facebook_pixelFärnsjövägen 37 Värmlands Län, Filipstad - hitta.se

Färnsjövägen 37

682 33 Filipstad, Filipstad Värmlands Län

Adress i Filipstad i Filipstad i Värmlands Län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Färnsjövägen 37.

Hitta hit

En villa byggd 1958

På adressen finns en villa byggd 1958. Huset är 95 kvadratmeter (ej inräknat biytor såsom garage, källarutrymmen etc.), vilket är mindre än de flesta av grannhusen i Filipstad.

Bolån i Filipstad - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Filipstad. Genomsnittlig ränta föregående månad (okt 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,32%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,33% (okt 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,32% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 330 550 kronor och den första avbetalningen är 2 767 kronor.
Bolån i Filipstad

Tomten är ca 1114 kvadratmeter

Tomten, KORNET 4, är större än andra tomter i området.

Se karta med tomtgränser och hur solen rör sig över fastigheten KORNET 4 vid olika klockslag och årstider.

Boendemiljön i Filipstad

Människorna i Filipstad

Människorna i Filipstad

Äldre och pensionerade medelinkomsttagarpar utan barn i villa utanför småstäder

I Filipstad bor 50% kvinnor och 50% män. Medelåldern i området är 60 år, vilket är högre än medelåldern i Filipstads kommun (51 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 65+, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (50%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är krukväxter, lösa korsord eller sudoku, arbeta i trädgården, jakt, antikviteter, trav och galopp, energisparande, kungligheter, sticka och handarbeta och skattefrågor.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 14% som högutbildade. 42% har gymnasieutbildning och 12% har endast grundskoleutbildning. 21% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 47%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 20 166 kr, vilket är 26% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 2 239 705 kronor i lån.

-26%

Skatteläget i Filipstad

För de som är folkbokförda på Färnsjövägen 37 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,00% (0,35)

11,20% (-0,08)

0,242% (0,00)

Summa

33,442% (0,27)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 45,2% av rösterna. Socialdemokraterna är det parti som sticker ut med 60% fler röster än riksgenomsnittet.

S+60%

Bilägande

Man kör gärna Toyota och Volvo i området.

Toyota
Volvo

Bostadsmarknaden i området

Just nu finns 20 objekt till salu i Filipstad

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i närheten

515 meter från adressen ligger Förskolan Bullerbyn.

Matbutiker och restauranger

Bara elva minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, ICA Kvantum Filipstad på Konsul Lundströms Väg 1.

Lockas man av restaurangbesök finns Vikingaskölds Frukost & Lunchbar Kommanditbolag och Restaurang Två Hjärtan i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca två minuters gångväg (206 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca sex minuters gångväg (669 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Filipstad

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Övrigt

Rapporterat tisdagen den 1 december kl 08:36

Alla frågor om förundersökningen gällande mord i Lesjöfors hänvisas under dagen till mediecentret: 010-569 46 00.

Trafikolycka

Rapporterat måndagen den 30 november kl 08:49

En olycka har skett i höjd med Stockviken

SOS-alarm meddelar att en bilist har voltat utefter Rv26 i höjd med Stockviken. En person har fått åka med ambulans till sjukhus med oklara skador men troligtvis är det bilisten själv som har ringt till SOS. Polisen är på väg till platsen för att undersöka vad som har hänt.

Brand

Rapporterat torsdagen den 26 november kl 08:26

Brand i en container

Brand i en stor container på Barilla Wasabröds område i Filipstad. Kraftig rök enligt första informationen. Räddningstjänsten till platsen och dom släckte branden. Förundersökningsledare hos polisen beslutade att inleda en förundersökning gällande Allmänfarlig vårdslöshet. Containern avspärrad i avvaktan på en tekninsk undersökning.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
44%
SverigeFilipstad

Brott jämfört med riket