avlidit under oklara omständigheter. Polisen befarar att dödsfallen kan ha samband med intag av narkotika med oklart ursprung. – I vårt lokalpolisområde (LPO) i norra Värmland har ett flertal unga vuxna, bara under de senaste veckorna, avlidit i vad vi befarar är förgiftning av okända preparat, säger Morgan Olsson, tillförordnad chef för LPO Torsby. På andra håll i region Bergslagen har ett fall med en fjortonårig flicka som avled efter att ha konsumerat Tramadol och alkohol nyligen uppmärksammats. Tramadol är ett narkotikaklassat läkemedel som är avsett att användas mot vissa typer av smärta. Det är en opioid som är nära besläktat med morfin och heroin. – Vi vet inte säkert i dag om de som nu avlidit har intagit just Tramadol, vi inväntar obduktionsresultat. Oavsett finns det all anledning att varna för detta, säger Morgan Olsson och fortsätter: – Det är möjligt att unga på något sätt tror att preparat som är eller förefaller vara fabriksproducerade är okej och inte så farliga, och därför underskattar riskerna. Att peta i sig ett narkotikaklassat läkemedel, i synnerhet efter att ha druckit alkohol med den omdömesförsämring det innebär, är fullständigt livsfarligt. Frågor från media hänvisas till Lars Hedelin på telefon 010- 56 367 15

Trafikolycka

Rapporterat tisdagen den 14 mars kl 09:10

En trafikolycka med lastbil och personbil har inträffat på Rv 62, Likenäs

SOS-alarm meddelar att de skett en trafikolycka på Rv 62 i Likenäs. Det är en timmerbil och personbil som är inblandade. Ett körfält ska vara blockerat. Viss skadebild på de drabbade ska förekomma, oklart vilken. Räddningstjänst, ambulans och polis är kallade till platsen. Uppdatering klockan 09.58: Polispatrull har anlänt olycksplatsen. Föraren av personbilen är förd med ambulans till vården, oklart skadeläge men ej allvarligt. Polispatrullen vidtar utredningsåtgärder för att få klarhet i vad som skett. Det är snö på vägbanan. Trafiken påverkas inte av olyckan. Uppdatering klockan 13.00: Polispatrull har förhört föraren av personbilen, en man i 30-årsåldern. Mannen misstänkt för att ej ha lämnat företräde vilket orsakat olyckan.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
51%
SverigeSvenshöjden

Brott jämfört med riket