facebook_pixelJärpegatan 3A Värmlands Län, Grums - hitta.se
Hitta.se

Järpegatan 3A

664 31 Grums, Grums Värmlands Län

Ett flerfamiljshus byggt 1968

Fastigheten på Järpegatan 3A är ett flerfamiljshus byggt 1968.

Bolån i Grums - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Grums. Genomsnittlig ränta föregående månad (nov 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,25%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,26% (nov 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,25% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 313 021 kronor och den första avbetalningen är 2 708 kronor.
Bolån i Grums

Boendemiljön i Grums

Boendemiljön i Grums

I området kring Järpegatan 3 bor många i flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda på 1960- och 1970-talet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (40%).

Wikipediafoton från närområdet

Solbergskyrkan
Grums
Edsholms borg
Grums socken

Människorna i Grums

Människorna i Grums

Unga singlar med lägre utbildning och låga inkomster i förortsområden till små- och medelstora städer

I Grums bor 56% kvinnor och 44% män. Medelåldern i området är 52 år, vilket är högre än medelåldern i Grums kommun (51 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 65+, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (32%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är spela dataspel/tv-spel, bild-/ljudanläggningar, datorer, foto/film, meka med bilar, pyssla, vidareutbildning/gå på kurser, alternativ hälsovård, astrologi och ny teknik i vardagslivet.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 6% som högutbildade. 24% har gymnasieutbildning och 14% har endast grundskoleutbildning. 11% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 48%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 15 299 kr, vilket är 44% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 480 561 kronor i lån.

-44%

Här i Grums betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda på Järpegatan 3A gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 0,8 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,50% (0,85)

11,20% (-0,08)

0,242% (0,00)

Summa

33,942% (0,77)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 48,4% av rösterna.

Bilägande

Man kör gärna Toyota och Renault i området.

Toyota
Renault

Bostadsmarknaden i området

Just nu finns 1 objekt till salu i Östermalm

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i närheten

224 meter från adressen ligger Järpens Förskola.

Matbutiker och restauranger

Bara nio minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Coop Grums på Sveagatan 68.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca sju minuters gångväg (712 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (7 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Grums

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Stöld/inbrott

Rapporterat måndagen den 30 november kl 10:39

Under måndagen upptäcktes ett inbrott där någon kommit över bland annat en åkgräsklippare.

Inbrottet har skett i en lokal i Gräsdalen och ska ha inträffat någon gång efter klockan 11.30 på söndagen fram till måndag morgon. Någon ska ha krossat ett fönster till porten för att ta sig in och det ska ha försvunnit flera verktyg och en åkgräsklippare. Det uppskattade värdet på det som stulits uppgår till omkring 500 000 kronor.

Trafikolycka, personskada

Rapporterat tisdagen den 24 november kl 06:00

Personbil och cyklist har kolliderat i rondell på Blockgatan i Våxnäs.

Cyklisten ligger kvar på vägbanan. Skadeläget är just nu oklart men cyklisten uppges blöda. Polisen är påväg till platsen. Uppdatering: Cyklisten har förts med ambulans till sjukhus.

Trafikolycka, singel

Rapporterat fredagen den 20 november kl 04:54

En bilist har kört i i mitträcket på Skoghallsleden

Trafikolycka på Hammaröleden. En bilförare säger sig ha blivit bländad av solen och sedan kört i i mitträcket på Skoghallsleden. Inga personskador och bilen har bärgats från platsen.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
61%
SverigeGrums

Brott jämfört med riket