facebook_pixelFärnebogatan 17A Värmlands Län, Filipstad - hitta.se
Hitta.se

Färnebogatan 17A

682 32 Filipstad, Filipstad Värmlands Län

Adress i Filipstad i Filipstad i Värmlands Län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Färnebogatan 17A.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1969

Fastigheten på Färnebogatan 17A är ett flerfamiljshus byggt 1969.

Bolån i Filipstad - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Filipstad. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Filipstad

Boendemiljön i Filipstad

Boendemiljön i Filipstad

I området kring Färnebogatan 17 bor många i flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda på 1950- och 1960-talet. De flesta flerfamiljshusen är bostadsrätter (63%).

Wikipediafoton från närområdet

Filipstads distrikt
Färnebo socken
Trons kapell, Filipstad
Filipstad

Människorna i Filipstad

Människorna i Filipstad

Äldre och pensionerade singlar med medelinkomster i bostadsrätt i förort eller småstad

I Filipstad bor 47% kvinnor och 53% män. Medelåldern i området är 42 år, vilket är lägre än medelåldern i Filipstads kommun (51 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 20-34, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (25%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är trav och galopp, hårvård, motorsport, prova nya produkter, lösa korsord eller sudoku, följa populära tv-serier, sticka och handarbeta, alternativ hälsovård, krukväxter och spela dataspel/tv-spel.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 4% som högutbildade. 51% har gymnasieutbildning och 14% har endast grundskoleutbildning. 21% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 56%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 20 127 kr, vilket är 26% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 463 976 kronor i lån.

-26%

Skatteläget i Filipstad

För de som är folkbokförda på Färnebogatan 17A gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,00% (0,35)

11,20% (-0,08)

0,242% (0,00)

Summa

33,442% (0,27)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 34,8% av rösterna.

Bostadsmarknaden i området

Just nu finns 12 objekt till salu i Filipstad

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i närheten

134 meter från adressen ligger Förskolan Bullerbyn.

Matbutiker och restauranger

Bara elva minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Coop Extra Filipstad på Viktoriagatan 1.

Lockas man av restaurangbesök finns Vikingaskölds Frukost & Lunchbar Kommanditbolag och Restaurang Två Hjärtan i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca fyra minuters gångväg (455 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca sju minuters gångväg (743 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Filipstad

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Arbetsplatsolycka

Rapporterat torsdagen den 14 januari kl 12:27

En arbetsplatsolycka har inträffat i Filipstad.

SOS, räddningstjänst och polis har blivit kallade till en arbetsplats i Filipstads kommun. En person ska ha ramlat men det är oklart vad för skador personen har ådragit sig. Uppdatering: 16:15 En man föll från en hög höjd i samband med arbete. Mannen har bekräftats avliden. En anmälan om arbetsmiljöbrott har upprättats för att utreda om det finns någon som kan misstänkas för brott i samband med olyckan. Anhöriga är underrättade.

Rattfylleri

Rapporterat måndagen den 4 januari kl 03:23

Rattfull bilförare kontrollerad vid en rutinkontroll

En bilförare i 30-årsåldern kontrollerades vid en rutinkontroll i centrala Storfors. Föraren blåste positivt och medtagen för kontroll. Misstanke har uppstått om Rattfylleri.

Trafikbrott

Rapporterat söndagen den 3 januari kl 11:22

Grov olovlig körning och misstänkt drograttfylleri i Hällefors på söndagsmorgonen

En polispatrull stoppade och kontrollerade en personbil söder om Hällefors. Föraren visade sig vara en man 45-årsåldern som visade tecken på drogpåverkan och som dessutom saknar körkortsbehörighet. Han medtogs för provtagning och förhör. Mannen är nu misstänkt för grov olovlig körning, drograttfylleri, ringa narkotikabrott avseende eget bruk sam för brott mot knivlagen. I samband med visitation anträffades en kniv.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
44%
SverigeFilipstad

Brott jämfört med riket