facebook_pixelKarlsborgsvägen 5 Värmlands län, Arvika - hitta.se
Hitta.se

Karlsborgsvägen 5

671 30 Arvika, Arvika Värmlands län

Adress i Arvika Stadsdistrikt i Arvika i Värmlands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Karlsborgsvägen 5.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1945

Fastigheten på Karlsborgsvägen 5 är ett flerfamiljshus byggt 1945.

Bolån i Arvika - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Arvika. Genomsnittlig ränta föregående månad (feb 2021) för ett bolån bundet på 2 år: 1,24%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,25% (feb 2021).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,24% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 310 517 kronor och den första avbetalningen är 2 700 kronor.
Bolån i Arvika

Boendemiljön i Arvika Stadsdistrikt

Boendemiljön i Arvika Stadsdistrikt

I området kring Karlsborgsvägen 5 bor många i flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda på 1940- och 1970-talet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (33%).

Wikipediafoton från närområdet

Jösse tingslag
Solbergagymnasiet
Trefaldighetskyrkan, Arvika
Arvika stad

Människorna i Arvika Stadsdistrikt

Människorna i Arvika Stadsdistrikt

Pensionerade singlar med medelinkomster i små- och medelstora städer

I Arvika Stadsdistrikt bor 45% kvinnor och 55% män. Medelåldern i området är 57 år, vilket är högre än medelåldern i Arvikas kommun (50 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 65+, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (33%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är astrologi, följa populära tv-serier, hårvård, rida, alternativ hälsovård, meka med bilar, ishockey, motorsport, sticka och handarbeta och personbilar.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 14% som högutbildade. 34% har gymnasieutbildning och 18% har endast grundskoleutbildning. 17% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 52%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 18 373 kr, vilket är 32% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 787 355 kronor i lån.

-32%

Skatteläget i Arvika

För de som är folkbokförda på Karlsborgsvägen 5 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,50% (-0,15)

11,20% (-0,08)

0,242% (0,00)

Summa

32,942% (-0,23)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 35,8% av rösterna. Feministiskt initiativ är det parti som sticker ut med 101% fler röster än riksgenomsnittet.

FI+101%

Bostadsmarknaden i området

Just nu finns 25 objekt till salu i Arvika

Just nu finns det 2 hyreslägenheter att byta till i närheten av Karlsborgsvägen. Snitthyran är 6 925 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns fyra förskolor i närheten

246 meter från adressen ligger Minnebergs förskola.

Matbutiker och restauranger

Bara fem minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Coop Extra Palmviken på Palmviksgatan 10.

Lockas man av restaurangbesök finns Stefan på Statt / Häll Restaurang & Bar och Scandic Arvika i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca nio minuters gångväg (947 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (11 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Arvika Stadsdistrikt

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Rån väpnat

Rapporterat lördagen den 10 april kl 03:12

Ett rån har inträffat under dagen i Arvika.

Rånet inträffade på ett apotek i centrala Arvika där en beväpnad gärningsman kom in och tvingade till sig mediciner från butiken. Enligt vittnen ska mannen ha visat vad som uppfattats som en kniv men ingen person ska ha kommit till fysisk skada i samband med rånet. Mannen lämnade platsen springande. Ingen person finns frihetsberövad med anledning av händelsen.

Stöld

Rapporterat lördagen den 10 april kl 09:26

En person upptäckte en inbrottstjuv när han kom hem efter en promenad.

Målsägaren hade varit ute med hunden i Högåsen Arvika och när han kom hem stod det en person inne i huset som då försvann från platsen. Anmälarens telefon var borta men i övrigt är det oklart vad som blivit stulet.

Trafikbrott

Rapporterat onsdagen den 7 april kl 06:43

En bilförare i tjugoårsåldern har bötfällts för att ha fört sitt fordon mot rött ljus.

Körkortet omhändertogs på plats och ärendet rapporteras till Transportstyrelsen som beslutar om körkortsbehörigheten ska dras in. Överträdelsen skedde vid riksväg 61 utanför Arvika.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
24%
SverigeArvika Stadsdistrikt

Brott jämfört med riket